"Urine drinken is gezond"

dj-eyeball had ons via de nieuws-submit te melden:

De Thaise wetenschapper Ratree Cheepudomwit beweert aangetoond te hebben dat het drinken van urine gezond is. Een dagelijks glaasje plas kan helpen om sinusitis (ontsteking van de kaak- of voorhoofdsholte) te genezen, het ouderwordingsproces af te remmen en zelfs kanker te bestrijden.

De onderzoekster, die verbonden is aan het Thaise departement van Ontwikkeling van de Traditionele en Alternatieve Geneeskunde, onderzocht 250 leden van de boeddhistische Santi Asoke beweging die elke dag urine drinken omdat hun 2.500 jaar oude geschriften dat voorschrijven. "87 Procent voelde positieve effecten, zoals het verdwijnen van hoofdroos, witte haren, problemen met de sinus en zelfs kankers", aldus Cheepudomwit. Eerlijkheidshalve voegde ze er wel aan toen dat tien procent van de onderzochte personen last kreeg van diarree.

Verder vroeg de wetenschapper om de praktijk niet zomaar te veroordelen en gaf ze aan dat ook buitenlandse onderzoekers geïnteresseerd zijn in de therapeutische waarde van urine.