Een lekkere oudejaarsorgie

Moet dat nou per se, Teutje? Je weet dat ik altijd al een hekel heb gehad aan Kerst en Oud en Nieuw en nu nodig je nog een hele meute mensen uit ook.’ Aloysius Kreukel was niet blij met het idee van zijn vrouw om een groot feest te geven tijdens de jaarwisseling. Dat was wel duidelijk.

Zeur toch niet zo, Aloysius. Hoe vaak hebben wij nou een feest? Bovendien is het niet een hele meute mensen. Het zijn alleen mijn ouders, mijn tante Geertruide met Karel, haar nieuwe vriend, Karin de buurvrouw van mijn ouders en haar dochter Ilja. Die ken je trouwens al van vorig jaar. En verder Dick Fallus met zijn vriendin Erica Pruimenbloesem omdat Dick me ook dit jaar weer zo goed heeft geholpen met zijn sekstherapie. Dus zoveel mensen zijn er niet.’ Aloysius werd er niet vrolijker op. ‘Je vergat nog dat kuthondje van je ouders. Adolf de chihuahua, Die draai ik dit keer zijn nek om als hij weer met zijn minilulletje tegen mijn benen aan gaat rijden.’

Een voor een waren de gasten komen binnendruppelen. Bep en Pleun, de ouders van Teutje, natuurlijk als eersten. Die wilden niets van het lekkers missen dat Teutje zou hebben klaargemaakt. Dit keer had ze zelf sangria gemaakt. Dat was wel een echt drankje voor Oud en Nieuw. Adolf, de chihuahua ging meteen door naar de badkamer en dat was maar gelukkig voor Aloysius ook  want het beest had al geil naar hem gekeken. Dick en Erika waren de laatste gasten geweest die aanbelden. Toen ze aan de ouders van Teutje waren voorgesteld nam Bep haar dochter even mee naar de keuken. ‘Wat moet jij nou met een relatietherapeut? Gaat het niet goed tussen jullie? Gaat Aloysius soms vreemd? ’ Teutje moest lachen. ‘Nou, mam, dat is het niet, maar het is wel zoiets. Aloysius gaat niet vreemd, maar hij gaat ook niet bekend. En Dick helpt me bij het verwerkingsproces met een soort realitytherapie. En die kan ik niet vaak genoeg krijgen.’ Bep moest even over de woorden van haar dochter nadenken, maar toen viel  de vijfentwintig eurocent. Even later had ze het adres en telefoonnummer van Dick.

Aloysius was de enige die vuurwerk had gekocht. Siervuurwerk. Volgens Teutje moest hij het maar zelf afsteken, want zij zat liever met haar handen aan een ander soort lontjes. Maar voor het zover was gingen ze eten en vooral drinken. Ilja raakte duidelijk al snel wat onder de invloed van de sangria, want ze zat zaadvragend naar Dick te kijken. Logisch dat ze al wat onder invloed was, want Teutje was nogal scheutig geweest met de alcoholische dranken in de sangria en de percentages alcohol die ze hadden.

Teutje had van alles op tafel gezet: een salade met groene asperges, gerookte zalm, cherrytomaatjes, avocado en rucola, een aardappelsalade, een schaal met gehaktballetjes in knoflooksaus, een grote pan erwtensoep en natuurlijk alvast de oliebollen en appelflappen. Teutje, Aloysius en de gasten deden zich al snel tegoed aan al dat lekkers. Aloysius vond het alleen niet zo smakelijk dat Pleun ontzettend zat te smakken. Hij wist niet dat er niet alleen boven tafel smerige dingen gebeurden, maar ook onder tafel, bedekt door het tafellaken.

Ilja was heel snel naast Dick gaan zitten bij het aan tafel gaan. Ze pakte nu met haar ene hand een groene asperge van de salade en met haar andere hand haalde ze een witte asperge uit de broek van Dick. De aspergesaus hoefde er niet bij gedaan, die kwam vanzelf wel.  Niemand had het in de gaten. Maar Dick kreeg wel een rode kop. Even later liet ze ook nog haar vork ‘per ongeluk’ vallen. Toen het nogal lang duurde voor ze weer boven tafel kwam vroeg Teutje of het lukte, maar ze gaf geen antwoord, want het is niet netjes om met volle mond te praten. Teutje wilde net eens gaan kijken wat er onder de tafel aan de hand was, toen ze de hand van Karel, die naast haar zat, op haar dijbeen voelde. Hij kneep even zachtjes. Teutje kreeg een rood hoofd, maar ze vond het niet onaangenaam en dat moedigde Karel aan om met zijn hand te gaan onderzoeken of er onder de tafel ook nog wat lekkers was te vinden. Hij had geluk dat Teutje een rok aan had. Ilja kwam intussen toch maar weer boven tafel, de witte asperge van Dick een beetje voor lul achterlatend. Niemand schonk verder enige aandacht aan het spel onder de tafel, want men had het veel te druk met het eten en vooral met de sangria. Ze zagen dus niet dat er nog steeds heel wat aan de hand was. Vooral aan die van Karel. Niemand voelde op dat moment nattigheid, behalve Karel.

Ook na het eten bleef de drank rijkelijk vloeien en de aanwezigen werden daardoor steeds losser. De remmingen verdwenen meer en meer en als de remmingen verdwijnen dan komt het gesprek bijna altijd op het onderwerp seks uit.  ‘Vroeger bleven we op een feestje nooit bij onze eigen partner’, zei Bep luchtig toen het gesprek op chatsites en vreemdgaan was gekomen en Ilja had gevraagd of er vroeger ook al vaak werd vreemdgegaan.  Erica Pruimenbloesem biechtte meteen daarna op dat ze het wel eens met een vrouw zou willen doen, want vrouwen wisten precies waar de belangrijkste plekjes zitten om het genot te verhogen. Teutje was het met haar eens. ‘Dat klopt, Erica. De enige keer dat ik door Aloysius echt werd geprikkeld was toen hij me in het bos wilde neuken en hij niet gezien had, dat hij me tussen de brandnetels duwde.’ Aloysius kon er niet om lachen, Geertruide wel. ‘Nou bij Karel is juist de handicap dat hij vaak al heeft gezongen voor de kerkdienst begint en dan heeft hij geen zin meer om naar binnen te gaan al staat de poort wijd open. Je hebt groot gelijk, Erica. Ik zou ook wel eens met een vrouw willen experimenteren.’ De vrouwen keken ook even vragend naar Karin. Die zei niets, maar wie zwijgt, stemt toe. Dus wisten ze alle drie dat ze die nacht de heetste opening van het nieuwe jaar zouden meemaken.  

Een tijdje later was Dick ook  met een gepaste opening bezig, want nu Geertruide het sap van Erica haar pruimenbloesem zou gaan drinken, kreeg hij ook wel zin in een jonge vrucht met lekker sappig vruchtvlees. En Ilja bood al dat lekkers en had ook nog twee heerlijke peertjes met stijve steeltjes in de aanbieding. En hoewel de oliebollen en appelflappen al lang gebakken waren, had Dick toch nog heel wat te kneden. Voor de anderen hoefde hij het niet te laten, want Bep en Pleun deden even een dutje op driezitsbank, Geertruide, Karin en Erica waren inmiddels verhuisd naar de slaapkamer en Teutje en Karel hadden net een heerlijk moment op de stoel van Prominent bij het raam.

Aloysius was op dat moment naar de provisiekast in de gang om het siervuurwerk te halen. Het liep namelijk al tegen twaalven. Hij had wat lege flessen meegenomen om de vuurpijlen in te doen. Hij liep ermee naar buiten en zette de flessen alvast klaar en de vuurpijlen legde hij bij de voordeur. Dan kon hij meteen aan de slag. Maar eerst zouden ze met zijn allen champagne drinken, want dat was afgesproken. Toen hij de kamer binnenkwam zag hij echter alleen Bep en Pleun die op de driezitsbank lagen te pitten. Teutje en Karel waren namelijk verhuisd naar de logeerkamer, want de slaapkamer was bezet door de dames en Dick en Ilja waren naar de hobbykamer van Aloysius. Daar was hij altijd met zijn postzegelverzameling bezig.  Er werd nu wel gelikt, maar niet aan de postzegels.

Stomverbaasd stond Aloysius bij de champagne op het dressoir. Waar zat iedereen toch. Hij liep naar het trapgat.  ‘Hallo!’, riep hij, ‘het is bijna twaalf uur. De champagne staat klaar om mee te spuiten. Komen jullie? Ik ga ook het vuurwerk afsteken.’   Even later hoorde hij de stem van Teutje. ‘Begin maar vast, Aloysius. Wij hebben al gespoten en ik heb net een geweldige Bardarbunga fontein over me heen gehad. Dus ik kom straks.’

En terwijl de slagen van de torenklok werden opgegeten door het losbarstende vuurwerk in de wijk, stond Aloysius met een glaasje champagne in zijn hand en een aansteker in zijn andere hand bij een fles met een echte Bardarbunga fontein. Binnen was nog steeds het bunga bunga feestje bezig. Op dat moment kwam Sanne, de slanke blonde buurvrouw van verderop in de straat een beetje waggelend naar hem toe. ‘Dag zzzchatje’, sprak ze met dubbele tong terwijl ze haar kruis tegen zijn been drukte, ‘gga je al dat mooizz alleen laten zzpuiten? Offf hebbie wadde hulp nodig.’ Aloysius voelde zich een beetje opgelaten, maar het was in ieder geval een veel beter gevoel dan wanneer Adolf tegen zijn been reed en de buurvrouw bleek ook thuis nog wat lekkers te hebben en er was verder niemand thuis.

Ik wens iedereen een net zo goed begin als Aloysius en een geweldig 2017.