Teutje Kreukel gaat sporten (3)

Het vorige deel lees je hier

Het eerste deel lees je hier

Gelukkig voor Teutje was Aloysius opgehouden door een file. Ze had dus nog de tijd gehad om het eten te maken. Het was een lekkere salade van lofsla met bleekselderij, zure appel, komkommer en kokos. En omdat Aloysius graag vlees at, maar zij zelf geen vlees wilde, had ze hamburgers van GoodBite gemaakt Die smaken naar vlees, maar zijn van soja, tarwe en erwteneiwit. In plaats van aardappelen had ze pastinaak. Zo had ze een heerlijke maaltijd die toch goed was voor de lijn. Tenminste, dat vond zij. 

´Teutje, wat is dit? Heb je oma opgegraven? Wat een graflucht heeft dat eten. En wat zijn dat voor rare dildo's? Je hebt er toch geen gekke dingen mee gedaan voor ze in het eten gingen?' Aloysius wees op de pastinaak en was duidelijk niet tevreden over de maaltijd die Teutje hem had voorgezet. Teutje was meteen op haar klit getrapt.
'Nou, het zou anders makkelijker zijn om oma uit het graf te krijgen, dan dat dooie ding van jou, Aloysius. En die pastinaak heb ik puur gekocht om ook weer eens iets stijfs in mijn mond te hebben.' Het was weer duidelijk een score voor Teutje.

De twee tortelduifjes hadden nog wat verder gekibbeld, maar uiteindelijk waren ze tot een oplossing gekomen. Teutje zou voortaan gewoon koken, maar zij zou dan een vleesvervanger of vis voor zichzelf kopen. Als Aloysius pasta of rijst kreeg, dan nam zij speciale koolhydraatarme pasta, rijst of aardappelpuree. Aloysius had zelfs zijn bord leeggegeten. Hij zat nu de krant te lezen in zijn eigen leunstoel. Ineens moest hij lachen. Het was voor het eerst in dagen dat Teutje hem hoorde lachen. 'Wat is er zo leuk, Aloysius?' vroeg ze nieuwsgierig, want ze wilde natuurlijk wel weten wat hem dan wel aan het lachen had gekregen.
'Nou Teutje, Lange Frans denkt dat IS is bedacht door de CIA. Hij is zeker bang dat hij Ietskortere Frans wordt als hij iets anders over IS zegt.' Teutje kende Lange Frans wel, maar snapte er verder geen jota van. Ze lachte toch maar voor alle zekerheid.
'Over Lange Frans gesproken, ik zag je vanmorgen in een onbewaakt moment naakt uit de badkamer komen en schrok echt. Je jongeheer is een ouwe lul geworden, Aloysius. Hij leek wel wat op een heel klein aardvarkentje. Is hij de laatste jaren nog wel eens stijf geworden?' Teutjes stem klonk echt een beetje bezorgd. Maar die gerimpelde jongeheer schoot bij Aloysius in het verkeerde keelgat. 'Als hij de laatste jaren stijf is geworden dan was het van schrik als hij jou naakt zag, Teutje. Maar over jou gesproken: ik zag jou ook in een onbewaakt moment naakt uit de badkamer komen en zag dat je het onkruid bij de voordeur hebt gewied. Hoe dat zo? Verwacht je soms bezoek?' Teutje werd een beetje rood. Ze had gehoopt dat haar man het niet zo snel zou merken. 'Ik heb dat gedaan omdat ik anders zo uit de toon val in de sportschool. De dames daar hebben allemaal plavuizen.' De mond van Aloysius viel open van verbazing. 'Sporten jullie daar naakt dan?'
'Nee, Aloysius, maar je moet je ook omkleden, dus dan zie je wel eens wat. En ik ben vandaag ook in de sauna geweest. Er was nog een vrouw en die had ook een kale berg. Er was trouwens ook een man.' Teutje kreeg ineens een idee. Misschien kon ze Aloysius een beetje ophitsen en wie weet wat er dan kon gebeuren. Maar het pakte verkeerd uit.
'Dus jij zat daar een beetje bloot terwijl er een man bij zat? Arme kerel.' Aloysius schudde zijn hoofd en ging weer verder met het lezen van de krant.

'Je hebt iets meer spiermassa dan de vorige keer, Teutje. Alleen het vetpercentage is gelijk gebleven en het gewicht ook. Ik zal de volgende keer kijken of we misschien het programma moeten aanpassen.' Roel had net de vierwekelijkse check gedaan bij Teutje. Deze vond het resultaat nogal teleurstellend. Ze was nu al vier weken bezig en het gewicht was nog steeds hetzelfde en het vetpercentage ook. Ze snapte het niet. Ze at al die tijd al minder koolhydraten en sportte regelmatig in de sportschool.
'Maar wat moet ik dan doen om af te vallen, Roel? Het lukt gewoon niet, ondanks het sporten en het dieet', vroeg Teutje wanhopig. 'Misschien kun je het eens proberen met onze groepslessen zumba of aerobics. Dat wil ook nog wel eens helpen', antwoordde Roel. 'Zumba?' Teutje had er vaag iets over gehoord. De buurvrouw had het er wel eens over gehad. Je moet snel bewegen. Onder andere met de heupen. Teutje had nog een binnenpretje gehad toen de buurvrouw het vertelde, want met het figuur van de buurvrouw zou het dan al snel meer op een drilpudding lijken. En dat zou bij haar ook het geval zijn, bedacht ze. 'Ik zal er eens over nadenken, Roel', zei ze uit beleefdheid, maar ze had er helemaal geen zin in. Ze had wel zin in de sauna. Misschien was daar wel iemand te vinden met wie ze snel zou willen bewegen.

Teutje kon haar ogen niet geloven toen ze de sauna binnenkwam. Er zat een inderdaad al iemand. Een jongeman. En je kon bij hem niet zeggen dat je de klok had horen luiden, maar niet wist waar de klepel hing. Die klepel was namelijk helemaal zichtbaar en hij was zo te zien in slappe toestand, maar al groter dan die van Aloysius in vol ornaat.
'Kom er gezellig bij', zei de jongeman. Dat liet Teutje zich geen twee keer zeggen. Ze zat meteen naast hem op het bankje, echter wel op gepaste afstand. Het zweet brak haar uit, maar gelukkig was dat normaal in een sauna. De jongeman stelde zich voor. Hij luisterde naar de naam John. Ook Teutje stelde zich voor. 'Kom je hier vaker?' vroeg ze. 'Ik heb je nog nooit gezien.' John schudde zijn hoofd. 'Nee, ik ben net nieuw', zei hij. 'Dus jij sport hier al langer zeker?' Teutje knikte. 'Waarvoor wil jij hier sporten?' vroeg ze nieuwsgierig, 'Voor de lijn hoef jij het vast niet te doen, want als je te zwaar bent, dan ligt het bij jou vast aan iets anders', zei ze en keek onderwijl naar het te zware voorwerp. John keek eerst verbaasd, maar toen hij door had wat Teutje bedoelde, moest hij lachen. 'Nee, ik doe het niet voor de lijn. Ik wil gewoon lekker bewegen. Maar jij ziet er ook nog goed uit, hoor Teutje', zei hij en schoof wat op in haar richting, Teutje kreeg het nog warmer. Wat ging er nu toch allemaal gebeuren?