Van je geloof neuken

Iedere zondagmorgen deel ik als Het Zondags Orakel mijn gedachtekronkels over een column of columns van de afgelopen week. Voor de goede orde: ik heb niet altijd gelijk. Ik heb wel altijd een mening.

Vandaag over een lekker én slim wijf.

Zomergasten: college van Beatrice de Graaf – Petertjeprik
Tja.  Beatrice de Graaf. Jong. Mooi. De meest sexy brildraagster die ik ken. En daarbij nog verrekte slim ook. Ik ben niet bepaald de typische Zomergastenkijker, maar met  Beatrice de Graaf kan ik Zomergasten ook zonder geluid nog prima hebben.

Ik ben dan weer wel de typische internettende, vrijgezelle kerel. Als ik televisie kijk staat de laptop voor mijn neus, dus googel ik onmiddellijk op afbeeldingen van Beatrice. Wat denk je? Geen topless foto te vinden! Niet eens een bikinishot! Laat staan een naakte Beatrice de Graaf. Dan ben ik eigenlijk wel weer genoodzaakt om de inhoudelijk informatie eens door te pluizen.

Lastig. Inhoudelijke informatie over mooie vrouwen. Neem Yolanthe Cabau van Kasbergen. Een lekker wijf. Maar dom! Dat mens kan echt niks! Opgetreden als lekkere-wijven-behang in een videoclip. Beroerd geacteerd in een paar mislukte soaps. Bijrolletjes in films die het niet zo best deden. Totaal mislukt als presentatrice. Carrièretechnisch heeft ze feitelijk alleen de juiste kerels weten te neuken. Bij iedere andere minder gefortuneerde kerel was ze geëindigd als paaldanseres!

Maar dan Beatrice de Graaf. Inhoudelijk absoluut het tegenovergestelde. Gedreven, ambitieus, hoogbegaafd, zelfstandig en succesvol. Onverslaanbaar in debatten. Een complete waslijst aan boeken, artikelen, onderzoeken en proefschriften. Haar kijk op de wereld wordt volledig bepaald door haar eigen bevindingen en tóch staat ze open voor nieuwe inzichten.

Maar ja. Vervolgens komen daar dan toch weer die typisch vrouwelijke trekjes om de hoek kijken. Met stip op nummer één: dat mens kan gewoon echt haar bek niet houden! Als zelfs een spraakwaterval als Wilfried de Jong er niet meer tussen kan komen, maak ik al helemaal geen kans meer!

Het is algemeen bekend. Op papier kom ik prima uit mijn woorden. Real live kan ik heel aardig meelullen. In een gemiddeld debat ben ik absoluut een geduchte tegenstander. Maar bij lekkere wijven blijft mijn gemiddelde reactie toch al snel steken bij: “Ja schat.”

Kansloos ben ik dus! Zeker als die klep echt nóóit stilstaat!

Oké. Voor alles is een oplossing. In mijn rol als ongeëvenaard minnaar heb ik al menig vrouw de mond weten te snoeren. Hoe ironisch als vervolgens blijkt dat dat mens gewoon al een gezonde relatie heeft. Op zich ook niet onoverkomelijk: alles kan kapot. Blijkt ze ook nog eens zwaar christelijk te zijn!

Nee. Niet een beetje christelijk. Zwáár christelijk! Stevig betrokken bij haar kerk. Actief in de Vereniging van Christen-historici. En dat dan ook nog eens vanuit een waarachtige overtuiging én uit vrije wil!

Kijk. Yolanthe kan ik misschien nog overtuigend genoeg een stevige beurt geven. Die vangt vervolgens nog genoeg alimentatie om lekker van te leven. Een lekkere, intelligente en gelovige dame neuk je echter zomaar niet uit een huwelijk, van haar geloof én uit de kerk.

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns