Overlast van minderheden (1): Japanners

Zonnetje40 is een maandje met verlof. Luc van Lier valt voor haar in. Met een serie over overlastgevende minderheden. Want die Marokkaantjes en die Molukse motorcriminelen zijn heus niet de enigen die onze samenleving hinderen. Vandaag aandacht voor een groep overlastgevers van Aziatische signatuur: de Japanners.

De Japanner staat met de rug naar de Nederlandse samenleving toe. Dat valt in het geheel niet te ontkennen. Hij spreekt onze taal doorgaans buitengewoon slecht en verschuilt zich achter het feit dat hij zichzelf een expat noemt. Iemand die slechts gedurende een afgebakende tijdsspanne in Nederland zal wonen en werken. Ondertussen pikken ze wel onze banen in! Maar onze prachtige taal leren? Ho maar!

De Japanner gaat sowieso erg nonchalant om met de door ons land zo gewenste inburgering van buitenlanders. Dat ze met stokjes vreten in plaats van beschaafd met mes en vork is nog tot daar aan toe. Maar kijk nou eens naar de wijze waarop ze onze hoogstaande culinaire principes schofferen. Een oer-Hollands gerecht is de rollade. Een mooie lap vlees, fraai gekruid en opgerold en daarna zachtjes gebraden. De Japanner maakt van dat principe een rare culinaire circusact. Niks mooie lap vlees. Ja, oprollen, dat dan nog wel. Een stuk zeewier met daarin een handje rijst en een dooie vis. Schandelijk!

De Japanner weigert zich ook qua leefomgeving een beetje aan te passen. In plaats van leuk kris-kras overal in onze steden te gaan wonen, klonteren die Jappen samen in na-oorlogse wijken die zijn verworden tot sushi-getto’s, zoals in Amstelveen en Buitenveldert.

De Japanner is ook bovengemiddeld hinderlijk voor onze politiemacht. Telkens opnieuw wordt er een bovenmatig beroep gedaan op de inzet van politierechercheurs en schouwartsen door de zeer hinderlijke aandrang om bij het minste of geringste gezichtsverlies over te gaan tot zelfmoord. Buitengewoon lastig dus.

Nee, die Marokkaantjes en die Molukse motorcriminelen zijn heus niet de enigen aan wier gedrag een ferm halt dient te worden toegeroepen!

Volgende week: bejaarden.