FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 december 2003

Geen Koeman voor Heerenveen

pekel wist ons vandaag het volgende te melden:
In de jacht op een nieuwe trainer heeft SC Heerenveen in ieder geval bij Erwin Koeman bot gevangen.

SC Heerenveen had bij Koeman geïnformeerd naar zijn interesse voor het hoofdtrainerschap bij de Friese club. Ondanks dat zijn contract bij PSV afloopt, is Erwin Koeman niet geïnteresseerd. Hij wil afwachten wat PSV hem in januari te bieden heeft en ziet daarna verder.

Voor SC Heerenveen lijken nu de belangrijkste kandidaten Gert Jan Verbeek van Heracles en Martin Jol van RKC Waalwijk. Hoeveel andere kandidaten SC Heerenveen nog op het oog heeft is onbekend.

Claessens moet geld kosten

Het vertrek van Gert Claessens bij Vitesse is vertraagd nu Vitesse een transfersom voor de speler verlangt.

Het vertrek van Gert Claessens van Vitesse naar SC Lokeren leek een vaststaand feit, waarbij de contracten vlak na de kerstdagen getekend zouden worden. De interesse van Racing Genk heeft echter roet in het eten gegooid.

Nu Vitesse twee clubs voor de middenvelder heeft, vraagt men een transfersom. Claessens is hierover boos: "Er is een mondelinge overeenkomst dat ik transfervrij wegmag. Ik zou het dan ook ongepast vinden als de club daar nu op terugkomt."

Vrijgezelle Friese man in trek

Kopspijkers, Hooiberg en Neftizz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ben je een Friese man en nog vrijgezel, dan zit je goed. Vrouwen die een man zoeken, geven namelijk de voorkeur aan de vrijgezelle Friese man, aldus de brancheorganisatie voor relatiebemiddelinsgbureaus, AVR. Volgens Y. Osinga, relatiebemiddelingsconsulent, komt het omdat ze hun afspraken nakomen en nuchter zijn. Ook weet je bij een Friese man wat je aan hem hebt. De vrouwen kunnen deze eigenschappen erg waarderen. Naast de Friese mannen zijn ook mannen van het Zeeuwse en Limburgse platteland erg gewild.

De heer M. Miönch van de AVR zegt dat dit een nieuwe trend is: "Er is grote behoefte aan betrouwbaarheid en het hebben van vertrouwen in elkaar. Ook zijn vrouwen op zoek naar sociale contacten zoals die vaak in kleine dorpen voorkomen. Voorheen waren andere elementen belangrijk in een relatie."

De heer R Visser van relatiebemiddelingsbureau Mens en Relatie wijt de nieuwe trend aan het percentage single vrouwen in de Randstad. "Dertig procent van de hoogopgeleide vrouwen in de Randstad is tussen de 30 en 35 jaar en vrijgezel. De biologische klok gaat bij ze tikken en dan is de betrouwbare Friese man erg in trek."

Zes vluchten geannuleerd wegens terrorismedreiging

Zes vliegtuigen die de komende dagen van Parijs naar Los Angeles zouden vliegen, zijn uit angst voor een terroristische aanslag niet opgestegen. De Franse overheid nam dit besluit na een waarschuwing van de Amerikaanse ambassade voor een mogelijke terroristische aanslag.

Gestrande reizigers zullen worden opgevangen in hotels op het vliegveld Charles de Gaulle. Premier Raffarin meldt dat de maatregel is gebaseerd op informatie die is verkregen in het kader van de Frans-Amerikaanse samenwerking tegen het terrorisme.

De Franse autoriteiten hebben van de Amerikanen een lijst met daarop namen van verdachte personen gekregen die op de passagierslijsten van drie geannuleerde vluchten stonden.

Uit angst voor een mogelijke terreuraanval waren de veiligheidsmaatregelen op het vliegveld van Los Angeles al aangescherpt. Zo mogen automobilisten, taxi's en dergelijke uitgezonderd, tot 4 januari niet tot aan de terminals rijden om reizigers af te zetten of op te halen. Volgens Los Angeles International Airport gaat het om de strengste maatregelen sinds 11 september 2001.

Vandalen leggen boom dwars op A10

Woensdagavond hebben vandalen op de A10 een boom dwars op de ringweg om Amsterdam gelegd. Ter hoogte van de afslag 116 bij Volendam werd de boom omgehakt die vervolgens dwars op de weg werd gelegd.

Bij het incident op de A10 zijn ongeveer dertig auto's betrokken. Het aantal slachtoffers bleef beperkt, slechts één automobilist is afgevoerd naar het ziekenhuis. Wel hadden de meeste auto's blikschade. Langs de rijksweg hebben de daders pogingen gedaan om nog meer bomen om te hakken. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

FOK! wenst je een vrolijk kerstfeest!

Het is kerstavond, en de wereld begint zich langzaam te ontspannen. Kaarsjes worden aangestoken, hapjes en drankjes worden uitgestald, en vrienden, familie en bekenden kruipen bij elkaar voor een gezellige avond.

Morgen is het kerstmis, en het einde van het jaar dient zich aan. Tijd om even stil te staan, een hapje adem te halen, en een witte kerstwens in ontvangst te nemen.. bijna 150 keer!

Want het is de 150-koppige FOK!crew, die je een enorm fijne kerst wenst, en hoopt dat je in 2004 nog veel meer plezier van ons werk hebt dan in 2003.

Vrolijk kerstfeest!


Namens de crew: ActaniA , Adagio , Ali Salami , Angelic1 , Anthraxx , Arjen , Bluezz , Breuls , Caesarion , CartWOman , ChOas , Chanty , ChrisJX , CosmoKramer , CraZaay , Cynix ® , Dagobert , Danny , Dirk , DiscoVolante , Doc , DoubleU , Dr.Daggla , Dr.E , Dubbeldrank , Eb , ElisaB , Ella , FLIPNEUS , Fathom , Fe2O3 , Ferrari412T2 , Flaman , Frenkie , Gorro , Harrie , HeatWave , HighLander , I.R.Baboon , Isabeau , Janssen , Jernau.Morat.Gurgeh , JeroenH , Jerruh , Joppe , Jorma , Karin , Keroppi , Knorretje , Knut , Kozzmic , LWaS , Leatherface , Liejannuh , Light , Loedertje , Lois , Lois & Karin , Lord Dreamer , Lucille , M4stermind , MUUS , MaartenGrendel , Magneet , Meiske78 , Mennosson , Mike , Mini_rulez , Mister_T , MrSubtle , Murazor4096 , MutZ , Natalie , Nolius , Notorious_Roy , Nuongirl , Ouwesok , Phoenixx , Pjederdy , Poogie , PrivateRyan , QuietGuy , QyRoZ , R@b , RJ , RRRobert , RemCow , Rieuwert , Ripley , Roel_Jewel , Schorpioen , Seborik , Skinkie , Slarioux , Solomon , SpuitElf , Summoner , SunChaser , TARAraboemdijee , Tackleberry , Tha_BlonT , The_Duce , Tiran , ToBe , Tom_Tom- , TripleM , Unkle , Veerboot , Vork , _CyNiC_ , denieuweburen , detulp050 , deurmat , dutchie , erodome , flat_erik , golfer , gr8w8 , iteejer , jacco , jogy , kimpiedimpie , lizardtattoo , mbn , miss_bleu , mitt , mrmiddel , mvdlubbe , mvt , nietzman , nikky , okee6 , pluisje , portier , rickmans , robh , schatje , shmoopy , sizzler , static , sweek , sylvesterrr , veekeend , yvonne , zalm , zwaaibaai

Circusdirecteur Toni Boltini overleden

Slayher en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toni Boltini, één van de beroemdste circusdirecteuren van Nederland is in de nacht van dinsdag op woensdag, na een langdurig ziekbed, overleden. Boltini werd 83 jaar.

Boltini nam circus Boltini na de Tweede Wereldoorlog van zijn vader over. Toen was het circus nog klein, maar het groeide uit tot één van de grootste en bekendste van Europa. In 1980 ging Boltini met pensioen.

Dinsdag zal tijdens het kerstcircus van Staatscircus Moskou in Hilversum een herdenking plaatsvinden. Daarna wordt Boltini begraven, aldus zijn vrouw.

[update] Explosies treffen hotel in Bagdad

Irak Bij het Sheraton Hotel in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zojuist explosies gehoord. Het is nog onduidelijk of het om een aanslag gaat. Ook is onbekend of slachtoffers zijn gevallen.

In het Sheraton Hotel verblijven veel buitenlanders, waaronder westerse zakenlieden, journalisten en medewerkers van de coalitietroepen. Het ligt in een zwaar bewaakte wijk van Bagdad.

Amerikaanse soldaten zijn onmiddellijk na de explosies een onderzoek ter plekke begonnen. Getuigen melden dat bij het hotel rook opstijgt en het geluid van automatische machinegeweren te horen is.

Volgens de laatste berichten zouden de bovenste verdiepingen van het hotel door een raket zijn getroffen. Die zou door onbekenden zijn afgevuurd waarna zij in twee auto's zijn gevlucht. Woordvoerders van het Amerikaanse leger verklaren dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Sheraton Hotel eerder getroffen door aanslag
Op 21 november werden raketten op hetzelfde hotel afgevuurd. Enkele gasten raakten hierbij lichtgewond. Het hotel liep slechts lichte schade op. Diezelfde dag werd ook het Palestine Hotel in de Iraakse hoofdstad beschoten.

Drie Amerikaanse soldaten gedood
Eerder vandaag werden bij een aanslag op hun konvooi in Samarra drie Amerikaanse soldaten gedood. Deze aanslagen vonden ten noorden van Bagdad plaats. Ook kwamen vijf mensen om bij een aanslag in de Noordiraakse stad Erbil.

Het Amerikaanse leger heeft gewaarschuwd voor aanslagen door tegenstanders van de door Amerika geleide coalitietroepen in Irak. Zij zouden hun tactieken om met name Amerikaanse soldaten te doden, hebben aangepast. Het is namelijk voor hen lastiger geworden om aanslagen te plegen.

Het oorspronkelijke bericht werd vandaag om 19.09 uur geplaatst.

RKC informeert naar Vrede

Son-Of-A-Gun wist ons vandaag het volgende te melden:
RKC Waalwijk heeft interesse getoond voor Regillio Vrede. De 30 jarige middenvelder van FC Groningen tekende afgelopen mei nog voor 2 seizoenen bij de club uit het Oosterpark.
Voorlopig lijkt een vertrek van Vrede onbespreekbaar omdat RKC Waalwijk niet over voldoende financiele middelen beschikt.

Vrede begon zijn loopbaan bij de Waalwijkse voetbalclub in het seizoen `95/`96.
Hij kwam daarna uit voor Roda JC ( waar hij de Amstel Cup meewon) en het Griekse Iraklis.

'Lichtjes voor Sophia' levert 521.000 euro op

De actie Lichtjes voor Sophia, een actie van RTV Rijnmond, heeft 521.000 euro opgeleverd. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Opstelten woensdagavond bekendgemaakt. Met het geld zal voor de zieke kinderen in het Sophia kinderziekenhuis een bioscoop worden gebouwd, waar zij met bed en al naar toe kunnen. Het geld dat overblijft wordt gebruikt voor medisch onderzoek.

De actie werd vanaf 8 december gehouden. Voor 5 euro kon een lichtje worden gekocht, die vervolgens in een kerstboom van 25 meter werd ontstoken. Verder werd er een actielied gemaakt en organiseerden diverse bedrijven eigen acties.

Ook FOK! wilde haar steentje bijdragen en riep haar gebruikers op om een lichtje te kopen. Er werden in de anderhalve week die volgden maar liefst 445 lichtjes gekocht, een opbrengst van 2225 euro! Dit bedrag werd maandag in een grote envelop aan het Sophia kinderziekenhuis overhandigd.



Een verslag van de overhandiging is hier te vinden.

Namens Sophia wil FOK! iedereen bedanken die een lichtje heeft gekocht!

7 jaar en tbs voor stenigen vrouw

Neftizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wegens het stenigen van een vrouw is een 26-jarige inwoner van Brabant veroordeeld tot zeven jaar celstraf en ter beschikking stelling (tbs). De rechtbank acht de man schuldig aan doodslag op de 28-jarige Corina Zanetti afgelopen zomer. Verder zijn de rechters bang voor herhaling als hij niet langdurig wordt behandeld.

De man, H. van den O. uit het Brabantse Liempde, ontmoette zijn slachtoffer afgelopen zomer voor het eerst. Ze gebruikten samen drugs, reden rond en vreeën bij het spoor in Best. Nadat de vrouw in slaap was gevallen, trok Van den O. haar kleren aan. Toen Zanetti dit zag werd ze boos waarop Van den O. door het dolle raakte. Hij gooide de vrouw een klinker naar het hoofd en sloeg haar nog een paar keer met een steen. Daarna sleepte hij haar naar het spoor en legde haar op de rails, waar ze door een trein werd overreden.

Van den O. zou volgens een psychiater een sterke neiging hebben om vrouwenkleren aan te trekken, iets waarvoor hij zich diep schaamt.

Man raakt zwaargewond in sauna

velpzuid.nl en coonman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag is een 46-jarige inwoner van Dordrecht zwaargewond geraakt toen hij tijdens een bezoek aan de sauna van een sportschool eucalyptusolie op de hete kolen van de sauna gooide. De man is direct per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij eerste- en tweedegraads brandwonden aan een zijde had.

De man gooide de eucalyptusolie, die ontvlambaar is als de olie niet met water wordt aangelengd, op de hete kolen waarna een steekvlam ontstond. Toen het lichaam vlam vatte, sprong de Dordtenaar direct onder een koude douche. De andere gasten in de sauna raakten niet gewond.

Nieuwe terreurdreiging in Turkije

Neftizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Turkije lijkt opnieuw het doelwit te worden van terreuraanslagen van radicale moslims. Het Franse persbureau AFP wist inzage te krijgen in een memo van de Turkse politie. Uit het memo zou blijken dat de politie over informatie beschikt dat verscheidene terroristen de grens met Syrië zijn overgestoken om een "groots opgezette" aanslag in Istanbul te plegen.

In het schrijven worden de Turkse politie en veiligheidstroepen opgeroepen om tijdens kerst extra waakzaam te zijn. Vooral gebouwen van westerse ambassades en bedrijven zouden doelwit kunnen zijn.

700 zweepslagen voor Saudische demonstrant

speedfreaxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vermeende aanstichter van een demonstratie onlangs in Saudi-Arabië is veroordeeld tot 700 zweepslagen en één jaar celstraf. De man organiseerde een protest in Jeddah, wat ten doel had om voor meer hervormingen te pleiten.

Half oktober gingen op verschillende plekken in Saudi-Arabië enkele honderden mensen de straat op om te demonstreren. Een in Londen gevestigde Saudische oppositiegroep had tot die acties opgeroepen.

Tijdens en direct na de betogingen werden tientallen demonstranten opgepakt. De meesten zijn inmiddels weer op vrije voeten, nadat ze officieel excuses aanboden.

Schuilplaats Saddam wordt attractie

Ferdo en Natrox hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ondergrondse schuilplek van ex-dictator Saddam Hoessein zal voortaan als attractie fungeren, dit heeft het Russische persbureau Itar-Tass bekend gemaakt. De bunker, waar Hoessein de laatste maanden zat ondergedoken, zal worden uitgegraven en naar de Verenigde Staten worden gebracht. Daar zal de bunker te zien zijn voor het grote publiek.

Verschillende Britse kranten voorspellen naar aanleiding van dit bericht, dat de bunker de meest spectaculaire oorlogstrofee uit de geschiedenis zal worden.

Japanner gooit 1 miljoen yen van zendmast

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 26-jarige werkloze Japanner, die graag zijn winst wilde delen met de bevolking, heeft dit dinsdag ook daadwerkelijk gedaan. Hij gaf het geld niet aan instellingen maar gooide het van het observatiedek van een zendmast in de centraal gelegen stad Nagoya. De 1 miljoen yen (7.500 euro), die de man op de beurs had verdiend, zorgde voor een chaotische grabbelpartij in de straten van Nagoya.

De man strooide met biljetten van 1 dollar en 100 yen. De man zei: "Ik heb te veel geld. Ik heb het niet nodig. Ik wilde iets teruggeven aan de wereld." Toch is niemand veel rijker geworden van de strooigrage Japanner, de biljetten van 100 yen zijn namelijk niet meer in omloop in Japan.

De man had de dollars op de luchthaven gewisseld en de yen-biljetten op internet gekocht. Volgens de politie overtrad hij geen wetten.

Arabische wereld hekelt Frans sluierverbod

Het besluit van de Franse president Jacques Chirac om het parlement te adviseren de wet aan te nemen die onder meer het dragen van hoofddoekjes op scholen verbiedt, heeft tot felle reacties in de Arabische wereld geleid. Chirac kwam vorige week tot zijn besluit nadat een speciale commissie zo'n verbod geadviseerd had.

In Iran zei president Mohammad Khatami: ''Ik hoop dat de Franse regering, die zich altijd zo gretig profileert als een pionier voor vrijheid en gerechtigheid, dit ondemocratische voornemen terugdraait. Je kunt de vrijheid van een mens niet inperken door te zeggen dat zijn religieuze symbolen niet heilig zijn''. De kritiek vanuit Iran is opmerkelijk, omdat in dat land juist een sluierverplichting voor iedere vrouw geldt; of je wel of niet islamitisch bent doet daar niet ter zake.

Ook in Egypte, Syrië en Libanon uitten politieke en religieuze organisaties kritiek op het Franse plan. Volgens de Egyptische moefti sjeik Ali Gooma is de sluier ''een religieuze plicht en niet zomaar een eenvoudig symbooltje''.

De hardste kritiek kwam van sjeik Mohammad Rachid Qabbani, één van de geestelijk leiders van Libanon. Hij vindt dat Frankrijk met zo'n verbod oproept tot haat jegens de islam.

Het verbod wat in Frankrijk van kracht moet worden, en waar een meerderheid in het parlement achter staat, moet overigens gelden voor alle religieuze symbolen, dus ook keppeltjes en opzichtig gedragen grote kruisen.

Vliegende schotel operationeel in 2007

Rusland en de VS zijn bezig met de bouw van een echte vliegende schotel, een schotelvormig vliegend object zonder vleugels en wielen.

Het 20-jaar durende onderzoek werd eerder gestaakt wegens geldtekort, maar de Russische wetenschappers bij Aviation Plant hebben de plannen aan de U.S. Naval Air Systems Command (NAVAIR) voorgesteld. NAVAIR is hier mee akkoord gegaan, en werken nu samen om het ongewone vliegtuig de komende jaren te ontwikkelen.

Het prototype is onbemand en weegt 250 kilo. "Maar als het lukt het te laten werken, zal het nieuwe radicale concepten in luchtvaartontwerpen toestaan", zegt Dr. John Fischer, directeur van NAVAIR voor ontwerpwetenschappen.

Fischer zegt dat wetenschappers van Ekip een een technologie ontwikkeld hebben om een vacuüm om het object te creeëren. Hierdoor is het schijfvormig tuig goed te besturen. De eerste testvluchten worden gepland in het jaar 2007 bij Webster Field nabij de Patuxent Rivier.

Airplay minder belangrijk in 2003

Hits worden steeds minder gemaakt met hulp van de radio. Ook zonder de radiostations en ook tv-zenders komen platen snel in de Top 40. Uit de samenstelling van de diverse eindejaars-hitlijsten over 2003 blijkt dat hits minder onder invloed staan van de zogenaamde 'airplay'.

Voorbeeld is 'Step right up' van Jamai. De plaat werd een dikke nummer 1 hit terwijl de plaat in de 'Airplay Top 100' maar op plaats 50 staat. Oftewel: de plaat is helemaal niet veel gedraaid op de radio. Ook artiesten als Frans Bauer scoren dikke hits terwijl maar weinig zenders de plaatjes draaien.

Kerstrede koningin over satire

Koningin Beatrix zal morgen in haar kersttoespraak duidelijk maken dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Ze gaat hiermee in op de discussie over satire, die door premier Balkenende is aangezwengeld.

Eveneens gaat de koningin in op de moeilijke periode afgelopen jaar. Hierin zal ook de kwestie Mabel Wisse Smit aan bod komen. De geboorte van de troonopvolgster zal niet onbesproken blijven en tevens wordt er een groot deel van de rede gewijd aan prinses Juliana, die volgend jaar 95 wordt.

In tegenstelling tot de Troonrede, schrijft Beatrix de kerstrede zelf. Deze zal eerste kerstdag om 13.00 uur worden uitgezonden door de NOS op Nederland 1 en 2. Ook is de toespraak via Radio 1 te beluisteren.

Temperatuur van min 42,7 graden in Duitsland

Afgelopen nacht is de temperatuur aan de Funtensee in het Duitse Beieren gedaald tot min 42,7 graden Celcius. Daarmee werd de op één laagste temperatuur ooit in Duitsland bereikt. De record van de laagste temperatuur staat op min 45,8 graden Celcius, die op dezelfde plaats op 16 november 2000 werd gemeten.

Het meer, dat op 1.601 meter boven de zeespiegel ligt, staat bekend om z'n lage temperaturen. Ook elders in Beieren en in andere delen van Duitsland bereikten de thermometers zeer lage temperaturen: in Beieren en Baden-Württemberg werd het min 27 graden Celcius.

Verbod radarverklikkers definitief

Tatjana had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

Target Automotive en Wexler, fabrikanten van radarverklikkers, hebben vandaag het kort geding tegen de Nederlandse staat verloren. Volgens hen zou het onrechtmatig zijn dat de radardetector per 1 januari wordt verboden.

De detectoren waarschuwen voor flitspalen, zodat de bestuurder tijdig vaart kan minderen. Volgens minister Peijs van Verkeer en Waterstaat brengen de apparaatjes zo de verkeersveiligheid in gevaar en zetten ze aan tot snelheidsovertredingen. De rechter heeft de minister gelijk gegeven. Op 31 december volgt de schriftelijke motivering van de uitspraak in het kort geding.


Met dank aan Aryan en dristie voor het submitten!

Zwerfhond wordt politiehond

Tatjana had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

Een 20-jarige Hengeloër, die zijn tien maanden oude Mechelse herder kwijt wilde, heeft een proces-verbaal gekregen. De man wilde het dier naar eigen zeggen naar het dierenopvangcentrum aan de Zilverstraat te Hengelo brengen. Toen echter bleek dat het asiel alleen katten opvangt, liet hij het dier aan zijn lot over.

De loslopende hond zorgde voor levensgevaarlijke situaties op de Haaksbergerstraat in Hengelo. Een dag later kwam het dier weer bij het opvangcentrum aanlopen. Toen de dierenbescherming een persbericht met foto van de hond uitgaf, kwamen er verschillende tips binnen waarna de eigenaar kon worden aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor onthouding van de nodige verzorging aan het dier. Ook moest de man de gemaakte kosten van het asiel betalen. De hond is inmiddels geadopteerd en volgt nu een opleiding tot politiehond.

Oudkerk woedend op politie Amsterdam

De Amsterdamse PvdA-wethouder van Onderwijs Rob Oudkerk is boos op de politie uit de hoofdstad. Politie-voorlichtster Elly Florax meldde vandaag aan het ANP dat het korps niet te spreken is over enkele gezagsdragers, die onlangs zijn aangehouden.

Zo zouden Oudkerk, voorzitter Simon Willing (VVD) van het stadsdeel Amsterdam-Osdorp en advocaat P. Nicolaï onlangs na een overtreding allen tekeer zijn gegaan tegen de agenten. Florax: ''De manier waarop ze zich hebben gedragen, dat hoort niet bij gezagsdagers. Ik vind dat heel raar. Zij hebben een voorbeeldfunctie in de stad. Als ze het er niet mee eens zijn, moeten ze de zaak voor de rechter laten komen''

Rob Oudkerk werd aangehouden omdat hij zonder achterlicht fietste. Daar werd hij volgens de politie woedend over. Advocaat Nicolaï gedroeg zich ,,heel recalcitrant'' toen agenten hem bekeurden voor rijden onder invloed. Willing werd aangehouden voor belediging nadat hij agenten schoffeerde die hem bekeurden wegens fout parkeren.

Oudkerk zegt in een reactie niet te begrijpen waarom de politie dit voorval naar buiten heeft gebracht. Hij is volgens hem als burger aangehouden, en dat heeft niets met zijn wethouderschap te maken. Hij zei tegenover TV Noord-Holland dat hij stappen gaat ondernemen tegen het openbaar worden van zijn vergrijp. Op korte termijn wil Oudkerk een gesprek met burgemeester Cohen en hoofdcommissaris Kuiper over deze kwestie. Oudkerk zegt zelf boos geworden te zijn omdat een agent begon over zijn beruchte kut-Marokkanen opmerking. Daardoor had hij het gevoel te worden bestraft voor zijn politieke gedrag.

Overigens werd onlangs ook Wim Duisenberg aangehouden voor het rijden onder invloed, maar hij maakte volgens Florax geen problemen. ,,Hij ging netjes mee naar het politiebureau''. Duisenberg moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Jamai is toch homo

grimson, stanhope_nl, KixAss456, schizofreend, Disher, Meki en Marcel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

JamaiJamai Loman, de winnaar van Idols 2003, heeft gistermiddag in het 3FM-programma Ruuddewild.nl bekend gemaakt dat hij homo is. "Ja, ik kan er wel over gaan liegen, maar daar hebben we natuurlijk geen tijd voor", antwoordde de 17-jarige Jamai op de vraag of hij op mannen valt.

De Wild belde in zijn programma live met Jamai aangezien hij in de Amerikaanse krant USA Today stond in verband met World Idols.

Er wordt al langer gespeculeerd over de seksuele geaardheid van de zanger. Vlak nadat hij in maart van dit jaar Idols won startte hij echter een relatie met mede-kandidaat Dewi Pechler. Wie die relatie beëindigde is niet bekend, wel is bekend dat de twee nooit veel verder gingen dan zoenen.

Ecclestone krijgt prijs

Bernie Ecclestone heeft de Bahreinse Medaille van Verdienste gekregen, een van de hoogste eerbetonen die door het Koninkrijk gegeven kan worden.

De medaille werd uitgereikt door kroonprins Shaikh Salman bin Hamad Al Khalifa.
De Formule 1-baas is in Bahrein voor een driedaagse rondleiding op het Bahrein International Circuit en voor een gedetailleerde beschrijving van de voorbereidingen voor de 2004 Gulf Air Bahrain Grand Prix, de eerste Grand Prix in het Midden-Oosten.

Ecclestone was na het bezoek aan het circuit erg positief. Hij denkt dat het circuit een van de beste in de wereld zal worden

De Grand Prix van Bahrein zal als derde racecircuit worden aangedaan. Er zal geracet worden op 4 April 2004.
Het 5.410 kilometer lange circuit wordt verwacht helemaal af te zijn begin Maart 2004.

Bin Laden zit achter dreiging VS

qntal, Ridzert en Hanz0 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Osama bin Laden zit persoonlijk achter de jongste terreurdreiging jegens de Verenigde Staten. Volgens de Amerikaanse televisiezender NBC heeft bin Laden zijn toestemming verleend voor een nieuwe terreuraanval op de VS.

Amerikaanse inlichtingendiensten hebben volgens NBC gedetailleerde informatie over het nieuwe terreurplan. Leden van al-Qaeda zouden van plan zijn om buitenlandse verkeersvliegtuigen te kapen om die op doelen in Amerika te storten. In sommige gevallen was de informatie zo uitvoerig, dat ze ook de vluchtnummers bevatten.

Een opmerkelijk doel is het kleine stadje Tappahannock (2016 inwoners) in de staat Virginia, dat geen militaire basis of andere strategische doelen heeft. Met een aanval op zo'n plaats zou al-Qaeda de Amerikanen willen laten weten dat ze nergens veilig zijn.

Verder zijn grote steden als New York, Los Angeles en Las Vegas een doelwit van het islamitische terreurnetwerk.

Schumi Europees sporter van het jaar

Michael Schumacher is gekozen tot Europees sporter van het jaar. De Wereldkampioen Formule 1 bleef de Russische zwemmer Alexander Popov voor.

De verkiezing werd georganiseerd door de Europese vereniging van sportjournalisten. Het was de vierde keer dat Schumacher de titel won, waarvan de laatste drie keer op rij.

Ook persbureau Reuters had een poll georganiseerd om de sportman van het jaar te kiezen. Diverse sportredacteuren en journalisten uit 24 landen konden hun drie belangrijkste sporters bekendmaken.

Hierin werd Schumacher derde achter de glorieuze winnaar Lance Armstrong en de Engelse rugbyheld Jonny Wilkinson.

Jonge moslim minder gelovig dan ouders

Nederlandse moslimjongeren tussen 15 en 34 jaar zeggen minder vroom te zijn dan hun ouders. Dat meldt de Volkskrant vandaag op basis van onderzoek dat het dagblad liet verrichten onder 445 moslims. Zo vinden jonge moslims het dragen van een hoofddoek minder belangrijk dan hun opvoeders.

Een hoofddoekje dragen blijft voor ongeveer 40% van de jongeren wel belangrijk. Maar dat is minder dan bij de ouderen; 60%. Bovendien hechten mannen (50,4%) iets meer belang aan het kledingstuk dan vrouwen (45,7%).

Iets minder dan de helft, 46%, van de jonge moslims noemt zichzelf 'vroom'; Bij ouderen is dat 54%. Ruim 31% ziet niets in de stelling dat een 'goede moslim doet wat de imam zegt'. Bij ouderen is dat circa 25%. Ruim 18% bezoekt nimmer een moskee, 27% komt er alleen op de belangrijke feestdagen en 51% gaat één of meerdere keren per maand.

Ondanks het relatief geringe aantal ondervraagden noemt de krant het onderzoek, uitgevoerd door het bureau Foquz Etnomarketing, representatief.

McNish naar Jordan?

Alan McNish lijkt plotseling een goede kans te maken op een terugkeer in de Formule 1 bij Jordan.

De grootste sponsor van Jordan, het Britse Benson&Hedges pusht Jordan ieder jaar om een Britse coureur aan te stellen vanwege de publiciteit in de grote Britse kranten. Daarnaast is Cosworth, de motorleverancier van Jordan, achter McNish gaan staan. Daarmee lijkt McNish enorm gestegen te zijn in het lijstje van kanshebbers voor het stoeltje.

Voor de andere plaats in de Jordan lijkt het te gaan tussen Nick Heidfeld en Jos Verstappen. Nick Heidfeld blijft ondanks positieve berichten moeite hebben het benodigde sponsorgeld te vinden dat volgens zijn voorcontract benodigd is. Jos Verstappen kan vrijwel zeker 10 miljoen euro op tafel leggen, maar heeft daarbij eisen gesteld.

FOK! kijkt terug op 2003

We zijn meelopers, dat weten we, maar wel trots op ons werk. In heel 2003 hebben we je dag in, dag uit op de hoogte gehouden van wat er gebeurde in de wereld, en dat bleek behoorlijk wat nieuws te zijn. En aan het eind van het jaar willen we daar graag nog even op terugkijken.

Om je nog een keer het nieuws van 2003 te laten beleven heeft de Frontpage-Crew het afgelopen jaar nog eens voor je samengevat, in het FOK!jaaroverzicht 2003. Van dag tot dag, met extra informatie over het grotere nieuws, kun je daarin precies nazoeken wat dit jaar ons allemaal te bieden had.

Wil jij tijdens de kerstdagen (en later natuurlijk) nog eens kunnen terugkijken naar jouw FOK!overzicht van 2003? Dan is dit je kans. Vanaf het middaguur zal al het bizarre, gekke, politieke economische nieuws, noem maar op, in het overzicht de revue passeren! Mis het niet!

Update 12.00
Zie voor meer informatie dit bericht: FOK! FP Nieuws Jaaroverzicht 2003.

"Zlatan, Maxwell tekenen bij"

Arie van Eijden heeft aangegeven te verwachten dat Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en mogelijk ook Van der Vaart hun contract bij Ajax verlengen.

Deze drie spelers stonden de afgelopen weken regelmatig in de belangstelling van grote Europese clubs. Zlatan was daarnaast erg ontevreden over hoe de onderhandelingen met Ajax verliepen.

Het bijtekenen van Ronald Koeman heeft voor een positieve impuls onder de spelers gezorgd. Eerder tekenden ook al Heitinga en Sneijder bij en nu verwacht Arie van Eijden dat andere spelers in de winterstop volgen.

Niedzielan tekent bij NEC

Futero wist ons vandaag het volgende te melden:

Andrzej Niedzielan verhuist van Groclin Grodzisk naar NEC. De 24-jarige Poolse international zette zijn handtekening onder een verbintenis voor tweeënhalf jaar met een optie voor nog één seizoen. NEC betaalt naar verluidt één miljoen euro voor de spits.

De overgang van de Pool, die onder andere ook in de belangstelling stond van PSV, , Dinamo Kiev en Paris St. Germain, stond afgelopen weekend nog op losse schroeven omdat de spits twijfelde over het aanbod. Na een weekend nadenken in zijn geboorteland ging hij alsnog overstag. De aanvaller moet op 2 januari nog wel de medische keuring doorstaan. Hiermee wordt Niedzielan de duurste aankoop ooit van NEC.

De achtvoudige international maakte indruk door dit seizoen twee maal te scoren voor Polen in het EK-kwalificatieduel in en tegen Hongarije (1-2). Met Groclin Grodzisk was hij in de UEFA Cup te sterk voor Hertha BSC en Manchester City.

Zware explosies in Bagdad

Irak Afgelopen nacht hebben waarnemers in Bagdad de zwaarste explosies sinds weken gehoord. Deze vonden plaats in het zuidelijke deel van de stad. Hier was het Amerikaanse leger bezig met een opstand de kop in te drukken.

De explosies waren zo krachtig dat deze tot in de wijde omgeving werden gehoord. Daarnaast hoorden getuigen ook hevig geweervuur. Tevens vlogen er diverse Amerikaanse legerhelikopters boven het gebied.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger wilde niets kwijt over de actie. Er werd gezegd dat de actie onderdeel was van de Operatie IJzeren Gerechtigheid. De Verenigde Staten zijn bezig hun strijd tegen opstandelingen op te voeren, sinds de arrestatie van ex-dictator Saddam Hussein eerder deze maand.

Mogelijk gekkekoeienziekte in U.S.A.

hans-van, Indark, MacManus en cyberik hadden ons, geheel of gedeeltelijk vertaald, via de newssubmit het volgende te melden:

Hoogstwaarschijnlijk is het eerste geval van gekkekoeienziekte in de Verenigde Staten van Amerika ontdekt in Washington State. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw gisteren bekend gemaakt.

In een slachthuis werd een koe, die niet meer kon lopen, volgens de standaardprocedures getest op BSE (Bovine spongiform encephalopathy). De uitslag van die test is vrijwel zeker positief, maar de weefselmonsters worden voor verdere analyse en bevestiging naar Groot Brittannië gevlogen, aldus staatssecretaris Ann Veneman.

Sinds BSE in de jaren 80 voor het eerst ontdekt werd in Groot-Brittannië, zijn er al miljoenen koeien geslacht vanwege gekkekoeienziekte.

BSE wordt gelinkt aan een ongeneeslijke ziekte bij mensen, die bekend staat als Creutzfeldt-Jakob (CJD). Er zijn wereldwijd maar weinig gevallen bekend van mensen die CJD hebben gekregen na met BSE besmet vlees hebben gegeten.

Het vlees van het dier, dat afkomstig was van een boerderij in Washington State, heeft het slachthuis verlaten maar het is niet zeker of het al in winkels ligt. De boerderij is in quarantaine geplaatst.

Ann Veneman heeft ondanks dit geval vertrouwen in de veiligheid van voedsel, "Ondanks dat dit het eerste geval van BSE in de VS is, hebben we al hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ons antwoord snel en effectief is."
Zij voegde er aan toe, dat het het eten van spiervlees nauwelijks een risico vormt. Alleen hersenweefsel en zenuwen kunnen de ziekte overbrengen, en die delen worden normaal gesproken niet in voedsel verwerkt.

Binnen enkele uren na de mededeling heeft een woordvoerder van het Japanse ministerie van Landbouw laten weten dat het land niet langer Amerikaans rundvlees zal importeren. Ook andere Aziatische handelspartners, zoals Singapore, Maleisië, Taiwan en Zuid Korea sluiten zich bij deze ban aan.

Donner: 'integratiedebat moslims loopt uit de hand'

Minister Donner van Justitie is van mening dat de integratiediscussie omtrent moslims in de Nederlandse samenleving uit de hand begint te lopen. Zo komen de diverse partijen steeds meer tegenover elkaar te staan. Dat zegt hij in de Volkskrant van vandaag.

Donner constateert dat iedereen het eigen standpunt als vanzelfsprekend beschouwt. Donner denkt hierbij ook aan het VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, die onlangs nog uitsprak dat islamitische scholen de integratie van moslims belemmeren. "Hier wordt het een discussie van fundamentalisme waardoor men tegenover elkaar komt te staan. Als er nu iets is dat kenmerkend is voor Nederland, dan is het dat we fundamentele verschillen op een verstandige wijze bespreken. "

Pesticiden in vermiste containers in Noordzee

Kopspijkers had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

De drie containers die zondag tijdens de zware storm in de Noordzee zijn terechtgekomen, kunnen voor een grote ramp zorgen. De pesticiden die in vaten in de containers zitten, zijn zeer giftig. Alle zeeleven dat ermee in aanraking komt, gaat dood.

De vaten bevatten een zogenaamd bioaccumulerend gif. "Van bioaccumulerend gif bestaan twee soorten. De eerste blijft echt heel lang in de voedselketen, omdat het gif in het vet van de dieren wordt opgenomen. In dit geval gaat het echter om een gif dat niet zo snel in het vet gaat zitten, waardoor het makkelijker uit de beesten gaat. Ze blijven dus niet tot hun dood giftig, aldus een woordvoerder van de stichting De Noordzee.

Ook bevatten de vaten een houtverduurzamingsmiddel, een goed dat onder meer voor schuttingen wordt gebruikt. "Het zeeleven dat ermee in aanraking komt, gaat dood als het niet genoeg is verdund. In welke straal is niet te zeggen. Dat is onder meer afhankelijk van het weer, de concentratie van de stof en hoe snel het water stroomt".

Rijkswaterstaat kan nog niets zeggen over gevolgen voor het milieu. Wel erkent zij dat het om een zeer giftige stof gaat. Pas maandag aanstaande zou met bodemonderzoek door een kustwachtvaartuig kunnen worden begonnen. Dit hangt van de weersomstandigheden af.

Er wordt niet verwacht dat de containers nog op het strand aanspoelen. Afgelopen maandag heeft de kustwacht nog tevergeefs naar de containers gezocht. Dat leverde niets op.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.