Vrijgezelle Friese man in trek

Kopspijkers, Hooiberg en Neftizz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ben je een Friese man en nog vrijgezel, dan zit je goed. Vrouwen die een man zoeken, geven namelijk de voorkeur aan de vrijgezelle Friese man, aldus de brancheorganisatie voor relatiebemiddelinsgbureaus, AVR. Volgens Y. Osinga, relatiebemiddelingsconsulent, komt het omdat ze hun afspraken nakomen en nuchter zijn. Ook weet je bij een Friese man wat je aan hem hebt. De vrouwen kunnen deze eigenschappen erg waarderen. Naast de Friese mannen zijn ook mannen van het Zeeuwse en Limburgse platteland erg gewild.

De heer M. MiŲnch van de AVR zegt dat dit een nieuwe trend is: "Er is grote behoefte aan betrouwbaarheid en het hebben van vertrouwen in elkaar. Ook zijn vrouwen op zoek naar sociale contacten zoals die vaak in kleine dorpen voorkomen. Voorheen waren andere elementen belangrijk in een relatie."

De heer R Visser van relatiebemiddelingsbureau Mens en Relatie wijt de nieuwe trend aan het percentage single vrouwen in de Randstad. "Dertig procent van de hoogopgeleide vrouwen in de Randstad is tussen de 30 en 35 jaar en vrijgezel. De biologische klok gaat bij ze tikken en dan is de betrouwbare Friese man erg in trek."