Party Review: Innercity 2003

Na een aantal jaren twijfelen, geen geld hebben en te laat zijn om een kaartje te kopen, kwam het er dit jaar dan uiteindelijk toch van. Ik zou voor de eerste keer een Innercity feest gaan bezoeken!

Locatie: RAI Amsterdam

Bij de ingang greep ik een plattegrond. Ah, veel rode pijlen. Ik wist me van verhalen van vrienden nog te herinneren dat het éénrichtingsverkeer op Innercity niet ideaal is. Toch, zo zeiden ze, is alles beter dan iedereen maar rond laten lopen. Dat werd een grote chaos. Dus, gewapend met kompas en een verdwaalde-toerist blik op mijn gezicht, betrad ik Innercity.


Ik vind de RAI niet zo'n geweldige party locatie. Okee, je kunt er 42.500 mensen laten rondlopen, maar tegen welke prijs? Eénrichtingspaden inrichten zodat mensen elkaar niet platlopen en vast komen te zitten in de gangen, zalen dichtgooien. Zalen dichtgooien? Jazeker, ID&T deelde voor Innercity mede dat, in verband met de veiligheid uiteraard, het kon voorkomen dat zalen in verband met drukte zouden worden afgesloten. Wat een waardeloze maatregel. Als dat nodig is, is je feest te groot. Zorg voor minder zalen zodat er minder mensen zijn die er samen voor kunnen zorgen dat zalen te vol raken, zorg voor minder mensen voor mijn part. Veiligheid gaat inderdaad voorop, daarom had het probleem überhaupt niet op deze manier voorkomen moeten worden.


Overigens merkte je het grote aantal bezoekers ook aan de vele verkeersproblemen, die er officieel niet geweest schijnen te zijn. Vraag dat maar eens aan de mensen die in de file stonden. Op de piekuren leek de hele omgeving van de RAI wel vast te staan.

Thema: Braziliaans Carnaval

Laat ik met de deur in huis vallen: ik vond het thema van de avond niet bij het feest passen. Het thema an sich was prima en de uitvoering ervan was nog mooier. Op de inrichting van de zalen was weinig aan te merken, vele dansers, zangeressen, praalwagens en andere activiteiten. Toch zie ik de link tussen het Braziliaanse carnaval en het overgrote deel van de muziek tijdens Innercity niet. Je moet een thema hebben zullen we maar zeggen.