FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 oktober 2002

Reacties op overlijden prins Claus

Het overlijden van prins Claus heeft voor veel reacties gezorgd. Deze post zal bij nieuwe reacties worden geupdate.

Premier Balkenende bedankte prins Claus in een televisietoespraak voor zijn grote plichtsbesef en jarenlange steun aan de koningin. "Met prins Claus is een groot mens heengegaan", zei Balkenende. Hij voegde er aan toe: "Het overlijden komt als een schok voor ons allen, ook al wisten we al jaren van zijn slechte gezondheidstoestand".

Fractievoorzitter De Graaf roemde de "wijsheid en menselijkheid" van Claus, zo liet hij in een reactie weten. "Met Prins Claus verliest ons land een grote Nederlander en groot wereldburger", aldus de fractievoorzitter. "In de van oudsher moeizame positie die de prins-gemaal nu eenmaal heeft, groeide Prins Claus uit tot een belangrijke peiler van onze monarchie door de grote invloed die hij had op zijn zoons, zijn permanente steun aan de koningin en door de grote aandacht die hij had voor onderwerpen als ontwikkelingssamenwerking, Afrika en cultuur. Prins Claus werd een beetje het geweten van Nederland. Hij was iedereen dierbaar, ongeacht de gezindte", zo sloot De Graaf af.

De D66-fractie heeft laten weten "innig mee te leven met de koningin en de koninklijke familie".

Oud-premier Lubbers is van mening dat prins Claus niet als een trieste prins moet worden herdacht. "Het is een man om trots op te zijn. Charmant, iemand met een goed oordeel. Een man die kaarsrecht naast de koningin stond. Hij was trots op zijn vrouw". De oud-premier bestempelde hem als vrijmoedig en denkt met dankbaarheid aan hem terug.

In een reactie liet het partijbestuur van de Partij van de Arbeid weten "geschokt en verdrietig" te zijn. "Prins Claus zal in onze herinnering blijven als een gedreven persoonlijkheid die met grote inzet actief was op het terrein van maatschappelijke vraagstukken, cultuur en in het bijzonder de armoedebestrijding in de Derde Wereld. Mede door deze inspanningen veroverde hij snel de harten van vele Nederlanders", aldus het partijbestuur.

Het CDA noemt het overlijden van prins Claus een groot verlies voor Nederland. "Hij heeft een grote rol gehad voor Nederland en ook voor de ontwikkelingslanden", zei CDA-fractieleider in de Tweede Kamer Verhagen in een eerste reactie. Zijn partij is "in gedachten en in gebed bij de majesteit, hun kinderen en de rest van de familie."

De SP liet in een persbericht weten haar medeleven te betuigen. "Prins Claus was te prijzen voor zijn inzet voor de armen in de wereld. Hij wilde dat we hen hielpen zichzelf te helpen. Ook op de terreinen milieu en cultuur schroomde hij niet een eigen standpunt - controversieel of niet - naar voren te brengen."

Leefbaar Nederland heeft met "grote verslagenheid" gereageerd op het overlijden van prins Claus. De partij liet in een verklaring weten dat het "Nederlandse volk gedwongen afscheid nemen van een innemend persoon die de harten van vele Nederlanders heeft verwarmd door zijn spontaniteit".

"Privé is hij een ontspannen man die plezier maakte", zo liet Wim Duisenberg, president van de Europese Centrale Bank en vriend van prins Claus weten. "In een veilige omgeving vielen alle stijfheid en verkramptheid van hem af."

Update
De Bond van Oranjeverenigingen in Nederland is geschokt door het overlijden van Prins Claus. Secretaris H. Overweel betuigde zondagavond namens de bond haar medeleven aan de koningin en familie. "Hij had veel inbreng aan de zijde van de koningin", zei Overweel. "Nederland heeft een waardevol man verloren."

Voorzitter M. Sini van de commissie Contactorgaan Moslims en Overheid CMO sprak namens de moslimgemeenschappen zondag zijn grote waardering uit voor de "allochtone" prins. "Hij wist na zijn moeizame introductie een unieke plaats te veroveren in de Nederlandse samenleving en in de harten van veel burgers, onder wie veel moslims", zo schreef hij in een verklaring.

Voormalig premier Kok vindt dat prins Claus een "buitengewone en verrijkende invloed" heeft gehad op Nederland. De prins was zich volgens hem bewust van zijn betekenis voor ons land. "Wij mogen ons gelukkig prijzen dat we de prins zolang in ons midden hadden", zei Kok zondagavond vanuit Washington. Kok zei "diep verslagen" te zijn door het overlijden van Claus en uitte zijn medeleven aan de koningin en de rest van de familie.

De Turks islamitische gemeenschap is "diep bedroefd" over het overlijden van prins Claus. "Wij wensen onze koningin en haar familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd", zo schreef de Turks Islamitische Culturele Federatie zondagavond in een verklaring.

Ook de vader van Maxima, Jorge Zorreguieta, is diep verslagen door het overlijden van prins Claus. "Het spijt me dat te horen. Ik ben erg geschokt door de dood van deze goede man", aldus Zorreguieta in een korte reactie.

GroenLinks herdenkt prins Claus als een bijzondere en populaire persoonlijkheid. "Het heeft de acceptatie van de monarchie goed gedaan", zei fractieleider Rosenmöller in een reactie.

De Nederlandse samenleving mag dankbaar zijn dat zij een prins Claus heeft gehad. "Hij heeft mij en vele anderen veel geleerd", zei oud-minister Pronk. Pronk noemde de prins-gemaal verder een vriend, "een man om van te houden". Het overlijden van de prins betitelde hij als "een verlies voor het denken over de Derde Wereld, Afrika, ontwikkelingslanden".

"De prins laat een onvergetelijke indruk achter als echtgenoot van zijn vrouw en als vader van zijn kinderen. Maar we herdenken hem ook als de man die voor koningin Beatrix van grote betekenis was bij de uitoefening van haar taken als staatshoofd. Hij leeft in onze harten voort als iemand die hartelijk betrokken was bij alles wat er gebeurde in ons land en in de hele wereld," aldus een verklaring die de ChristenUnie zondag uitgaf.

De fracties van de VVD en het hoofdbestuur hebben met leedwezen kennis genomen van het bericht van het toch nog onverwachte overlijden van Z.K.H. Prins Claus. "Prins Claus zal in onze herinnering voortleven als een kenmerkende persoonlijkheid met een grote maatschappelijke belangstelling", aldus de veklaring.

Reageren op het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid prins Claus kan hier.

Z.K.H. Prins Claus overleden

Vanavond is prins Claus op 76-jarige leeftijd in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam overleden. Dit bericht is door de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd. De prins kampte al sinds lange tijd met zijn gezondheid, het afgelopen jaar is de prins regelmatig in het ziekenhuis opgenomen.

In 1982 kreeg de prins last van klachten van depressieve aard en is hier maandenlang voor onder behandeling geweest in onder andere Nijmegen, Basel en Breda. Twee jaar later waren deze klachten grotendeels verholpen en kon hij weer volledig aan het werk. In 1991 keerden de klachten echter terug. In datzelfde jaar maakte de RVD bekend dat de prins aan de ziekte van Parkinson leed. Daarnaast werd er bij de prins in 1998 prostaatkanker geconstateerd. Nadat de prostaat operatief was verwijderd bleek bij een nacontrole dat er geen kankercellen meer gevonden werden. De bestralingen die de prins hiervoor kreeg zorgden ervoor dat later een nier niet meer goed zou functioneren.

Claus is geboren op 6 september 1926 op het Rittergut van zijn moeders familie in Nedersaksen. Als elfjarige verhuist hij met zijn ouders voor enkele jaren naar Tanzania, waar hij een levenslange liefde voor Afrika opdoet.

In 1948 besloot prins Claus rechten en staatswetenschappen te gaan studeren aan de universiteit van Hamburg waar hij in 1952 zijn eerste, en in 1956 zijn tweede, staatsexamen deed. Vanaf mei 1958 tot maart 1961 werkte de prins als secretaris op de Duitse ambassade te Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek.

Op 28 juni 1965 werd de verloving bekend gemaakt van Claus von Amsberg met Prinses Beatrix, de Nederlandse troonopvolgster. Op 10 maart 1966 werd het huwelijk tussen prins Claus en Koningin Beatrix voltrokken in het stadhuis van Amsterdam. Het paar nam zijn intrek in het Kasteel Drakensteyn waar de prinses sinds 1963 woonde. Uit het huwelijk tussen prins Claus en Koningin Beatrix zijn drie zonen geboren: Willem-Alexander, Johan Friso en Constantijn.

De kennis en ervaring uit zijn diplomatieke loopbaan en studie zorgden ervoor dat de Prins werd benoemd tot lid van de Nationale Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking, en tot lid van het Bureau van deze Raad. Daarnaast werd de prins benoemd tot voorzitter van de Nationale Commissie voor de Ontwikkelingsstrategie 1970-1980, tot voorzitter van de Stichting Nederlandse Vrijwilligers en tot Bijzonder Adviseur van de minister voor Ontwikkelingssamenwerking. In deze functies bracht hij bezoeken aan de concentratielanden van het Nederlandse beleid, zoals India, Kenya, Sri Lanka, Tanzania en Zambia.

Functies die de prins op latere leeftijd bekleedde zijn onder andere inspecteur-generaal Ontwikkelingssamenwerking, lid van de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank NV, lid van de Raad van Commissarissen van de Koninklijke PTT Nederland NV en voorzitter van het Export Platform Verkeer en Waterstaat.

Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de prins werd het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling opgericht, met als doel het vergroten van het inzicht in culturen en het bevorderen van de wisselwerking tussen cultuur en ontwikkeling.





Vanzelfsprekend wenst de gehele FOK!-crew de koninklijke familie veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Playboy terug naar af

Chiwakka had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Playboy wil terug naar zijn 'roots', zo heeft Hugh Hefner, de oprichter van het mannenblad, laten weten in een interview met de New York Observer. De inmiddels 76-jarige Heffner wil het blootgehalte verminderen. ,,Zo kunnen we de connecties die we met de lezer en adverteerder hadden in vroegere jaren terugbrengen."

Het blad ondervindt concurrentie van bladen als Maxim en FHM, maar verliest ook lezers door de vele pornosites op internet. Hefner wil met de laatste groep de concurrentie niet aangaan, omdat dit het unieke van Playboy teniet zou doen. Hij kiest er dus voor een conservatievere koers te varen.

Nog even en de mensen gaan het blad écht voor de interviews kopen

Seropositieve vader misbruikt dochters

Een 38-jarige Belgische man heeft 10 jaar gevangenisstraf gekregen voor het verkrachten van zijn drie dochters. Daarbij is de man, Philippe C. ook nog eens seropositief. De leeftijden van de dochters zijn 6, 8 en 14 jaar.

Tijdens het proces probeerde de man, die alcohol verslaafd is, zijn dochters af te schilderen als leugenaars. De Antwerpse rechter vond het verhaal van de dochters geloofwaardiger. De oudste dochter had de aanklacht ingediend nadat ze een paar mensen in haar omgeving in vertrouwen vertelde wat haar vader haar en haar zusjes aan deed. De openbare aanklager had 7 jaar geeist maar daar deed de rechter nog eens 3 jaar bovenop. "U bent een tiran, die denkt zich alles te kunnen permitteren. U misbruikte op schandalige wijze uw drie dochters zonder rekening te houden met de gevolgen op fysiek en emotioneel vlak", sprak de rechter de man toe. De verdediging gaat in hoger beroep omdat de rechter er van uit gaat dat de vader, net als de dochters, seropositief is, maar in het dossier staat dat niet zwart op wit.

Enkele maanden voor de verkrachtingen waarschuwde de moeder, die aan aids leed, op haar sterfbed nog een vriendin dat haar man van plan was "hun dochters te ontmaagden".

Boekreview: Ronald Giphart - Ten Liefde

Is een regenboog minder mooi als je weet hoe hij ontstaat? Is liefde minder mooi als je onderzoekt hoe de mechanica van een erectie werkt? Giphart vindt van niet. Al jaren is hij gefascineerd door alles wat met liefde en seks te maken heeft. Hij bundelt rond de 50 columns die hij ooit voor de 'Kijk' heeft geschreven in één boek. Een semi-wetenschappelijke blik op alles wat met liefde te maken heeft. Over masturberen, het recht van het sterkste zaad, hoe uiterlijk toch belangrijk is en de etymologische betekenis van alle vieze woorden die je kunt bedenken.

Uitslagen HCE (Week 40)

Weer een nieuwe week Holland Casino Eredivisie ligt achter ons. Een week waarin weer een hele speelronde werd afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 40)
Woensdag 2 oktober
NEC - FC Groningen (2-0)

Vrijdag 4 oktober
RKC Waalwijk - FC Zwolle (0-2)

Zaterdag 5 oktober
Roda JC - Excelsior (2-3)
NAC - PSV (2-2)
De Graafschap - FC Twente (0-1)

Zondag 6 oktober
Feyenoord - Ajax (1-2)
AZ - Vitesse (1-3)
SC Heerenveen - Willem II (1-1)
FC Utrecht - RBC Roosendaal (2-2)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 40)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 76101920-3
2. Ajax 76101917-8
3. Feyenoord 74121318-10
4. Willem II 73311212-6
5. Roda JC 73311215-12
6. NAC 72501111-7
7. NEC 73221111-9
8. Vitesse 73131010-7
9. Excelsior 73131013-13
10.RKC Waalwijk73131010-15
11. AZ 73131012-15
12. FC Utrecht 723299-8
13. RBC Roosendaal 7223812-13
14. FC Zwolle 722388-12
15. FC Twente 712458-16
16. De Graafschap 710635-17
17. SC Heerenveen 702527-16
18. FC Groningen 701615-16

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 40)

Weer een nieuwe week Holland Casino Eredivisie ligt achter ons. Een week waarin weer een hele speelronde werd afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 40)
Woensdag 2 oktober
NEC - FC Groningen (2-0)

Vrijdag 4 oktober
RKC Waalwijk - FC Zwolle (0-2)

Zaterdag 5 oktober
Roda JC - Excelsior (2-3)
NAC - PSV (2-2)
De Graafschap - FC Twente (0-1)

Zondag 6 oktober
Feyenoord - Ajax (1-2)
AZ - Vitesse (1-3)
SC Heerenveen - Willem II (1-1)
FC Utrecht - RBC Roosendaal (2-2)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 40)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 76101920-3
2. Ajax 76101917-8
3. Feyenoord 74121318-10
4. Willem II 73311212-6
5. Roda JC 73311215-12
6. NAC 72501111-7
7. NEC 73221111-9
8. Vitesse 73131010-7
9. Excelsior 73131013-13
10.RKC Waalwijk73131010-15
11. AZ 73131012-15
12. FC Utrecht 723299-8
13. RBC Roosendaal 7223812-13
14. FC Zwolle 722388-12
15. FC Twente 712458-16
16. De Graafschap 710635-17
17. SC Heerenveen 702527-16
18. FC Groningen 701615-16

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager! Ook kun je daar je eigen club coachen of meedoen aan de voetbalpool.

Bestaan buitenaards leven waarschijnlijk

Op aarde is er een simpele regel: Waar water is, is leven. Maar in uiterste regionen van ons zonnestelsel, waar water bevroren is bij honderden graden onder nul, kan leven niet bestaan.

Dat is altijd een theorie geweest, maar wetenschappers mochten opnieuw nadenken. Een studie die deze week gepubliceerd is concludeert dat oceanen van water gevangen kunnen zijn onder de bevroren oppervlakten van veel van de manen van Jupiter, Saturnus, Neptunes en Uranus.

In plaats van te zoeken naar kleine groene mannetjes, denken wetenschappers bij NASA's Jet Propulsion Laboratory dat buitenaards leven kan bestaan in de vorm van microscopische zeewezens gelijk aan degene op de bodem van Aardse oceanen. "Elke plaats dat een vloeibare oceaan heeft is het waard om in meer detail onderzocht te worden", zegt Professor Carl Murray van de Astronomy Unit van de Universiteit van Londen.

Er is al lang gedacht dat Jupiters ijzige maan Europa, wiens oppervlakte lijkt op de aardse polen, een oceaan kan bevatten, maar de nieuwe studie concludeert dat op zijn minst acht andere lichamen ook oceanen kunnen hebben klotsend onder een dikke buitenste laag van ijs. In aanmerking komen Jupiter's manen Ganymede en Callisto, Saturnus' satellieten Titan en Rhea en Titania en Oberon welke om Uranus cirkelen.

De theorie is gebaseerd op een wiskundig model dat kijkt naar de hoeveelheid interne hitte die gegenereerd kan worden door de kernen van deze manen welke, als de Aarde, gesmolten kernen hebben. De hitte kan het ijs laten smelten of vrijkomen in de vorm van vulkanen of thermische ventielen en hete fonteinen.

Hitte wordt evenzo gegenereerd door radioactiviteit in de rotsen en - in sommige gevallen - door de getijdenenergie veroorzaakt door de moederlichamen van de maan, zoals de grote planeten Jupiter en Saturnus.

Volgens het model, genereren veel lichamen in het zonnestelsel genoeg warmte om een laag ijs te laten smelten. Het model voorspelt zelfs dat Pluto, de kleinste planeet om de zon een oceaan ondersteunt.
Er wordt gedacht dat Varuna, een asteroide die in de verste regionen van ons zonnestelsel cirkelt, genoeg interne hitte kan genereren om ijs te smelten.

De theorie kan veel mysteries verklaren die wetenschappers versteld heeft laten staan. De Galileo ruimtesonde vloog langs Callisto in 1998 en detecteerde vreemde fluctuaties in het magnetische veld van de maan. De beste verklaring voor deze fluctuaties is een oceaan van zout water.

Gelijksoortige magnetische fluctuaties zijn opgepikt nabij Ganymede, de grootste maan in het zonnestelstel. Op Triton, een enorme maan draaiend om Neptunus, zijn enorme geisers gefotografeerd die door het gesmolten oppervlak uitbarstten. Europa is bedekt met ijs dat gescheurd is in kanalen en ijsbergen.

Als de oceanen bestaan, zal het verregaande implicaties hebben voor het idee van bestaan van leven buiten onze planeet.

Vermoedelijke aanslag op Franse tanker

Bnard en Slambam hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vannacht is voor de kust van Jemen een klein bootje vol explosieven tegen een Franse olietanker aangevaren. De tanker staat in brand maar zover bekend raakte er niemand gewond.

Na de explosie sprongen elf bemanningsleden in het water. Ze werden allemaal gered. De overige bemanningsleden bleven op de boot om te proberen de brand te blussen. Volgens de Jemenitische regering is er geen sprake van een terroristische aanslag, maar een Franse diplomaat in Sanaa sprak dit tegen. De tanker was geladen met 397.000 vaten ruwe olie en was op weg naar de havenstad Mina-al-Dabah om meer olie in te laden.

Over de motieven van deze aanslag is op dit moment niets bekend, maar een vergelijking met de aanslag op het Amerikaanse oorlogsschip USS Cole ligt voor de hand. Dat schip werd in 2000 in Jemen op dezelfde wijze getroffen. Die aanslag, vermoedelijk door leden van het al-Qaeda netwerk, eiste het leven van 17 mensen.

Zelfmoordpoging in aanwezigheid vrienden

Roofie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdag heeft in San Antonio (Texas) een 13-jarig meisje zichzelf in het hoofd geschoten in de aanwezigheid van haar vrienden.

Nadat ze al haar vrienden bijeen had geroepen op de parkeerplaats achter de school vertelde ze dat ze geen zin meer had om te leven. Na het uitdelen van enkele persoonlijke items, waaronder twee ringen en een cd, trok ze een 9mm pistool en schoot zichzelf door het hoofd. Ze is opgenomen in het Wilford Hall Air Force Medical Center. Haar toestand is kritiek.

Haar vrienden hadden geen actie ondernomen om haar tegen te houden omdat ze dachten dat het om een grap zou gaan.

Man voor even gered van strop

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 55-jarige man die ter dood veroordeeld is in Iran is gisteren even gered van de strop.

Mahammed Adi was ter dood veroordeeld omdat hij een moord heeft begaan. Kort voor zijn executie heeft de man een hartaanval gekregen. Toen de koranverzen werden voorgelezen stortte hij in. Hij overleefde de hartaanval en is overgebracht naar een ziekenhuis.

Als Adi weer gezond en aangesterkt is, zal hij alsnog ter dood worden gebracht, dat meldde een Iraanse krant.

Tiener gered na online zelfmoordpoging

3_L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Seattle is via het internet een online zelfmoordpoging op het spoor gekomen en heeft de tiener in kwestie op het nippertje gered van de dood.

De tiener, afkomstig uit Highland, Indiana, had zijn aanstaande zelfmoordpoging op een online discussieforum bekend gemaakt. Een vrouw uit Seattle had het bericht op het forum gelezen en is na enig speurwerk achter de identiteit en woonplaats van de tiener gekomen en heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. De jongen die werkzaam is als moderator voor een online fantasy-game 'Ultima' wilde zelfmoord plegen met behulp van drugs.

De politie trof de tiener in kritieke toestand aan en heeft hem met spoed naar het ziekenhuis laten vervoeren, waar hij behandeld is tegen de overdosis drugs.

Burgemeester Parijs neergestoken

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bertrand Delanoë, de 52-jarige burgemeester van Parijs, is afgelopen nacht neergestoken. Hij is met verwondingen aan zijn maag overgebracht naar een ziekenhuis. Medewerkers van de burgemeester hebben laten weten dat hij wel veel bloed heeft verloren, maar dat zijn situatie niet levensbedreigend is. Hij wordt nu nog voor onbekende tijd in het ziekenhuis gehouden voor verdere onderzoeken.

Een 39-jarige man stak Delanoë neer in het gemeentehuis van Parijs, dat open was ter gelegenheid van de culturele manifestatie 'Witte Nacht'. In het 'Hôtel de Ville' waren op het moment van de aanval tientallen mensen aanwezig. De dader werd onmiddelijk overmeesterd en wordt op dit moment ondervraagd door de politie.

VS in de ban van moordende sluipschutter

MeandMyself had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de buitenwijken van Washington heeft een onbekende sluipschutter sinds afgelopen woensdag tot nu toe vijf mensen vermoord. De sluipschutter gebruikt waarschijnlijk een jachtgeweer en elke keer maar 1 kogel.

De vijf dodelijke slachtoffers werden op klaarlichte dag neergeschoten op openbare plaatsen in buitenwijken van Washington: twee bij tankstations, een buiten een kruidenierszaak, een bij een postkantoor en het vijfde slachtoffer maaide het gras bij een autozaak. Gisteravond werd er een herdenkingsdienst voor de vermoorde mensen gehouden.

In totaal zijn er meer dan 140 agenten op de zaak gezet, maar men heeft nog bijna geen aanknopingspunten. Het enige dat ze hebben is een vaag signalement van 2 mannen die in een wit busje wegreden nadat een van de slachtoffers was getroffen. Tot nu toe zijn er nog geen arrestaties verricht. De politie is hopeloos en zoekt koortsachtig naar een oplossing.

Een moordpoging op een vrouw in de staat Virginia wordt ook met de sluipschutter in verband gebracht. De politie heeft namelijk ontdekt dat hetzelfde wapen is gebruikt om tenminste vier van de zes slachtoffers te vermoorden. De 43-jarige vrouw werd vrijdag op een parkeerplaats in de plaats Spotsylvania in haar rug geschoten. De vrouw ligt in stabiele toestand in een ziekenhuis.

Lees hier, op de site van CNN, meer over de gebeurtenissen.

Osdorp Posse treedt weer op

flappentap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse rapgroep Osdorp Posse zal op 25 januari voor het eerst in twee jaar tijd weer optreden. De afgelopen jaren speelde de frontman, Def P, samen met de Beatbusters in een skaproject waarmee hij o.a. op Pinkpop en Lowlands stond.

Op 25 januari zal echter de nieuwe CD van de Osdorp Posse gereleased worden, getiteld 'Tegenstrijd'. Het feest zal zich afspelen in de nieuwe zaal P60 in Amstelveen en zal meer zijn dan een gewoon optreden. Je krijgt namelijk de nieuwe CD er gratis bij!

De Osdorp Posse heeft haar eigen platenlabel, Ramp Records, waarmee ze al enkele jaren proberen om tegen eerlijker prijzen CD's te verkopen dan de meeste grote platenmaatschappijen dat doen. Deze stunt past dus goed in dat plaatje.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.