Seropositieve vader misbruikt dochters

Een 38-jarige Belgische man heeft 10 jaar gevangenisstraf gekregen voor het verkrachten van zijn drie dochters. Daarbij is de man, Philippe C. ook nog eens seropositief. De leeftijden van de dochters zijn 6, 8 en 14 jaar.

Tijdens het proces probeerde de man, die alcohol verslaafd is, zijn dochters af te schilderen als leugenaars. De Antwerpse rechter vond het verhaal van de dochters geloofwaardiger. De oudste dochter had de aanklacht ingediend nadat ze een paar mensen in haar omgeving in vertrouwen vertelde wat haar vader haar en haar zusjes aan deed. De openbare aanklager had 7 jaar geeist maar daar deed de rechter nog eens 3 jaar bovenop. "U bent een tiran, die denkt zich alles te kunnen permitteren. U misbruikte op schandalige wijze uw drie dochters zonder rekening te houden met de gevolgen op fysiek en emotioneel vlak", sprak de rechter de man toe. De verdediging gaat in hoger beroep omdat de rechter er van uit gaat dat de vader, net als de dochters, seropositief is, maar in het dossier staat dat niet zwart op wit.

Enkele maanden voor de verkrachtingen waarschuwde de moeder, die aan aids leed, op haar sterfbed nog een vriendin dat haar man van plan was "hun dochters te ontmaagden".