Dirigent gruwt van dikke musici

Danny (FOS4)
Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste dirigent van het beroemde BBC Symphony Orchestra, de Amerikaan Leonard Slatkin, heeft een probleem met zwaarlijvige muzikanten.
Vrouwelijke violisten met dikke bovenarmen en vrouwelijke orkestleden in broek die "die een tikkie te zwaar zijn in de achterafdeling" zijn hem een doorn in het oog. Ook moet hij niets hebben van mannelijke muzikanten met een overduidelijk te dikke duik op het podium.

Slatkin wil dat alle dikke orkestleden zich zo kleden dat het zicht op hun lichamen niet afleidt van de muziek die ze voortbrengen. De dirigent meent dat vrouwen hun bovenarmen maar beter bedekt kunnen houden als ze viool spelen. "Je wilt toch niet te veel zien blubberen", zegt hij.

De conservatieve opvattingen van Slatkin hebben geleid tot boze reacties van vrouwelijke muzikanten die menen dat de dirigent zijn boekje te buiten gaat. Volgens het Britse dagblad The Times kan het altijd nog erger. Een niet nader aangeduide dirigent zou volgens de krant de vrouwelijke leden van zijn orkest recent hebben opgedragen geen slip meer te dragen omdat die de 'lijn' van de bovenkleding zouden verstoren

Het blijven idioten, die dirigenten...