Tomb Raider: Chronicles op komst

De 'Tomb Raider'-serie heeft er weer een nieuwe aflevering bij: 'Chronicles'. Ook in dit vijfde deel speelt Lara Croft de hoofdrol. Het verhaal begint een week na de gebeurtenissen in 'The Last Revelation' met een bijeenkomst van vrienden en familie van Lara Croft. Gezamenlijk rouwen zij in de 'Croft Estate' om het verlies van de avonturierster en denken zij terug aan haar vroegere avonturen. Iedereen vertelt zijn eigen verhaal en het is de bedoeling dat deze door de speler wordt nagespeeld.

In 'Tomb Raider: Chronicles' speel je vier beslissende momenten na uit het leven van Lara. Je speelt meerdere levels in het oude Rome, een Russische marinebaas en je speelt als de nog jonge Lara op een eiland. In een vierde missie in een technologisch complex krijg je aanwijzingen van een mysterieuze vriend. De gameplay en graphics zijn ten opzichte van de vorige 'Tomb Raider' weinig veranderd. Er is gebruik gemaakt van dezelfde 3D-technologie. Wel kan Lara haar tegenstanders verrassen met enkele nieuwe bewegingen. Zo kan ze haar vijanden nu ook met de hand vloeren.

Een andere vernieuwing is dat het belangrijker is geworden zo onopvallend mogelijk of 'stealth' te handelen. Lara zal bijvoorbeeld rekening moeten houden met alarminstallaties, en geweld moet alleen worden gebruikt als het niet anders kan. Core Design geeft toe dat de wijzigingen niet spectaculair zijn en dat 'Chronicles' slechts bedoeld is de honger van de fans te stillen. Het volgende 'Tomb Raider'-spel, 'The Next Generation', zal volgens de gamesontwikkelaar wel een revolutie in het 3D-actiegenre betekenen. 'Tomb Raider: Chronicles' komt uit op 26 november.