FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 april 2000

Van Nistelrooij naar Manchester United

De kogel is door de kerk: Ruud van Nistelrooij vertrekt aan het einde van het seizoen naar Manchester United. PSV en de Engelse kampioen hebben vandaag overeenkomst bereikt over een overgang van de spits naar Engeland. Van Nistelrooij kwam ook vanmiddag tot een akkoord met de club uit Manchester.
De exacte transfersom is niet bekend gemaakt, maar verwacht mag worden dat het bedrag zo rond de 65 miljoen gulden ligt. Hiermee is Van Nistelrooij meteen de allerduurste Nederlandse speler uit de geschiedenis.

Osdorp Posse komt met 8e cd

Neerlands' eerste en grootste Nederhop-formatie, de Osdorp Posse, heeft deze week z'n achtste cd uitgebracht. Het betreft de cd 'Kernramp' met daarop 16 nummers. 'Kernramp' is de eerste Osdorp Posse-cd die op hun eigen label RAMP Records is uitgebracht. De bijna twaalf jaar (!) oude (maar nog altijd goeie ) band OP zal met dit nieuwe album ongetwijfeld duizenden fans mee tevreden stellen, die hierop twee jaar hebben moeten wachten. In de afgelopen week werden reeds 9500 albums verkocht!

Uiteraard ben ik al in het bezit van de nieuwe cd. Een uitgebreid verhaal + review kan je hier vinden!

ComputerTotaal gehacked

Tijdens een onderzoek naar de veiligheid van de UBB forums stuitte een aantal FOK!kers en Tweakers op een lek. Na verder zoeken blijkt dat een van de grootste forums van Nederland, het computertotaal forum, OOK niet veilig was.

De 'hackers' hebben hierop een paar minieme wijzigingen aangebracht en vervolgens DIT topic geplaatst op het forum.

De wijzigingen:

de tekst:

ComputerTotaal!online is veranderd in ComputerTotaal!offline

en er zijn twee moderators toegevoegd.

Er is uiteraard niets vernield en de admin van het forum, Bas Poppink, zal uitgelegd worden hoe er gehacked is en hoe het in de toekomst voorkomen kan worden.

Zowel het FOK!forum als Gathering of Tweakers zijn WEL veilig trouwens...

UPDATE:

De redactie van het C!T forum heeft het forum gesloten tot het lek gedicht is.

Ook MP3.com lag open voor de hackers. De webmaster van mp3.com is inmiddels via e-mail op de hoogte gesteld van het lek.

Bas Poppink, admin van het C!T forum heeft laten weten pas na het weekend het forum weer open te gooien omdat er pas maandag naar gekeken kan worden. "Ik vind het vooral buitengewoon irritant dat er zoveel mensen de dupe van zijn tijdens het paasweekend. Het klopt allemaal wel, de beveiliging was blijkbaar niet goed, maar het komt wel erg goed uit dat het nu bekend wordt. Fokzine en Tweakers zullen wel druk bezocht worden, dit weekend."

"na het weekend kan ik er pas werk van maken."

Dat er een lek in de beveiliging blijkt te zitten is geen ramp. Geen enkele website is 100% secure. Het sluiten van het forum was iets dat absoluut niet nodig was, en iets dat al binnen een uur na de hack opgeheven had kunnen worden omdat het lek bij C!T inmiddels gedicht lijkt te zijn."een simpel mailtje met uitleg wat er mis is had ook gewerkt. Natuurlijk

is dat niet spectaculair, maar het had ook geholpen en het forum had gewoon

open kunnen blijven"

Een lek is en blijft een lek en als 't forum wordt gesloten omdat er een lek is doet 't er niet toe op welke manier het bekend wordt. Het forum had alsnog dicht gegaan lijkt me.

Al wat de 'hackers' hebben gedaan was, op een ietwat ludieke manier, aangeven dat er een lek in de beveiliging zat. Iets dat het beste opgelost kan worden voor er iemand ECHT de dupe van wordt.

Vanaf maandag zal het C!T forum hopelijk weer online zijn.

Supporters snijden fan oor af

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagavond hebben drie supporters van Galatasaray een oor van een fan van aartsrivaal Fenerbahce afgesneden.
Het incident gebeurde op de vooravond van de return tussen Leeds United en Galatasaray in de halve finales van de UEFA-beker. Die wedstrijd wordt overschaduwd door de moord op twee Leeds-fans die in de aanloop naar het eerste duel in Istanbul werden doodgestoken door Turken.

Fenerbahce-supporter Okan Guller, een bekende cheerleader van de club met de bijnaam Rambo, werd door drie fans van Galatasaray in een auto ontvoerd. Hij werd later teruggevonden met een afgesneden linker oor.

Gezellig tegenwoordig zeg, dat voetbal...

Rivaldo, Ajax en meer voetbalnieuws

Een paar voetbalnieuwtjes:

Rivaldo vertrekt uit Barcelona. De Braziliaan gaat voor de miljoenenploeg van Lazio Roma spelen. Lazio heeft hierover met FC Barcelona een akkoord. De Italiaans sportkrant Gazzetta dello Sport wist te melden dat Lazio spelers moet gaan verkopen om de transfersom van 110 miljoen gulden (!) op te kunnen hoesten. Volgens Lazio is het bericht uit de lucht gegrepen.

--
Feyenoorder Bonaventura Kalou speelt zondag toch mee tegen Ajax. Hij kreeg van de Ivoriaanse voetbalbond toestemming om het duel met Rwanda te laten schieten. Ajax is het met de Engelse club Derby County eens geworden over een transfer van Giorgi Kinkladze. De Georgische international wordt al sinds november 1999 verhuurd aan de 'Rams'.

--
De NOS heeft zich voorlopig verzekerd van de uitzendrechten van PSV. Zij hebben met PSV een tweejarige overeenkomst gesloten waarmee de omroep de rechten van de thuiswedstrijden van PSV in de UEFA Cup en PSV's internationale oefenduels in handen krijgt. PSV komt in het nieuwe seizoen in de Champions League uit, maar daarvan had de NOS de rechten al. Mocht PSV echter in de eerste ronde van de Champions League derde worden in de poule, dan komt de ploeg in de UEFA Cup terecht. De NOS heeft nu, wat Europees voetbal betreft, alle Nederlandse topclubs onder contract.

Zijn wij dus verzekerd van 100% Europese top-wedstrijden zònder decoder!

5 jaar cel in zaak Daniel v. Cotthem

De rechtbank in Rotterdam heeft de 24-jarige hoofdverdachte in de zaak van Daniel van Cotthem veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en TBS. De twee mannelijke medeverdachten kregen straffen tot 3,5 jaar cel, het meisje kreeg 1 jaar jeugddetentie. Volgens de rechtbank zijn de straffen fors omdat "dit geweld de gevoelens van onveiligheid vergroot". Ook speelde een eerdere poging tot doodslag mee in het vonnis.

De vier maakten afgelopen januari op station Vlaardingen-Oost ruzie met Van Cotthem. Zonder enige aanleiding kreeg Daniel toen van één van hen een klap tegen zijn hoofd. Twee dagen later overleed hij in het ziekenhuis aan de gevolgen van de klap.

Dit mag dan voor Nederlandse begrippen fors zijn, vijf jaar is voor de familie helaas niet meer dan een schrale troost.

Aandeel Newconomy zakt ook meteen

Weliswaar niet zo hard als bij de WOL-aandelen, maar ook het aandeel Newconomy zakte kort na het debuut onder de introductiekoers van 10,50 Euro. Vrijwel meteen nadat het aandeel in de handel kwam zakte het naar 10,30 Euro, waarna het weer iets steeg naar 10,40 Euro.

Hoe het aandeel het verder gaat doen (en of Maurice de Hond van tevoren een deel van zijn belang heeft verkocht ), blijft nog even de vraag.

Nieuwe cd Sinéad O'Connor

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Blijkbaar heeft Sinéad O'Connor tòch niet genoeg aan haar bestaan als priester. O'Connor komt in juni namelijk met een nieuw album, getiteld 'Faith & Courage'.

Het is zes jaar geleden dat O'Connor voor het laatst door haar muziek in de publiciteit kwam. Door alle incidenten waar de excentrieke zangeres bij betrokken was, lijkt het echter alsof ze nooit is weggeweest. De Ierse heeft onder andere Wyclef Jean, Brian Eno en Dave Stewart zover gekregen een bijdrage aan de cd te leveren.

Phil Collins wint rechtzaak

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Muzikant en multimiljonair Phil Collins heeft na een slepende rechtzaak gelijk gekregen van de rechter. Collins klaagde twee leden van zijn vroegere begeleidingsband aan, omdat ze naar zijn mening teveel royalty’s (244.000 pond) uitbetaald hebben gekregen.

De rechter oordeelde dat Collins recht heeft op de teruggave van de helft van dat bedrag.

Alsof ie dat merkt op zijn rekening

Ook Bridget gaat weg bij TMF

De populairste veejay van Nederland, Bridget gaat weg bij TMF. Op woensdag 31 mei werkt zij voor het laatst voor het muziekstation. "Na alles gedaan te hebben wat binnen een station als TMF mogelijk is, vind ik het nu tijd om verder te kijken", aldus Haagse Bridget.

De presentatrice begon haar carrière bij TMF op 1 mei 1995, een half jaar nadat het station in de lucht kwam. Ze presenteerde onder andere de programma's After Hour en Later Till Midnight vanuit het speciale TMF-bed. Daarna presenteerde zij Bridget On Air waarin zij onder andere de Backstreet Boys, Robbie Williams en Phill Collins interviewde. Andere programma's waaraan zij meedeed waren Clip Classics en Streetlife.

Bridget weet nog niet precies wat ze gaat doen. Ze gaat om te beginnen voor enkele weken naar Australië voor BNN. "Daarna ga ik me rustig oriënteren en kijken wat mijn volgende stap wordt", zegt ze. Ze zal nog wel af en toe werk voor TMF doen.

Kluivert vrijgepleit

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mireille Boon, de vrouw die Patrick Kluivert en drie van zijn vrienden heeft beschuldigd haar 3 jaar geleden te hebben verkracht, heeft geen recht op een schadevergoeding, zo vonden de rechters.

De civiele procedure werd gestart naar aanleiding van de geseponeerde strafzaak tegen Kluivert. De advocaat hoopte door voldoende bewijslast te verzamelen de strafzaak heropend te krijgen.

Beide rechters vonden het niet bewezen dat de seksuele handelingen tegen haar zin hebben plaatsgevonden.

Zouden de rechters misschien toevallig fans van de voetballer zijn geweest ?

HSL past niet in Amsterdam CS

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Centraal Station van Amsterdam kan met de huidige capaciteit de HogeSnelheidsLijn niet aan
Wanneer er elk uur een hogesnelheidstrein zou aankomen, zou Amsterdam CS volledig overbelast raken. Nu stopt de Thalys 8 keer per dag in Amsterdam. Een oplossing op korte termijn is de verlenging van de perrons, zodat er meer treinen kunnen stoppen.

Railnet onderzoekt of het station kan worden ontlast door de dienstregeling aan te passen. Stoptreinen die Amsterdam als eindstation hebben, zouden bijvoorbeeld in Haarlem, Alkmaar of Purmerend moeten keren.

Hmm, misschien had men iets EERDER moeten onderzoeken of er ruimte was voor de HSL ?

Dreamworks censureert eigen film

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Filmstudio Dreamworks weigert toestemming te geven voor het uitzenden van een scene uit American Beauty tijdens de uitreiking van de MTV Movie Awards. Het gaat om de scene waarin een schoolmeisje de vader van haar vriendin kust. De scene is genomineerd voor Best OnScreen Kiss.

Dreamworks wil echter niet dat deze scene op het gala wordt uitgezonden, omdat ze bang is dat het geheel uit verband zal worden getrokken wanneer alleen deze scene wordt getoond. Dreamworks hoopt hiermee onnodige opschudding te voorkomen.

Kinderachtig hoor

Stuiterballanding

Ongeveer 150 passagiers van eenTransaviatoestel hebben de schrik van hun leven gekregen tijdens een landing op het vliegveld van Alicante. Nadat de gloednieuwe Boeing 737-800 de grond had geraakt, stuiterde het toestel als een pingpongbal over de landingsbaan om daarna al zwiepend weer in een rechte koers te komen. Nog maar net bekomen van de schrik hoorden de passagiers een giechelende co-piloot via de boordradio de volgende verklaring geven: "Sorry voor deze landing. Voor dit toestel ben ik nog in training. Het was ook voor ons een verrassende sensatie."

Nou als ik in dat toestel had gezeten, dan had ik die co-piloot uit de cockpit getrokken en hem persoonlijk ff over de landingsbaan laten stuiteren.

Nieuwe chip tegen hackers

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Juniper en IBM hebben een nieuwe chip ontwikkelt die aanvallen van hackers, zoals de DoS-aanvallen van de afgelopen maanden, kan voorkomen.
Het gaat om een nieuwe processor die al het dataverkeer zonder vertraging scant. De nieuwe chip, met de naam 'Internet Processor II', kan twintig miljoen datapakketten per seconde filteren.
De chip zou volledige veiligheid moeten bieden voor netwerken als internet en bedrijfsintranetten.

Dipje? Neem een chipje

Oh my god...They Killed Southpark

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Trey Parker en Matt Stone (de makers van Southpark) overwegen om een eind te maken aan de overhypte animatieseie Southpark. De reden hiervoor is simpel: geld.

Bij Comedy Central krijgen deze heren zo'n 400.000 dollar (een klein miljoen piekjes dus) per aflevering. Zouden ze echter overstappen op een ander tv station, dan zouden ze makkelijk 1 miljoen dollar per aflevering kunnen krijgen.
Als reactie hierop heeft Comedy Central de makers meer vrijheid en minder verantwoordelijkheden beloofd. Tevens mogen ze een nieuwe serie ontwikkelen, hetgeen het einde van Southpark zou betekenen.

Dit mag dan nog niet zeker zijn, maar wat wel zeker is is dat Kenny de show binnenkort voorgoed zal verlaten. Parker en Stone hebben er genoeg van om telkens weer een nieuwe manier van sterven te bedenken. Kenny zal worden vervangen door een blond jongetje in een rolstoel.

Southpark zonder Kenny ?? Dat kennie !!!

Michael J. Fox in rolstoel ?

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael J. Fox (Familie Ties, Back to the future) lijkt de strijd tegen zijn ziekte Parkinson te verliezen.
Fox speelt momenteel de hoofdrol in de populaire serie "Spin City", maar kan dit waarschijnlijk niet lang meer doen omdat de pijn nu al zo heftig wordt dat hij regelmatig repetities moet missen. Repeteren doet hij dan ook regelmatig gewoon thuis met behulp van videobanden.

De 38-jarige acteur kan al bijna geen dingen meer optillen en lopen gaat ook steeds moeizamer. Zijn artsen sluiten niet uit dat Fox binnen een jaar in een rolstoel zal zitten.

Star Wars II gaat digitaal

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

George 'StarWars' Lucas heeft aangekondingd om tijdens de opnames van Star Wars Episode II gen gebruik meer te maken van traditionele filmapparatuur.
Lucas zal Episode II geheel digitaal gaan opnemen. Hoewel hiervan in de bioscoop bijna niets te merken zal zijn voor het publiek, zal dit toch een revolutie op filmgebied blijken.

Digitaal filmen betekent namelijk een daling van de productiekosten en scheelt een hoop kopzorgen voor bedrijven die zich bezighouden met het omzetten van film naar digitaal.

Als het digitaal filmen aanslaat, zullen deze laatstgenoemden zo langzamerhand toch echt een andere bron van inkomsten moeten vinden

Levend fossiel beschermd


De Coelacanth is een "levend fossiel". Deze vis zwemt al meer dan 400miljoen jaar rond in onze oceanen en tot voor kort werd gedacht dat het dier was uitgestorven.


In 1938 echter ontdekte een aantal mensen een klein groepje van deze vissen levend en wel en toen twee jaar geleden en nieuwe school van deze vissen ontdekte werd gepleit voor het beschermen van deze bijzondere vis.

Gisteren besloot de V.N. om de vis inderdaad op de lijst beschermde diersoorten te zetten. Geschat wordt dat er van dit oervisje (het beestje weegt rond de 30 kilo) nog zo'n 1,000 exemplaren rondzwemmen...

Lees meer over deze vis op Dinofish.com.

Ik vraag me af hoe ze smaken

Madonna zegt het niet te weten

Na dit bericht gisteren op deze site waarin we meldden dat Madonna zou weten in verwachting te zijn van een jongetje, ontkent Madonna nu op de hoogte te zijn van het geslacht van haar ongeboren kindje. Ook zou ze absoluut geen plannen hebben om te trouwen met de vader van het kind, Britse filmregisseur Guy Ritchie.

De popdiva meldde verder nog geen enkele uitspraak naar de pers te zullen doen over haar zwangerschap en verzocht de pers zich niet in haar privéleven te moeien.

Tja, dan moet je maar geen popster worden

Fret 'ziet' met oren na geslaagde operatie

Wetenschappers in de VS zijn erin geslaagd de visuele input van jonge dieren 'om te leiden' naar een deel van de hersenen dat doorgaans gebruikt wordt om geluid te interpreteren. Deze operatie wordt een doorbraak genoemd en zou er in de toekomst voor kunnen zorgen dat blinden en mensen met hersenbeschadigingen beter behandeld kunnen worden.

"Ons werk toont aan dat de signalen van de ogen door andere delen van de hersenen geïnterpreteerd kunnen worden," zegt Professor Mriganka Sur van het Institute of Technology in Massachussets (MIT). "Dit betekent dat het mogelijk moet zijn om blindheid die optreed vanwege een beschadiging van het visuele cortex van de hersenen genezen kan worden door de ogen in verbinding te stellen met een ander deel van de hersenen."

Beschadigde hersencellen kunnen niet gerepareerd of vervangen worden, maar het onderzoek van het MIT toont aan dat andere hersencellen de functie van de beschadigde hersencellen over kan nemen.
Onderzoek heeft al aangetoond dat bij mensen die vanaf hun geboorte blind zijn het deel van de hersenen dat normaliter visuele input verwerkt gebruikt wordt voor andere functies zoals een verbeterd gehoor en een verbeterde tastzin.

De onderzoekers zeggen overigens wel dat, hoewel het experiment met de Fret geslaagd is het nog vele jaren zal duren voor dit soort ingrepen bij de mens mogelijk zijn.

Hmm, zouden ze me ook Röntgenogen kunnen geven ?

Hond plast Mick Jagger onder

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rolling Stones zanger furieus Mick Jagger is momenteel in de studio bezig met de opnames van een solo-project. De opnames liepen die bewuste dag goed. Tot het moment dat de hond van producer Arthur Baker er kans in zag om onopgemerkt de studio in te glippen.
De hond moest na een tijdje dringend zijn behoefte doen, maar kon de studio niet meer uit. Daarop ging hij naar de enige persoon die in de kamer aanwezig was: Rolling Stones-zanger Mick Jagger

De hond kon het niet langer ophouden en plaste Mick’s schoen helemaal onder. De zanger ging vervolgens helemaal door het lint.

LOL

Bowie en vrouw zwanger op wazige manier

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

David Bowie en zijn 44 jaar oude vrouw en supermodel Iman hebben wel een hele rare manier bedacht om zwanger te raken. Na een jaar lang op 'traditionele wijze' te hebben geprobeerd zwanger te raken, besloot het echtpaar er een Afrikaanse traditie bij te halen.

"In Afrika is er een oud gebruik waarbij een vrouw die moeite heeft zwanger te raken de baby van iemand anders vast moet houden," aldus Iman.
Bowie en Iman besloten dit te proberen, en 'leenden' hiervoor de pasgeboren baby van collega topmodel Christie Brinkley. Tijdens een fotoshoot van Vogue in september mocht Iman de baby van haar collega de hele dag vasthouden. Een paar dagen later was Iman zwanger, beweert het fotomodel.

Tja, je moet toch ERGENS in geloven niewaar ?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.