ComputerTotaal gehacked

Tijdens een onderzoek naar de veiligheid van de UBB forums stuitte een aantal FOK!kers en Tweakers op een lek. Na verder zoeken blijkt dat een van de grootste forums van Nederland, het computertotaal forum, OOK niet veilig was.

De 'hackers' hebben hierop een paar minieme wijzigingen aangebracht en vervolgens DIT topic geplaatst op het forum.

De wijzigingen:

de tekst:

ComputerTotaal!online is veranderd in ComputerTotaal!offline

en er zijn twee moderators toegevoegd.

Er is uiteraard niets vernield en de admin van het forum, Bas Poppink, zal uitgelegd worden hoe er gehacked is en hoe het in de toekomst voorkomen kan worden.

Zowel het FOK!forum als Gathering of Tweakers zijn WEL veilig trouwens...

UPDATE:

De redactie van het C!T forum heeft het forum gesloten tot het lek gedicht is.

Ook MP3.com lag open voor de hackers. De webmaster van mp3.com is inmiddels via e-mail op de hoogte gesteld van het lek.

Bas Poppink, admin van het C!T forum heeft laten weten pas na het weekend het forum weer open te gooien omdat er pas maandag naar gekeken kan worden. "Ik vind het vooral buitengewoon irritant dat er zoveel mensen de dupe van zijn tijdens het paasweekend. Het klopt allemaal wel, de beveiliging was blijkbaar niet goed, maar het komt wel erg goed uit dat het nu bekend wordt. Fokzine en Tweakers zullen wel druk bezocht worden, dit weekend."

"na het weekend kan ik er pas werk van maken."

Dat er een lek in de beveiliging blijkt te zitten is geen ramp. Geen enkele website is 100% secure. Het sluiten van het forum was iets dat absoluut niet nodig was, en iets dat al binnen een uur na de hack opgeheven had kunnen worden omdat het lek bij C!T inmiddels gedicht lijkt te zijn."een simpel mailtje met uitleg wat er mis is had ook gewerkt. Natuurlijk

is dat niet spectaculair, maar het had ook geholpen en het forum had gewoon

open kunnen blijven"

Een lek is en blijft een lek en als 't forum wordt gesloten omdat er een lek is doet 't er niet toe op welke manier het bekend wordt. Het forum had alsnog dicht gegaan lijkt me.

Al wat de 'hackers' hebben gedaan was, op een ietwat ludieke manier, aangeven dat er een lek in de beveiliging zat. Iets dat het beste opgelost kan worden voor er iemand ECHT de dupe van wordt.

Vanaf maandag zal het C!T forum hopelijk weer online zijn.

Submitter:  Bron: <a href=http://www.fokzine.net/ target=_new>Fokzine.net</a>