FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 maart 2000

File door kapotte flitspaal

Tinuz kwam via de newssubmit met het volgende berichtje:

Vanochtend is er tussen Arnhem en Ede een botsing geweest tussen een auto en een flitspaal. De paal werd niet meteen weggehaald en vele automobilisten wilden de kromme paal zien. Er ontstond zo een file van 32 kilometer (!).De politie heeft de paal inmiddels weggehaald zodat er morgen geen dagjesmensen op af komen.

Zijn dat nou ook ramptoeristen?

Drop niet goed voor mannelijke lust

Al jaren gingen er verhalen de ronde, maar nu is het dan ook wetenschappelijk bewezen: veel drop is slecht voor het mannelijk libido. Mannen die gek zijn op kokindjes, dubbelzoute en muntendrop doen er goed aan hun consumptie drastisch te minderen, tenminste, als ze prijs stellen op een goed seksleven natuurlijk.

Italiaanse artsen hebben namelijk ontdekt dat de consumptie van slechts zeven gram per dag de aanmaak van het geslachtshormoon testosteron met 44 procent doet dalen! (Oei dit klinkt wel héél ernstig!) Vier dagen(!) van algehele droponthouding brengt de testosteronspiegel weer op het normale niveau. De boosdoener voor deze vervelende bijwerking is het vetzuur glyceride, dat het hoofdbestanddeel van het typische Hollandse snoepgoed is. De resultaten van het onderzoek werden onlangs gepubliceerd in het goed aangeschreven medisch vaktijdschrift New England Journal of Medicine.

Woensdag gehaktdag uit de mode

'Woensdag gehaktdag' lijkt zijn langste tijd in de Nederlandse huishoudens te hebben gehad. Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlander op die dag zo ongeveer alles eet, behalve een lekker balletje met jus.

De onderzoekers vroegen vorige week voor het damesweekblad Margriet wat de Nederlanders de avond ervoor gegeten hadden. Aardappels bleken in iets meer dan 33 procent van de Nederlandse gezinnen nog steeds veruit de favoriet. Vier jaar geleden wees het onderzoek uit dat nog in ruim de helft van de Nederlandse huishoudens aardappels op het menu stonden. Rijst volgt als tweede en ook pasta is populair.

Feijenoord gister goed bekeken

De thuiswedstrijd van Feyenoord gisteravond tegen de Lazio Roma is door bijna 3 miljoen mensen bekeken. Het is daarmee de bestbekeken wedstrijd van Feyenoord in het huidige Champions League-seizoen. De NOS behaalde met de uitzending een marktaandeel van zo'n 50 procent. Dat betekent dat op dat tijdstip de helft van alle televisiekijkers naar de Champions Leaguewedstrijd keek. De wedstrijd, die in 0 - 0 eindigde, werd gewaardeerd met een 7.2. (Ook dat is vrij hoog.)

Bezoekersonderzoek

Vanaf vrijdag zal deze site meewerken aan een onderzoek dat gehouden wordt door Multiscope. Het is een bezoekersonderzoek dat zal onderzoeken welke doelgroep(en) onze site nou daadwerkelijk bezoeken zodat we gerichter en effectiever adverteerders kunnen aantrekken om deze site draaiende te houden.
Dit betekent niet dat we de site vol gaan hangen met reclame trouwens, maar simpelweg dat de ene banner DIE we hebben wellicht lucratiever zal worden en voldoende zal zijn om bv de serverkosten te betalen.

Het onderzoek gaat in samenwerking met Webads, onze adverteerder, en zal bestaan uit een popupvenster waarin een aantal vragen zullen worden gesteld. Als je cookies AAN hebt staan in je browser zul je het popup venster slechts 1 keer te zien krijgen, of je 'm nu invult of niet.
Het invullen van de vragenlijst zou niet meer dan 5 minuten in beslag moeten nemen. Het totale onderzoek zal ongeveer 1 à 2 weken duren.

Ook Nance bezoekt FOK!

Ook zangeres/presentatrice Nance is een geregeld bezoeker van FOK!. Zij zei dat vorige week in het gloednieuwe mannenblad [ZSM]. Ik heb het stukje even ingescand en het plaatje staat hieronder. Uiteraard zijn we zeer vereerd dat Nance Fok! als één van haar 5 favoriete sites noemt! Dank hiervoor


Het bewuste artikeltje uit [ZSM].


En Nance, als je dit dan toch leest, wil je me dan even een mailtje sturen?

Over het blad [ZSM] komt overigens binnenkort een review.

Hacker Coolio hangt 15 jaar cel boven het hoofd

MP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 17-jarige Dennis Moran – in hackerskringen beter bekend als Coolio – heeft bekend dat hij vorig jaar de door de Amerikaanse politie beheerde anti-drugssite Dare.org heeft gehackt. Hij werd thuis in New Hampshire gearresteerd.

De naam Coolio wordt ook genoemd als het brein achter de Denial Of Service-aanvallen op onder ander Yahoo! en CNN, vorige maand. Deze Coolio ontkent echter elke betrokkenheid met de DOS-aanvallen. Wel gaf Moran toe de overheidssite Chemical Weapons Convention en die van RSA Security te hebben gehackt. Vooral dat laatste is knap, omdat RSA zichzelf als beste beveiligingsbedrijf op internet profileert.

Coolio brak in november vorig jaar twee maal in op de computersystemen van de politie van Los Angeles. Hij gaf de anti-drugssite een ander uiterlijk. In plaats van alle waarschuwingen tegen drugs 'sierde' Coolio de site op met pro-drugs slogans en een plaatje van Donald Duck met een grote injectiespuit in zijn donzige vacht. Moran zèlf schijnt aan hoestdrank verslaafd te zijn.

De hacker zelf vertelde dat hij al vanaf zijn derde(!) jaar met computers in de weer is en dat hij de laatste jaren dagelijks zo'n 18 uur op internet zat. Zijn studie had hij dan vorig ook al afgezwaaid.

Hij is nu op borgtocht vrijgelaten, maar er hangt hem een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar boven het hoofd...

Buurt is stankoverlast crematorium beu

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De uitvaartmaatschappij Monuta Beheer BV in Stadskanaal wordt overstelpt met klachten over het door haar beheerde crematorium Cereshof. Buurtbewoners eisen dat het bedrijf maatregelen neemt om de weeïge, zoete brandgeur die het crematorium veroorzaakt te stoppen.

Buurtbewoners klagen al maanden over de stankoverlast. Een nieuwe vloer in de verbrandingsinstallatie mocht niet baten, evenmin als de compleet vernieuwde achterwand. Ook bij handmatige bediening van de oven werd geen oorzaak gevonden.
Het onafhankelijke onderzoeksbureau Tebodin, dat zich sinds vorige week over de kwestie buigt, voert donderdag een laatste proefneming uit.

"Het is mogelijk dat de temperatuur van verbranding te laag is. Dat kan aan een foutje in de computer liggen", aldus regiomanager J. Blaak van de Cereshof. Blaak hoopt dat de problemen vrijdag kunnen worden opgelost. Per jaar worden in het crematorium, dat drie jaar oud is, ongeveer 260 mensen gecremeerd.

Persoonlijk ruik ik liever een barbequeluchtje


Foetus van zes kilo in lichaam ontdekt

-=KinGuiN=- meldde via de newssubmit het volgende bizarre bericht:

Een Chinese man uit Peking heeft 28 jaar rondgelopen met een zes kilo wegende foetus in zijn lichaam. Deze was van zijn eeneiige tweelingbroer, die nooit werd geboren, maar terecht was gekomen in het lichaam van de man. Pas toen de man zijn maag bezeerde tijdens zijn werk, werd de foetus ontdekt.

De foetus was volledig versteend. Opmerkelijk was de gelijkenis tussen de man en de ongeboren vrucht. De foetus was gedeeltelijk doorgegroeid en had de tanden, het haar, de huid en het schaamhaar van een volwassene. De anus en de navel waren onvolgroeid, de genitalia waren als die van een driejarig kind.

Medici spreken van een opmerkelijk fenomeen. Aanvankelijk groeide de foetus door nadat de man was geboren. Toen de foetus afstierf, groeide hij gewoon verder omdat hij via de navelstreng gevoed bleef worden.

Nog een geluk dat 'ie niet in een nier terecht is gekomen. Niersteentje van 6 kilo uitpissen, AU !

NOS-Teletekst bestaat op 1 april 20 jaar

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 1 April 1980 Ging NOS-Teletekst van start, en nu - 20 jaar later - is NOS-TT uitgegroeid tot marktleider met meer dan 3 miljoen gebruikers per dag. Waren er op 1 April 1980 slechts 50 pagina's, vandaag de dag zijn dat er duizend. Ook het bereik van NOS-Teletekst steeg in de afgelopen twintig jaar gigantisch. Waren er in het eerste uitzendjaar 1000 toestellen die Teletekst konden ontvangen, nu beschikken 9 van de 10 Nederlandse televisiekijkers over een toestel met Teletekstontvangst.
De NOS-Teletekstredactie is verder verantwoordelijk voor ondertiteling van Nederlandstalige programma's voor doven en slechthorenden. In de loop van de jaren steeg het aantal ondertitelde programma's enorm. Werd in 1980 nog maar een enkel uur per jaar ondertiteld, nu wordt zo'n 5000 uur Nederlandstalige televisie van ondertiteling voorzien. Daarmee is meer dan de helft van de Nederlandstalige programma's ook voor doven en slechthorenden goed te volgen.

Het jubileum van NOS-Teletekst gaat niet onopgemerkt voorbij. Bekende Nederlanders van toen en nu schrijven zelf een Teletekstpagina, waarbij de enige eis is dat de naam 'Teletekst' wordt genoemd. Onder de schrijvers bevinden zich Nout Wellink (Wie ? Oh, die ! de president van De Nederlandsche Bank ), Wim Dik (Wie ? Oh die !! Voormalig voorzitter Raad van Bestuur van KPN), Aad Nuis (voormalig staatssecretaris van OC&W), weerman Erwin Kroll, ex-wielrenner Erik Breukink en radiopresentator Frits Spits.

Ook de gebruikers van Teletekst krijgen de mogelijkheid om een verhaal op Teletekst te plaatsen. Op Teletekstpagina 860 staan de voorwaarden beschreven. Op 31 maart en 1 en 2 april wordt er een speciale Teletekst-prijsvraag gepubliceerd. Benieuwd wat ze daarvoor bedenken

Big Brother óók in Engeland op TV

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na Nederland en Duitsland (en Amerika) zal óók in Engeland een Big Brother-huis worden gebouwd, dat bewoond zal gaan worden door 10 kandidaten. De werving begint nog deze maand. De regels zullen vrijwel gelijk zijn aan die uit de Nederlandse versie (dus nominations and votings, en een internetsite),.alleen zal het programma daar 70 ipv 100 dagen gaan duren.

Het is niet te hopen voor EndeMol dat het programma ook daar aan zo'n hevige kritiek komt bloot te staan als in Duitsland, want daar lopen na aanpassingen de kijkcijfers hard terug.

Bruna schotelt kinderen porno voor

Drie maal kwam bij ons via de newssubmit het volgende bericht binnen:

De Computerkrant voor Kinderen, van uitgeverij Bruna, heeft in het jongste nummer zijn jeugdige lezertjes getrakteerd op een link naar een pornosite.
De Computerkrant, die onregelmatig verschijnt, zet in elk nummer een aantal internetsites op een rijtje die iets te bieden hebben voor de jeugd . Zo ook de pornosite die, voor zover bekend bij Bruna, geen pornosite was maar een site voor "13-jarigen", aldus een woordvoerder van Bruna.
"Ongeveer een maand geleden heeft de eigenaar van de site deze omgezet naar een 'adult site', omdat daar meer mee te verdienen viel", aldus de woordvoerder. "Bruna is daarvan niet op de hoogte gesteld." (Nee sukkels, dat moet je ook ZELF in de gaten houden ).
De omzetting kwam pas aan het licht toen een van de ouders van de kinderen een boze e-mail stuurde naar de redactie.
Uitgever Bruna, die zegt de situatie te betreuren, zorgde er zo snel mogelijk voor dat de site niet meer door lezers van de Computerkrant kon worden bezocht. Volgens de woordvoerder is het aantal boze reacties beperkt gebleven tot zeven. Ondanks dat heeft Bruna alle 40.000 abonnees alsnog een excuusbrief gestuurd.

Tja, je kunt ook te vroeg beginnen met voorlichting geven

Bedankt Dixidito, R@b en misterM voor het melden van dit bericht

Keizersnee met schaar en broodmes

-=KinGuiN=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 26-jarige vrouw uit Zuid-Afrika is poging tot moord ten laste gelegd omdat zij een keizernsee heeft uitgevoerd met een broodmes en een schaar ().
De bizarre zaak kwam aan het licht toen een groepje kinderen vorige week op een bloedend meisje van 16 stuitten. Ze had zich met haar pasgeboren baby achter de bosjes bij een flatgebouw verscholen.

Het meisje had veel bloed verloren en verkeerde in shocktoestand. Ook haar baarmoeder was zwaar beschadigd. Ze vertelde de politie dat ze bevriend was geraakt met de dader die zelf al drie miskramen had gehad.

De vrouw was de woning van het tienermeisje binnengedrongen. Daar had ze haar vastgebonden, uitgekleed en opengesneden, terwijl ze het meisje met de dood bedreigde.
De toestand van de moeder is inmiddels stabiel en met de baby is alles goed.

Wat een zieke mensen zijn er toch op deze wereld

Agent 140 uur dienstverlening wegens schuld aan dood

De politieagent die in september 1997 betrokken was bij de dood van de 48 jarige zwerver A. van Driel, is veroordeeld tot 140 uur dienstverlening en krijgt geen ontslag.
De rechtbank acht de 29 jarige agent J.V. volledig aansprakelijk en wil van verzachtende omstandigheden niets weten.
J.V heeft bekend dat hij de laatste persoon was die A. van Driel heeft aangeraakt, maar ontkent dat hij de man te hard heeft geduwd. Volgens J.V was er alleen sprake van "gepast geweld". Van de 140 uur onbetaalde dienstverlening worden de uren die J.V. in voorarrest heeft gezeten nog afgetrokken. Zijn collega G.W. werd vrijgesproken.
"Deze veroordeling komt hard aan," aldus Korpschef J. Kuiper van bureau Warmoestraat.

Ja nou. Loeihard.

Nieuwe King alleen online te koop

Stephen King is na zijn ongeluk van vorig jaar weer aan het schrijven geslagen. Zijn nieuwste boek "Riding the Bullet" is een "Spookverhaal in de overtreffende trap" zegt de meester van de horror zelf.Vanaf 14 Maart zal het boek te koop zijn, maar niet zoals gebruikelijk in de boekenwinkels. Het boek is alleen te verkrijgen via eBOOK sites als SimonSays en zal $2.50 (ongeveer 5 piek) gaan kosten, waarna je het boek in .PDF formaat zal kunnen downloaden. Voor die 5 piek krijg je een 16,000 woorden tellend verhaal dat NIET in de boekenwinkels zal verschijnen.


Een voorproefje van het boek kun je hier lezen.

Destiny's Child dunt uit

Webfreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je een Destiny's Child-fan bent, zal 't je vast wel zijn opgevallen dat LaTavia en LeToya niet in de clip van "say my name" voorkomen.
De twee zijn opgestapt uit de groep, en zeggen lekker niet waarom... (lekker puh )

De pers denkt dat 't zou kunnen door bijvoorbeeld de hevige ruzie met hun manager, of vonden LaTavia en LeToya dat ze te weinig aandacht kregen misschien ?

Foxy Brown opgepakt na car-crash

Via de newssubmit meldde misterM ons het volgende:
Rapster Foxy Brown is aangehouden nadat ze met haar auto tegen een hek was gereden (tja, vrouwen en auto's he ). Na de crash ontdekte de politie dat ze rondreed zonder rijbewijs, dat was haar afgenomen na een aantal eerdere verkeersovertredingen. Foxy werd overgebracht naar het ziekenhuis waar ze na enkele nek- en rugtesten de volgende ochtend kon vertrekken. Het is nog niet bekend welke straf haar boven het hoofd hangt. Haar rijbewijs afpakken zal in ieder geval niet meer lukken

3 vermiste Nederlanders blijken vermoord

In het Afrikaanse Mali zijn drie Nederlanders vermoord teruggevonden. Ze waren al vermist sinds 25 februari. Het ging om 3 vrienden: een directeur van Libertel, een diplomaat en een "gewone" man. Ze stonden bekend als een avontuurlijk trio.
Ze waren niet voor een zakenreisje daar, maar gewoon als vakantie. Er zijn 4 verdachten aangehouden, een vijfde wist te ontvluchten.
Volgens 't ministerie van Buitenlandse Zaken gebeuren er meer gewapende overvallen en moorden in dat gebied, ze raden af om er te komen. Er geld nog geen officieel negatief reisadvies.

Waar heb je de stembiljetten gelaten?

Tinuz heeft ons hier gemeld:

Over twee weken worden de Oscars uitgereikt in Amerika. Er is alleen nog 'n klein probleempje met de stembiljetten, want tweederde daarvan is namelijk 'n beetje kwijt. Het hele pad is nagezocht, ze zijn 't laatst gezien op het postkantoor van Beverly Hills en daarna is er nooit meer iets van ze vernomen (). Ze gaan nog even door met zoeken en anders moeten er nieuwe biljetjes gemaakt worden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.