FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van zaterdag 10 februari 2007

Doe het zelf tank

Eerder deze week hadden we al een blogje over een kit waarmee je je fiets om kon bouwen tot een soort van snowmobile, maar ik kom iets tegen wat nog leuker is.

Het enige wat je nodig hebt is een flinke terreinwagen en wat geld en dan kun je je auto ombouwen tot een soort van tank, want in plaats van de wielen komt er een rupsbandsysteem, of het veel nut heeft in Nederland ik denk het niet, maar stoer is het wel.

En werken doet het prima, kijk maar eens naar wat filmpjes over deze maffe dingen.

Schoenzoolsurfen

Heb je je ooit afgevraagd hoe de zolen van schoenen op slijtvastheid worden getest? Ik persoonlijk dacht altijd dat het door mannen in witte jassen in een of ander laboratorium werd gedaan.

Maar helaas ik dacht het verkeerd, de slijtvastheid van schoenzolen wordt getetst door een mafkees in een korte broek die zich met een vaartje van 70 mijl per uur (zeg maar iets van 112/113 kilometer per uur) door een auto laat voortslepen, doorstaan ze die test dan kunnen ze de winkel in.

Toch mooi, zelfs op Zaterdag leer je nog iets...

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Voor 13 februari hebben vier ambtenarenvakbonden een landelijke actiedag in Den Haag aangekondigd. Voor de Rijks-cao ligt een stevige looneis op tafel. De actieleus luidt "Werken bij het Rijk, waardeer het nu!".
Op 14 februari is het Valentijnsdag. Dus in de nacht van 13 op 14 februari is er topdrukte bij TNT Post. Ze beloven dat ze alles op tijd gaan bezorgen: "Maak en verzend de kaart op 13 februari vóór 18.00 uur en hij ligt de volgende dag op de mat bij je geliefde!"
Op 17 februari wonen prins Friso, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien in Bamako, Mali de wereldpremière bij van Bintou Were, een Sahel Opera.

Politiek
Op 13 februari debatteert de Tweede Kamer over de herstructurering van de Raad van State.
Op 16 februari bespreekt de SER het ontwerpadvies 'Arbeidsmarktpositie allochtone jongeren'.
Op 16 februari gaat de Tweede Kamer met Krokusreces.

Sport
Op 14 en 15 februari spelen Ajax en AZ hun eerste derde ronde wedstrijd in de UEFA Cup. Ajax gaat op bezoek bij Werder Bremen en AZ reist af naar Turkije voor de wedstrijd tegen Fenerbahce.
Op 17 februari vindt het NK Atletiek (indoor) plaats in Gent.
Op 17 en 18 februari wordt er weer geschaatst. Dit keer voor de World Cup in Erfurt, Duitsland. De 1500m, 5000m (dames) en 10.000m (heren) alsmede de teamachtervolging staan op het programma.

Norwegian Wood in de brievenbus

Ik leid een eenvoudig bestaan, enigszins saai zelfs. Ik werk, eet, slaap en zit achter de computer. De laatste tijd probeer ik tevergeefs inspiratie op te doen voor een stukje hier op de weblog.
Het was dus weer eens tijd om uit te gaan, naar de film, met Frenny, een vriendin. Zij is zo'n beetje het tegenovergestelde van mij: kleurrijk, outgoing, creatief en nooit te beroerd om mij van inspiratie te voorzien.

Echter, noch de film, noch Frenny zijn de hoofdinspiratie voor dit stukje. Die eer komt toe aan een boek. Een boek in mijn brievenbus. Ik vond het toen ik terug- kwam van de film. Naam van het boek: Norwegian Wood, schrijver: Haruki Murakami. Geen briefje erbij, afzender dus onbekend. Frenny, inmiddels ook thuis en online, wees me erop dat dit al het zoveelste "cadeau" was dat ik kreeg. Rond Sinterklaas een chocoladeletter met gedicht zonder afzender, met Kerst een kerstbal aan mijn stuur en nu een boek. Nu bleken niet alle cadeaus voor mij maar toch.

Ik had nog nooit van het boek gehoord. Vroeger was dat een probleem, nu hebben we internet. Ik was dus zo weer bijgesurft: een nostalgisch verhaal over verlies en sexualiteit. Dat laatste maakte meteen Frenny verdacht. Zij heeft namelijk de ogenschijnlijk onstuitbare neiging om over sex te praten. Frenny bezwoor me echter dat dit geen actie van haar was. Ook de tekst van het gelijknamige liedje van The Beatles gaf me geen enkel aanknopingspunt. Het was inmiddels ook al laat, dus ik ging slapen. En vergat het boek.

En dat was zo gebleven als Frenny mij er een paar dagen later niet naar had gevraagd. Ik had er niet meer over nagedacht maar doordat ze me er attent op maakte, schoot mij een opmerking van een andere vriendin door het hoofd. Zij was op die bewuste dag bij mij in de buurt geweest. Ik greep meteen naar mijn telefoon, belde haar en legde de kwestie voor. En jahoor, zij had het boek in mijn brievenbus gedaan.

En zo eindigt dit verhaal met een sisser. Die vriendin is namelijk niet alleen vriendin maar ook een ex. Ze had het boek ooit eens geleend van de vrouw van mijn broer. En was het vergeten terug te geven.
Ik leid een eenvoudig bestaan, enigszins saai zelfs.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1399
review
Philips M140 M.2. NVMe SSD
review
World of Warcraft: The War Within
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1398
special
Random Pics van de Dag #1397
©FOK.nl e.a.