FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 oktober 2024

Houtkachel aan tegen de kou? Boete!

Wie in Amersfoort op een koude, mistige avond zijn huis verwarmt met een houtvuurtje, loopt kans een boete te krijgen. Bedragen lopen op van €100,- tot wel €400,-.

De lokale gemeenteraad had al jaren de wens om een stookverbod in te voeren en per 1 oktober is het een feit. Alleen wanneer de stookwijzer code geel aangeeft mag je de kachel aan maken. Bij code oranje of rood is houtvuur verboden; dat is bijvoorbeeld het geval bij mist, slechte luchtkwaliteit, of het ontbreken van wind.

Amersfoort gaat niet actief BOAs op pad sturen om rokende schoorstenen op te sporen. Alleen bij klachten wordt er gehandhaafd. In eerste instantie wordt er gewaarschuwd en pas als dat niet helpt volgt een boete. De BOA moet wel van buiten kunnen vaststellen wie de rookoverlast veroorzaakt. Opsporing binnen bij mensen thuis is niet mogelijk.

Het doel is om overlast tegen te gaan voor mensen met longproblemen en gezondere lucht voor iedereen. Amersfoort is de eerste grote gemeente die een dergelijk stookverbod invoert. De actuele stook adviezen zijn te vinden op de stookwijzer site.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1399
review
Philips M140 M.2. NVMe SSD
review
World of Warcraft: The War Within
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1398
special
Random Pics van de Dag #1397
©FOK.nl e.a.