FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van woensdag 7 februari 2007

Vista grappen!

Windows Vista is inmiddels ruim een week uit en de eerste grappen zijn al voorbij gekomen. Er is natuurlijk niets leuker dan het nieuwe paradepaardje van Gates & co op de korrel te nemen.

Om te beginnen een klein overzichtje over of je nu wel of niet moet upgraden naar Windows Vista. Als je daar al uit bent dan snel kijken naar dit korte filmpje. Het betreft een interview met Gates.

Tot slot stelt David Pogue van The New York Times nog de kwestie aan de orde of Windows Vista nu een innovatie of ripoff is. Hij komt uiteindelijk tot een opvallende conclusie.

Name that bitchy blogger 4

Omdat de vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 4). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De vierde opgave:

Deze stoere weblgger is 27, man en beschrijft zichzelf als een VVD fanaat die SP heeft gestemd dit jaar, ergert zich vaak aan de misstanden in Amerika en wat dat land de wereld aandoet.

Een extra hint: hij heeft een nick van weinig woorden.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 4'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Kijk en leer

Voor de hersenlozen die toch MTV kijken, heeft de muziekzender 30-seconden-wijsheden-reclames uitgezonden, zodat ze toch nog iets leerzaams binnekrijgen. Ik vermoed dat ze alleen in Amerika zijn uitgezonden omdat ik ze nog nooit in Nederland langs heb zien komen.
Mythbusters heeft trouwens bewezen dat de 3-second rule, op de grond gevallen eten moet je binnen 3 seconden opeten anders bevat het meer/teveel bacteriën, niet klopt.
MTV Wacht and Learn ad collection.

Top of Flop User's Choice: Ljubezen te udari

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van Gerwin kreeg vorige week heel veel positieve reacties: Utada Hikaru - Passion was een top, dus.

De tip van deze week is van een anonieme submitter:

Baby Twins - Ljubezen te udari

Muziek is kansloos, maar de uitstraling uitstekend..

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Kantoor olympiade

Wat kun je zoal op het kantoor doen, de meeste onder ons zullen gelijk iets van neuken roepen, maar je kunt er ook werken, genieten van een kopje koffie of mee doen aan de nieuwste rage, de Kantoor Olympiade.

Het eerste onderdeel is kastje hoog springen, de regels zijn heel simpel, vanuit stilstand op een ongeveer een meter twintig hoog kastje springen, zonder je handen te gebruiken en beide voeten moeten op het kastje komen.

De eerste twee pogingen zijn aardig maar pijnlijk maar zoals vaker het geval is, oefening baart kunst.

Will it blend?

De mensen achter de BlendTec blender zijn erg zeker van hun zaak, en om te laten zien dat hun blender de allerbeste is bewijzen ze dat met wat tests.

Het ding blend kennelijk alles, even in het menu klikken op "Don't Try this at home" en kijk hoe een paar duizend zirkonia-stenen, een golfclub, 53 speelgoedautootjes, een metalen meetlint, knikkers die in stof opgaan, zelfs een iPod, en nog veel meer dingen in de blender gaan. Hij komt eigenlijk best wel makkelijk af van het breekijzer..

Dankzij deze submit van Googolplexian hoeven jullie het nu thuis niet meer uit te proberen!

Marco 3: Vliegtuig

deel 1
deel 2

"Het geeft niet joh, ik ben allang blij je weer te zien!" zegt de vrouw die ooit zijn tweelingbroer was. "Ik moet je een heleboel vertellen!"
Tonko springt bij Marco op schoot en kroelt tegen hem aan. Afwezig aait Marco het diertje.
"Waar zijn Tonko's dreadlocks eigenlijk, Timo? Daar hebben we vroeger zo veel lol om gehad, en het heeft een hele tijd gekost voordat ze zo mooi waren!"
"Zoals ik al zei, ik moet je een heleboel vertellen. Maar laat ik bij het begin beginnen," antwoordt Tina. Marco zakt een stukje onderuit, hij voelt zich een beetje raar.
"Om het kort te houden, is er naast de wereld waar we ons nu in bevinden, nog een andere wereld. Op aarde wordt er soms contact gelegd met onze buren, maar niet vaak. Toen ik zeventien jaar geleden uit je leven verdween ging er echter iets mis. Door de ruzie tussen ons, als ééneiige tweeling, ontstond er een bepaald soort energie. Op een avond was ik zo boos dat deze energie alleen maar groter werd. De wezens in de andere wereld pikten deze energie op, waren geïnteresseerd en zogen mij naar hun kant. Het is daar heel anders dan hier. Ze spreken een taaltje dat heel erg lijkt op het Fins, en daarom zijn ze ook af en toe in Finland te vinden, omdat ze daar niet opvallen. Ik sloot vrienden met hen, en toen we zagen dat jij gisteren nogal in de put zaten, besloten we je te helpen."
Marco heeft moeite om zijn ogen open te houden. Hij suft steeds verder weg, maar wil wel weten hoe het verder gaat.
"Had je dan niet gewoon mijn sleutels terug kunnen geven?"
"Ja, dat zou simpel geweest zijn, maar zie je niet in dat je leven een puinhoop is? Je hebt helemaal niks meer! En wij wilden je helpen opnieuw te beginnen," legt Tina uit.
"Maar, waarom zie je er zo belachelijk uit dan? Wat was er mis met Timo dat je Tina moest worden?" mompelt Marco.
"Tja, ik weet dat het er stom uitziet. Maar het was de enige manier om je baas eens flink te pesten. Hij vond het zo fijn dat hij zijn secretaresse weer voor zich alleen had, dat hij een avondje flink ging stappen. En toen opeens stond ik voor z'n neus. Je had zijn gezicht moeten zien toen hij erachter kwam dat ik toch niet helemaal vrouw ben!" Timo lacht. "Nu over Tonko. Tonko was mee naar de andere wereld, en ze waren erg van hem onder de indruk. Sterker nog, ze konden door middel van hem een nieuw medicijn ontwikkelen dat erg nodig was daar. Daarom hebben ze zijn dreads afgeknipt. In ruil daarvoor heeft hij een spuitje gekregen, zodat hij een stuk langer zal leven dan de gemiddelde aap van zijn soort.

In ieder geval, we moeten nu opschieten. Je pilletje begint te werken, dus we moeten zo snel mogelijk hier weg. Ik zal het plan even uitleggen. Ik ga terug naar de andere kant, want daar kunnen ze me gauw weer even Timo maken. Jij gaat ondertussen naar Finland samen met Tonko, want daar zit iemand waarvan ik erg graag wil dat jij haar ontmoet." Timo bloost lichtjes. "Dan kom ik ook naar Finland, over een paar uurtjes al, en zien we elkaar weer. Okay?"

Voor Marco het goed en wel beseft zit hij in het vliegtuig naar Finland. Onderweg voelt hij zich steeds beroerder worden, en kotst het ene na het andere kotszakje vol. De stewardessen rennen af en aan met koude doekjes en nieuwe zakjes. Als hij in Helsinki aankomt staat er een ambulance klaar die naar het dichtbijzijnste ziekenhuis scheurt. Daar aangekomen pompen ze Marco's maag nog leger dan die al was door het kotsen. Het blijkt dat hij een allergische reactie had op het pilletje, wat er dan ook inzat. Als Marco ligt uit te puffen van de hele operatie, komt Timo binnen.
"Zo, dat ging niet zo lekker he, broertje," zegt deze. "Dat pilletje was ook geen gewoon aspirientje. Ik was al bang dat er zoiets zou gebeuren. Het is een aspirientje uit de andere wereld, en je was nu op de grens tussen hier en daar. Omdat je geen toegang hebt tot de andere wereld kon je daar niet in en bleef je hangen op de grens. Dat is niet zo'n fijn gevoel."
"Ja, jezus, ik heb het gemerkt," kreunt Marco, "had je dat niet iets eerder kunnen zeggen?"
"Nee, dat was niet nodig. Zo, voel je je al wat beter, we moeten gaan," zegt Timo, "ze wacht op ons!"

Met dank aan f00t voor het vertrekken naar Finland, Thyrosis voor de wraakactie, Jappr voor de aliens enzo, MutZ voor de dreadlocks van Tonko, DJMO voor het ziekenhuis en Hmaster-II voor de werking van het pilletje.

Wat gebeurt er volgende week? Is die ruzie tussen Marco en Timo wel opgelost? Blijven ze in Finland? Wie is die chick van Timo? Vertelt Timo wel de waarheid? Vindt Marco dit allemaal nog wel leuk, of klimt hij toch nog de kerktoren op terwijl hij het griekse volkslied zingt? Vertel in de reacties jouw suggesties, en wie weet worden die volgende week gebruikt!

American Idols

Natuurlijk ... Idols sucks. Zelfs de winnaars uit de Nederlandse serie bakken er niets van wanneer ze eenmaal onder contract staan. In Amerika is het precies zo. 90% komt aandacht vragen en slechts 1% kan zingen.

Hier een paar voorbeelden van de American Idols en can's en can'ts:

CANs:
- 64-jarige man zingt voor overleden vrouw
- Die gozer van Lost?
- 11 jaar

CAN'Ts
- Ian Bernardo
- stukje Bohemian Rapsody
- Okay ... geen idols maar "So You Think You Can Dance" ... maar wel weer Ian Barnardo!
- erm ... tsja
- High Kick
- tsja

Met dank aan Googolplexian voor de submit!

Taxi 4

De trilogie van de Franse film 'Taxi' zullen heel veel mensen kennen. De supersnelle peugot 406 die de agenten het nakijken gaf en de droge humor die er in voor kwam zorgde voor veel spektakel.

Maar gelukkig gaat 'Taxi' ook met de tijd mee en heeft Daniel een nieuwe peugot 407 gekocht. Natuurlijk is deze ook helemaal gestyled en getuned. Nu wachten tot 14 februari en dan even een bioscoop zoeken in Frankrijk voor Taxi 4.

Prutswerk

Geloof het of niet, zelfs inbreken is iets wat je moet leren en het vak van inbreker is dus niet voor iedereen geschikt.

Je moet als inbreker beschikken over enige souplesse om makkelijk over hekken heen te klimmen, en een paar hersencellen hebben heeft ook z'n voordelen.

Deze inbreker staat duidelijk nog aan het begin van z'n carriere, maar of hij het ver gaat schoppen in z'n nieuwe beroep daar heb ik zo m'n twijfels over....

Met dank aan antonowitch voor de submit.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1400
special
Random Pics van de Dag #1399
review
Philips M140 M.2. NVMe SSD
review
World of Warcraft: The War Within
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1398
©FOK.nl e.a.