Het nutteloze feitje van de dag: Politici in de huisband

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Vanochtend werden de nieuwe ministers en staatssecretarissen beëdigd en onder hen was een opvallend muzikale minister. Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat zong namelijk jarenlang bij de Hermes House Band tijdens haar studententijd. Maar wist je dat ze niet de eerste politicus is met een link aan die Rotterdamse band? Het muzikale gezelschap vindt zijn oorsprong namelijk in de studentenband die eind jaren '70 de vaste band was van de studentensociëteit Hermes van het Rotterdamsch Studenten Corps. Medeoprichter van die band van waaruit de Hermes House Band ontstond was namelijk Jan Anthonie Bruijn, de huidige voorzitter van de Eerste Kamer. In podcast De Stemming vond Bruijn het een goed idee om een Haagse Hermes House Band te starten.

Adriaansens is niet de eerste muzikale bewindspersoon, zo was bijvoorbeeld Kayak-basgitarist Cees van Leeuwen Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in Balkenende I.