Gamerooms, een docu over de mensen achter de gameroom

Al een aantal jaar lurkte de maker van deze documentaire op game fora en zag daar zag veel gamers met een mega grote game- en consoleverzameling op een aparte, eigen, 90's achtige kamer. Een gameroom.

Maar wat is er zo bijzonder aan het hebben van een gameroom?

Maarten, Michael, Johan en Erik hebben allen een kamer speciaal voor het spelen en uitstallen van hun games, consoles en statues. Behalve het gamen zelf, is het zitten in de kamer alleen al de moeite waard. Waar zit 'm dat in? De maker was nieuwsgierig en besloot bij hen langs te gaan en er een portret van te maken, met deze korte docu als resultaat.

De meeste mensen onder ons spelen wel eens een game, maar er gaan er weinig zo ver in dat ze daar een complete kamer voor inrichten. Eigenlijk jammer, want hoe vet is dát?! Benjamin Veenstra keek al jaren rond op gamefora en zag daar soms de meest gruwelijke verzamelingen voorbijkomen. Sommigen hadden daar zelfs een eigen ruimte, lekker in jaren ‘90 stijl voor gemaakt. Maar waarom is het zo tof om een speciale gameroom te hebben? Hij besloot daar tijdens de coronaverveling eens dieper in te duiken en zijn jongensdroom te verwezenlijken: een documentaire.