Halo 3 Diorama

Halo 3 komt binnenkort uit en men is nu bezig met de reclamecampagne, die overigens nogal gigantisch is. Maar het mooie eraan (ten minste, voor mij als filmstudent) zijn de reclames met de live action beelden. Ik ben geïnteresseerd in de Halo film, aangezien die film dé ommekeer kan zijn in het verfilmen in games...

Genoeg geluld, in deze blog zul je zien wat ik bedoel. Alle filmpjes van Halo 3 zul je hierin kunnen vinden...

De eerste trailer met live action beelden, reeds gepost in dit blogje.

Het tweede filmpe, waarbij men de combat laat zien. Let op dat erop het einde Part 1 verschijnt... 

Nu komen de diorama filmpjes, die duidelijk na Halo 3 afspelen.

 

Alhoewel de Bijbelse referenties in Halo er nogal dik opliggen, is het verhaal een film waard. De verfilming ging in ieder geval niet door. Dit kwam doordat Microsoft eisen stelden aan de kosten en aan de winst. De studio;s gingen echter niet akkoord. Mede omdat Microsoft de meeste winst wilde opstrijken, maar ook vanwege de kosten. Want wat is nu precies het probleem? 

Het probleem is dat de andere gameverfilmingen het goed genoeg doen. Games worden nog steeds niet gezien als kunst, alhoewel er genoeg voorbeelden te noemen zijn. Qua verhaal, look, sfeer, sound... De Resident Evil film  trilogie is een succesvolle serie, maar het succes heeft niets met het verhaal te maken. Uwe Boll maakt ook een hoop crap gameverfilmingen, die desondanks toch nog geld opleveren. 

Hollywood neemt gameverfilmingen niet serieus. Nu nog niet in ieder geval. Dit was ook eerst bij comicbooks, toen Blade uitkwam veranderde dit echter, en waar zijn we nu beland? Pareltjes zoals de hernieuwde Batman reeks, de aangekondigde verfilming van Watchmen, Sin City, 300... Dit was ook met Fantasy het geval. Totdat ene Peter Jackson de LOTR trilogie maakte... Nu hebben we Eragon, His Dark Materials, Beowulf, The Chronicles of Narnia...

Je ziet wel wat er gaat komen. Peter Jackson als producent, WETA zorgt voor de special effects, en een regisseur die genoeg ervaring heeft met artistieke science fiction films, en die realistisch verfilmt...

De film komt, FOX heeft de rechten gekocht. Wat je nu allemaal ziet zijn teaser trailers voor de film. De materialen zijn er, het publiek is er, de hype is er, het geld is er... Nu alleen de film zelf nog.

Mark my words: gameverfilmingen zullen er over 2 á 3 jaar genoeg van zijn. Ik zal in ieder geval deze verfilmingen bijhouden op de blog.  

FOK! Halo 3 topic

FOk! Halo 3 film

Ow, en check ook meteen deze site. Zeker de moeite waard.

Voor de mensen die willen weten hoe Halo 3 eindigt: PM me.

Waarom al deze lap tekst? Aanstaande maandag begin ik met filmschool en ik wil alvast wat beginnen met het in praktijk brengen van mijn kennis. Tevens ben ik gehyped door de reclames. Niet voor het spel, maar voor de verfilming en de gevolgen die het met zich meebrengt. Tevens wil ik meer blogs hebben over films en die grondig behandelen.