Keroppi observeert brugklassers

Keroppi observeert brugklassers

In een doodgewone pauze, zoals ik er vele heb meegemaakt, viel het oog van mij en van een klasgenoot op het groepje brugklassers niet ver van ons vandaan.

Ik ben blij voor ze dat ze al hebben ingezien dat het compleet nutteloos is om ook nog in de pauzes je rugzak op te houden. Want waar herken je brugklassers nou aan?
Precies de overvolle rugzak die ze overal en altijd bij zich hebben alsof het hun dierbaarste bezit is.

En die kindertjes stoppen toch een hoop spullen in die rugzak!
- Alle boeken voor die dag
- Alle schriften voor die dag
- Alle werkboeken voor die dag
- Een etui afgeladen met pennen (in 7 kleuren), potloden (grijs en kleur), gum, puntenslijper, tipex, prittstif, inktwisser, passer, geo en nog een extra geo voor de zekerheid. Ohja, en plakband is ook nooit weg!
- Brooddoos gevuld met boterhammetjes, gesmeerd door mama, die ze in de pauze nog opsmikkelen in plaats van ze met een onderhandse strekworp in de dichtstbijzijnde prullenbak te mikken.
- En natuurlijk de agenda

Die agenda wordt niet alleen gebruikt om huiswerk en cijfers te noteren. Nee het is ook een communicatiemiddel met klas/leeftijdsgenootjes.
En het was een jaar geleden dat wij ontdekten dat de 'brugklasser van tegenwoordig' niet meer zulke onschuldige dingen daarin schrijft zoals wij altijd dachten.

Het was zomaar een uur op zomaar een dag. Onze klas sjokte het lokaal binnen en kwakten hun tassen (nu nog maar gevuld met een paar willekeurig gekozen boeken en 1 pen) op de tafels.

En daar lag het... bezaaid met plaatjes van K-otic. Een agenda van een vrouwelijk brugklasser!
We negeerde de privacy-blabla en begonnen in het dikke geval te bladeren.
Onze verbazing was groot toen we naast de gebruikelijke:

"Hoi hoe is het met jou met mij is het goed. Nu weet ik niks meer te schrijven hoor!! Kusssssjes!"

verhaaltjes troffen we ook heel wat minder onschuldige verhaaltjes aan. Ze waren van dit niveau:

"Pietje ging naar de wallen. Hij zag een hoer en hij kreeg een stijve. De hoer vond dit zo geil dat ze hem naar binnen sleurden en met hem ging sexen. Ze vond het zo lekker dat ze geen geld hoefde"

Zwaar geshockeerd kon ik nog net voorkomen dat mijn vriendin van haar stoel afflikkerde. Okee de naïviteit straalt er vanaf en het is ook niet bijzonder expliciet. Maar toch... dit was het laatste wat we dachten aan te treffen in zo'n agenda.
Het is een meisje van 13! Die horen brieven naar de Tina te schrijven waarin ze vertellen dat ze zo bang zijn dat ze bij het zoenen in de beugel van vriendjelief blijven haken.

Onze ogen werden nog groter toen de eigenaresse haar agenda kwam ophalen. Geen mini - femme fatale, nee een muizig meisje met een beertjes trui.

Toch altijd wel grappig... alle brugklassers zien er uit als gnomen. Maar waar de meeste zich in de loop van te jaren wel zullen herstellen en tot zwaan zullen uitgroeien kun je nu al de 'nerds van de toekomst' eruit pikken.
Klasgenoot en ik bekeken het tikkerspelende groepje en telden het aantal 'future-nerds'.
Er was maar 1 conclusie: een rampzalig jaar qua mannelijk schoon... (poor girls ).