FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 februari 2002

Zoekactie naar vermiste kinderen

Vandaag zijn de Duitse en Nederlandse politie in de bossen bij Belfeld (Noord-Limburg) een grote zoekactie begonnen naar twee vermiste kinderen. De twee jongetjes van 9 en 11 jaar oud verbleven samen met hun ouders op een camping in Belfeld en worden sinds 13:30 uur vermist.

Een helikopter van de Rijksluchtvaartdienst staat de politie bij en zoekt het (grensoverschrijdende) bosgebied af vanuit de lucht. Na het invallen van de duisternis zal de helikopter m.b.v. infrarode zoekapparatuur verder zoeken.

Update 20:10

Na enkele uren door het bos gedwaald te hebben, meldden de twee jongetjes zich bij familie in Tegelen. De twee jongetjes raakte hun ouders kwijt toen ze rond 13:30 uur van de camping het bos in waren gegaan.

Keroppi observeert brugklassers

Keroppi observeert brugklassers

In een doodgewone pauze, zoals ik er vele heb meegemaakt, viel het oog van mij en van een klasgenoot op het groepje brugklassers niet ver van ons vandaan.

Ik ben blij voor ze dat ze al hebben ingezien dat het compleet nutteloos is om ook nog in de pauzes je rugzak op te houden. Want waar herken je brugklassers nou aan?
Precies de overvolle rugzak die ze overal en altijd bij zich hebben alsof het hun dierbaarste bezit is.

En die kindertjes stoppen toch een hoop spullen in die rugzak!
- Alle boeken voor die dag
- Alle schriften voor die dag
- Alle werkboeken voor die dag
- Een etui afgeladen met pennen (in 7 kleuren), potloden (grijs en kleur), gum, puntenslijper, tipex, prittstif, inktwisser, passer, geo en nog een extra geo voor de zekerheid. Ohja, en plakband is ook nooit weg!
- Brooddoos gevuld met boterhammetjes, gesmeerd door mama, die ze in de pauze nog opsmikkelen in plaats van ze met een onderhandse strekworp in de dichtstbijzijnde prullenbak te mikken.
- En natuurlijk de agenda

Die agenda wordt niet alleen gebruikt om huiswerk en cijfers te noteren. Nee het is ook een communicatiemiddel met klas/leeftijdsgenootjes.
En het was een jaar geleden dat wij ontdekten dat de 'brugklasser van tegenwoordig' niet meer zulke onschuldige dingen daarin schrijft zoals wij altijd dachten.

Het was zomaar een uur op zomaar een dag. Onze klas sjokte het lokaal binnen en kwakten hun tassen (nu nog maar gevuld met een paar willekeurig gekozen boeken en 1 pen) op de tafels.

En daar lag het... bezaaid met plaatjes van K-otic. Een agenda van een vrouwelijk brugklasser!
We negeerde de privacy-blabla en begonnen in het dikke geval te bladeren.
Onze verbazing was groot toen we naast de gebruikelijke:

"Hoi hoe is het met jou met mij is het goed. Nu weet ik niks meer te schrijven hoor!! Kusssssjes!"

verhaaltjes troffen we ook heel wat minder onschuldige verhaaltjes aan. Ze waren van dit niveau:

"Pietje ging naar de wallen. Hij zag een hoer en hij kreeg een stijve. De hoer vond dit zo geil dat ze hem naar binnen sleurden en met hem ging sexen. Ze vond het zo lekker dat ze geen geld hoefde"

Zwaar geshockeerd kon ik nog net voorkomen dat mijn vriendin van haar stoel afflikkerde. Okee de naïviteit straalt er vanaf en het is ook niet bijzonder expliciet. Maar toch... dit was het laatste wat we dachten aan te treffen in zo'n agenda.
Het is een meisje van 13! Die horen brieven naar de Tina te schrijven waarin ze vertellen dat ze zo bang zijn dat ze bij het zoenen in de beugel van vriendjelief blijven haken.

Onze ogen werden nog groter toen de eigenaresse haar agenda kwam ophalen. Geen mini - femme fatale, nee een muizig meisje met een beertjes trui.

Toch altijd wel grappig... alle brugklassers zien er uit als gnomen. Maar waar de meeste zich in de loop van te jaren wel zullen herstellen en tot zwaan zullen uitgroeien kun je nu al de 'nerds van de toekomst' eruit pikken.
Klasgenoot en ik bekeken het tikkerspelende groepje en telden het aantal 'future-nerds'.
Er was maar 1 conclusie: een rampzalig jaar qua mannelijk schoon... (poor girls ).

Aprés-ski

Een bossie een bossie een bossie rooie roosen een bossie een bossie hee hee hee. Dat klinkt er elke avond uit de boxen op een van de meest verschrikkelijke plekjes in de stad. Vele meisjes die net zestien zijn geworden proppen zich naar binnen om tussen de wanhopig jongens te zijn die alleen uit zijn op een one-night-stand. De breezers zijn niet aan te slepen en bezoekers zijn er ook genoeg.
Waar al dat verlangen naar hossen met z'n alleen zonder te kunnen bewegen vandaan komt is mij onduidelijk, maar het is erg in trek tegenwoordig. Nadat iedereen wilde après-skien in oostenrijk namen ze die gewoonte mee en tegenwoordig is de après-skitent de plek om aan een date te komen. Zij die op zoek gaan zullen altijd een meisje vinden dat met hen wil zoenen na het aanbieden van enkele breezers. De ene helft van de mensen weet niet meer wat ze gedaan hebben en de andere helft ook niet meer met wie.
Gezellig praten onder genot van een biertje is er niet meer bij, je moet nu hossen onder 'genot' van een breezah. Opgepropt bij elkaar zijn zoals de varkens in de bio-industrie. Als je er tussen staat merk je pas hoe vol Nederland af en toe is. Yoepie wat een feest

Filip DeWinter steunt Fortuyn ten dele

Vlaams Blok-topman Filip DeWinter vindt de islam een middeleeuwse godsdienst, en is van mening dat de Europese normen en waarden, en manier van leven, superieur is ten opzichte van anderen levenswijzen. Dat heeft hij vandaag op de Vlaamse televisie (VRT) in een praatprogramma gezegd.
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi deed eerder soort gelijke uitspraken en kwam hierdoor in opspraak.

DeWinter kwam in het VRT-programma toelichten waarom hij Pim Fortuyn had gefeliciteerd met zijn standpunten over vreemdelingen en de islam. "Fortuyn zegt luidop wat vele mensen stilletjes denken. Daar is in Nederland veel moed voor nodig", zei de fractieleider van het Vlaams Blok.

Domme, beledigende uitspraak

De uitspraak van Pim Fortuyn dat de islam een achterlijke cultuur is, steunt DeWinter naar eigen zeggen niet. Hij vindt dat zelfs een onverstandige, beledigende en domme uitspraak. "Het leidt de aandacht af van het essentiële: dat de islam op vele vlakken tegengesteld is aan onze manier van leven. Dat is zo met de scheiding tussen kerk en staat, de positie van de vrouw, enzomeer".

Toch is de uitlating van Fortuyn volgens DeWinter niet discriminerend. "De islam ís een middeleeuwse godsdienst. Laten we dat nu maar eens gezegd hebben", zo zei hij. Maar hij ontkende dat hij hiermee een waardeoordeel uitspreekt over de islam. "In Europa zijn er oorlogen gevoerd om de scheiding tussen kerk en staat in te voeren. Ik stel vast dat men in islamitische landen dat principe niet aanvaardt. Dat is net zo voor de discriminatie van vrouwen en de vrije meningsuiting".

Filip DeWinter staat in België te boek als extreem rechts politicus, mede door zijn boek ''Baas in Eigen land'', en de omstreden verkiezingsleus ''Eigen Volk Eerst''.

Pinkpop 2002: De geruchten

Pinkpop 2002 komt er weer aan. Het jaarlijkse festival zal voor de 33e keer plaatsvinden op 18, 19 en 20 mei in Landgraaf (Limburg).
Alhoewel er pas op 19 februari in Paradiso een officiële persconferentie wordt gehouden en alle bands bekend worden gemaakt, zijn er al veel geruchten over mogelijke bands.

Zo bestaat er al een paar jaar een speciale site waarop alle geruchten worden geplaatst en onderzocht.

Ook dit jaar zijn de geruchten weer een belangrijk onderdeel van Pinkpop. Een aantal bands zijn echter al zeker te zien op de 33e editie van Pinkpop waaronder After Forever, Faithless en Jewel. Andere goede kanshebbers zijn Lenny Kravitz, Rammstein, Alien Ant Farm, Muse en System of a Down. Ook de Nederlandse bands maken een goede kans om te spelen op Pinkpop; Kane, Within Temptation en Di-rect zijn de grootste speculaties voor dit jaar.
Pinkpop directeur Jan Smeets zegt het jammer te vinden dat sommige bands, zoals Faithless, al uitgelekt zijn: "Jammer maar helaas. We hebben nu eenmaal niet alle betrokken partijen aan een touwtje." Over de uitgelekte bands zegt hij in het Limburgs dagblad: "Het probleem is dat bands die vrijwel zeker komen, nog op het allerlaatste moment kunnen afhaken. Wel kan ik zeggen dat bij het publiek het stevigere werk de voorkeur heeft."

Voor de Pinkpop-gangers is het dus afwachten tot 19 februari voor de persconferentie en 23 februari wanneer de kaartverkoop start.

De 33e editie van Pinkpop - 18/19/20 mei 2002

Guzman winnaar Leids Cabaret Festival

Javier GuzmanDe Amsterdamse stand-up comedian Javier Guzman is de winnaar van de 24ste editie van het Leids Cabaret Festival. Volgens de jury heeft hij goed laten zien wat er tegenwoordig leeft onder jongeren. Hij betrekt het publiek nauw bij zijn optreden. De vak- en de publieksjury verkoos hem boven de Belg Wim Helsen uit Mortsel en Renee van Bavel uit Den Bosch.

De drie cabaretiers die in de finale kwamen moesten in een tijd van 25 minuten laten zien wat ze konden. Guzman vertelde volgens de jury de leukste grappen, al roemde de jury ook het hoge niveau van de andere kandidaten. Eerdere cabaretiers die de prestigieuze prijs op hun naam schreven, zijn onder andere het duo Lebbis & Jansen, Sanne Wallis de Vries en Najib Amhali.

Rottweilers doden jong meisje

Zes rottweilers hebben een 10-jarig meisje uit Wisconsin, genaamd Alicia Lynn Clark, aangevallen. Het meisje was op bezoek bij een vriend.
Alicia overleed als gevolg van meerdere, ernstige verwondingen, toegebracht door zes Rottweilers.
Er is tot op dit moment nog geen aanklacht ingediend en het onderzoek is nog steeds gaande.
De politie deed geen uitspraken over de eigenaar van de hond. Ook over de toestand van de Rottweilers en de plek waar ze nu verblijven is niets bekend gemaakt.

Grote inbraak in huis George Michael

Het huis van popster George Michael is afgelopen week door inbrekers geplunderd. Volgens Scotland Yard, dat de inbraak in het huis in Londen onderzoekt, zijn er voorwerpen met een totale waarde van 160.000 euro gestolen.

Ook de Aston Martin DB7 (waarde ruim 130.000 euro) is verdwenen. De schade als gevolg van de vernielingen in het huis van de ex-zanger van Wham loopt dik in de 3 ton.

De zanger verklaarde dat zijn huis overigens goed beveiligd was.

Is het niet geweldig om een man te zijn!

Ik ben een man dat is een geluk
Ik doe niet hysterisch al heb ik het druk
Ik verspil niet mijn leven met "wat moet ik aan"
Kan zonder een depressie van de weegschaal afgaan
Ik gooi dingen weg, heb geen spullen teveel
En als iets kapot is dan maak ik het heel
Parkeren is easy, gewoon in één keer
En we doen wel hetzelfde, maar ik verdien meer!

Ik ben een man en ik denk logisch na
Ik leef niet op light-drank en drie blaadjes sla
Als ik ergens heen loop weet ik de weg terug
Ik maak van een olifant in no time een mug
En al deel ik met duizenden vrouwen het bed
Ben ik juist een man in plaats van een slet
Als ik zeg dat ik klaar ben dan kunnen we gaan
En tijdens het plassen kan ik blijven staan

Ik ben een man ja, dat doet me plezier
Ik wordt niet dronken van twee glazen bier
Ik weet wat "buitenspel" is, daarom geef ik een brul
Want voetbal is passie en de scheids is een lul
Publiekelijk huilen dat doe ik dus nooit
En ik kan iets vangen als iemand iets gooit
En ik hoef niet te baren, dus geen centje pijn
IS HET NIET GEWELDIG OM EEN MAN TE ZIJN ?!

voor de mensen die denk dat ik een dichtwonder ben, dus niet , het kwam van mijn meel af en ik moest hem even plaatsen

Doden bij aanvallen in Nepal

Maoïstische rebellen hebben aanvallen uitgevoerd op een vliegveld en een regionaal overheidsgebouw in het westen van Nepal. Er vielen zeker 127 doden, waaronder veel veiligheidsmensen. De regering heeft voor een deel van het land de noodtoestand uitgeroepen om de rebellen te kunnen bedwingen.

De rebellen willen de monarchie in Nepal afschaffen en het vervangen door een communistische republiek. Sinds het begin van de opstand in 1996 zijn er meer dan 2000 mensen omgekomen.

Massale evacuatie in Hannover

Zo'n 10.000 mensen worden op dit moment geevacueerd uit een buitenwijk van de Noord-Duitse stad Hannover. De reden voor de massale evacuatie is de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Dat meld de Duitse zender ARD.

De 500-ponder werd vorige week gevonden en heeft mogelijk een gevaarlijke ontsteker. De mensen kunnen naar verwachting vanmiddag al weer terugkeren, als de bom onschadelijk is gemaakt.

Stones blijven rollen

Vanwege het feit dat de Rolling Stones dit jaar veertig jaar bestaan, hebben ze vorig jaar al toegezegd nog eenmaal een afscheidstournee te zullen organiseren.

De rocklegendes hebben echter laten weten interesse te hebben voor een optreden op het befaamde Glastonbury-festival in 2003.
Dit betekent dat de Stones hun eenenveertigste levensjaar tegemoet gaan.
Misschien gaan ze nu wel door tot de vijftig?

Demonstratie voor vrijlating PKK-leider

In Straatsburg hebben minstens 6000 Koerden gedemonstreerd voor de vrijlating van PKK-leider Abdullah Öcalan

Öcalan werd begin 1999 opgepakt en zit sindsdien vast op een Turks gevangeniseiland. Hij is ter dood veroordeeld wegens hoogverraad en separatistische activiteiten.
De PKK heeft op verzoek van Öcalan besloten af te zien van verdere gewapende strijd voor een onafhankelijk Koerdistan en wil nu door overleg komen tot een oplossing voor het Koerdische conflict. Bij de gewapende strijd zijn sinds 1984 zeker 36.000 mensen om het leven gekomen.

Volgens de politie waren veel betogers naar Straatsburg gereisd vanuit Duitsland, Zwitserland, België en Nederland. Voor zover bekend verliep de demonstratie zonder incidenten.

Milosevic wil getuigen oproepen

Milosevic heeft zijn lijst met getuigen klaar. Naast ex-president Clinton van de VS, staan ook secretaris-generaal Annan van de VN en de Britse premier Blair op het lijstje. Milosevic wil hen onder andere ondervragen over de NAVO-bombardementen op Kosovo en over het gegeven dat Milosevic als president hun "algemene steun genoot", aldus Milosevic zelf.

Milosevic wil daarover ook de Italiaanse minister Dini van Buitenlandse Zaken horen, de Amerikaanse ex-minister Albright van Buitenlandse Zaken, de Duitse bondskanselier Schröder en diens voorganger Helmut Kohl, de Duitse minister Scharping van Defensie en de Amerikaanse senator Bob Dole.

Milosevic is ook van zins getuigen uit Joegoslavië op te roepen. Hij kondigde aan getuigen van de aanklagers aan een kruisverhoor te zullen onderwerpen. Onder die getuigen bevinden zich Rugova, politiek leider van de Albanezen in Kosovo, de Amerikaanse gezant Holbrooke en ex-NAVO-bevelhebber, generaal Clark.
Milosevic zal zijn lijst met getuigen moeten indienen bij de rechter. Deze bepaald of de getuigen relevant genoeg zijn voor de rechtszaak en de beschuldigingen waarvoor hij terechtstaat.

Milosevic is nog steeds bezig met zijn eigen zaak: Hij houdt de NAVO, de OVSE en het Kosovaarse Bevrijdingsleger UÇK verantwoordelijk voor oorlogsmisdaden die in Kosovo zijn begaan. Opnieuw gaf hij een urenlange preek met als hoofdpunt dat de samenzwering tussen de NAVO en Albanese terroristen had geleid tot de genocide.
Het proces wordt maandag voortgezet. Milosevic moet om 13.00 uur klaar zijn met zijn verklaring.

5 miljoen euro voor optreden McCartney

Paul McCartney heeft de kans om de best betaalde Britse entertainer aller tijden te worden. De zanger heeft namelijk een bod 3 miljoen pond (ongeveer 4,8 miljoen euro) gekregen voor een avondje optreden in Las Vegas.

Het hotel MGM Grand heeft het bod gedaan, omdat zij dringend op zoek zijn naar een evenement dat de bokswedstrijd om het wereldkampioenschap zwaargewicht kan vervangen. Op 6 april zouden Lennox Lewis en Mike Tyson om die bokstitel strijden, maar de wedstrijd werd uitgesteld nadat Tyson weer eens een keer in opspraak kwam nadat hij aan een vechtpartij deelnam tijdens de persconferentie.

Israel vergeldt zelfmoordaanslag

Israel heeft vergeldings acties uitgevoerd als wraak voor een zelfmoordaanslag die gisteren plaatsvond.

Een Palestijn, die lid was van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, blies zich met zo'n tien kilo springstof op in een pizza-restaurant in de joodse nederzetting Karnei Shomron. Naast de pleger van de aanslag kwamen twee Israëli's om het leven. Dertig raakten gewond. Het winkelcentrum waar het pizza-restaurant was gevestigd liep grote schade op. De nederzetting Karnei Shomron ligt vlakbij de zogeheten groene lijn, de grens tussen Israël en de Westoever.

Na de aanslag heeft Israël met gevechtsvliegtuigen en helikopters aanvallen uitgevoerd op doelen in de westelijke Jordaanoever. De aanval begon met een beschieting van de residentie van de gouverneur van de stad Nabloes. Daarna werden in Nabloes het hoofdbureau van politie, kantoren van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina en een gebouw van de Palestijnse leider Arafat beschoten. Er zijn voorzover bekend geen slachtoffers gevallen.

Horror schandaal met lijken in Amerika

VerdienEuro, Flexer en BlackBokz hebben ons via de newssubmit het volgende gemeld:

In Amerika is een enorm schandaal ontdekt omtrent een crematorium.

In de Amerikaanse staat Georgia zijn in en rond een crematorium tientallen lijken in verregaande staat van ontbinding aangetroffen. De lijken liggen opgeslagen in en buiten het complex. In het bosgebied rondom het crematorium liggen sommige lijken waarschijnlijk al enkele jaren. Sommigen liggen open en bloot in roestige metalen lijkkisten, die mogelijk eerder waren begraven.

De Amerikaanse media hebben het over "De ergste horrorfilm die je je kunt voorstellen en dan tien keer zo erg". De omschrijving is afkomstig van een politieman na de macabere vondst van zeker tachtig lichamen.

De autoriteiten sluiten niet uit dat er meer overledenen gevonden worden. De directeur van het crematorium, Ray Brent March (28), heeft verklaard dat de verbrandingsoven niet werkte en dat daarom de lichamen werden opgeslagen. Zijn ouders zijn eigenaar van het crematorium, maar sinds 1996 leidde hun zoon de onderneming.

Ontspoorde trein raakt lpg-tank

Op Zaterdagavond heeft een ontspoorde trein op het rangeerterrein "Het Broek" in Arnhem, een tank van een lpg-station geraakt. De trein reed door het stootblok en beschadigde het leidingwerk van het verder gelegen lpg-station. Direct na het ongeval is het terrein afgezet vanwege een lekkende tank.

Volgens de brandweer is er geen explosiegevaar en ze zullen de lpg-tank, in de komende uren, leegpompen. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Geaardheid maakt moeder ongeschikt

Een homoseksuele moeder uit de Amerikaanse staat Alabama is de voogdij over haar kinderen verloren aan de vader. Dit heeft het Hooggerechtshof afgelopen vrijdag beslist.

De Hoofdrechter van het "Alabama Supreme Court" schrijft in een verklaring dat homoseksualiteit niet getolereerd mag worden. Het feit dat zij een relatie met een andere vrouw heeft maakt haar ongeschikt als moeder, volgens Moore. Verder noemde hij homoseksualiteit immoreel, walgelijk, een misdaad tegen de natuur en een schending van de natuurwetten. De steun van andere christelijke kopstukken heeft hij aan zijn zijde.

De kritiek uit de homoseksuele hoek van de bevolking pleit voor het vertrek van Moore. Zij vinden het dieptreurig dat Alabama weer beschaamd wordt door de macht van een religieuze extremist.

De vader liet weten "erg opgelucht" te zijn.

Jongetje doodgereden door scooter

In het Noord-Hollandse Uitgeest is vrijdag een 9-jarig jongetje uit die plaats om het leven gekomen doordat hij werd overreden door een te hard rijdende scooter.

Het slachtoffertje was aan het badmintonnen met een vriendje, toen de shuttle over een heg vloog. Bij het ophalen van de shuttle keek hij bij het oversteken van een fietspad vermoedelijk niet goed uit en werd hij geraakt door een plaatsgenoot (18) op een scooter.

Het jongetje werd met ernstig hersenletsel per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam alwaar hij later is overleden.

De 18-jarige bestuurder van de scooter verklaarde dat hij op het moment van het ongeval ongeveer 70 kilometer per uur reed (de maximum snelheid voor brommers/scooters binnen de bebouwde kom is 30 km/u). De scooter, die hij had geleend van een vriend, en zijn rijbewijs zijn in beslag genomen.

VN onderzoekt afpersing advocaten

De VN-tribunalen van Rwanda en Joegoslavië willen een onderzoek instellen naar de vermeende afpersing van hun advocaten. De van oorlogsmisdaden verdachte clienten die zij verdedigen, eisen steeds vaker een deel van het honorarium. Naar eigen zeggen omdat de advocaat iets over moet hebben voor het recht hen te verdedigen.

Dit zogenaamde fee-splitting schijnt zeer gebruikelijk te zijn bij VN-tribunalen, aldus de advocaten Branckovic en McCartan die hierover een boekje open deden bij het programma Knevel op Zaterdag.

Volgens hoogleraar strafrecht Mols, verdediger van de ex-premier van Rwanda, is fee-splitting een bedreiging voor de internationale advocatuur.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.