Vijf gametips voor de maand augustus

2. Astral Chain

Platinum Games heeft met Bayonetta, Wonderfull 101, Metal Gear Rising en Nier Automata een leuk portfolio. Aan dat werk wordt eind deze maand Astral Chain toegevoegd. Het spel speelt zich af in de Ark, een multiculturele stad in de nabije toekomst. Daar verschijnen er plotseling poorten naar een andere dimensie. Gevaarlijke wezens die mensen aanvallen en de boel vervuilen komen er uit en normale politie-eenheden zijn niet opgewassen tegen dit geweld. Om deze dreiging een halt toe te roepen wordt er een speciale politie-eenheid in het leven geroepen, Neuron genaamd. Om de wezens te stoppen heeft de mensheid een speciaal wapen ontwikkeld: de Legion. De Legion fungeert als je partner en helpt je bij je onderzoeken, maar toont in gevechten pas waartoe hij echt in staat is …

In Astral Chain speel je een agent(e) en ga je samen met de Legion de boel op orde brengen. Jij en de Legion kunnen ervoor kiezen om dezelfde vijand gelijktijdig aan te vallen, je te richten op verschillende vijanden of je Legion het vuile werk te laten doen terwijl jij hem ondersteunt met items. De game bevat diverse Legions en elke Legion heeft een eigen vechtstijl en unieke vaardigheden. In het heetst van de strijd kun je wanneer je maar wilt van Legion wisselen. Gebruik de vaardigheden van de Legion niet alleen in gevechten, maar ook tijdens je speurwerk door bijvoorbeeld mensen van een afstand af te luisteren met een Legion.

De gevechten zijn misschien wel heel anders dan in Bayonetta, maar ze zien er wel net zo spectaculair uit. Je gaat niet alleen vechten in de Ark, maar bijvoorbeeld ook in de alternatieve dimensie die de Astral Plane wordt genoemd. De mysterieuze wezens die de planeet aanvallen, komen daarvandaan. Astral Chain heeft ook gedeeltes met weer hele andere gameplay, zoals een achtervolging op een motor of het speurwerk om te achterhalen wat er op een crime-scene gebeurd is. De normale agenten moeten je namelijk niet, dus je zult veel zelf moeten uitzoeken. Astral Chain komt 30 augustus uit op Nintendo Switch.