Vijf gametips voor de maand augustus

5. World of Warcraft: Classic

Over de jaren heen heeft World of Warcraft maar liefst zeven uitbreidingen ontvangen. Van The Burning Crusade helemaal naar Battle for Azeroth. Elke uitbreiding betekende nieuwe content, races, classes, een hogere level cap, nieuwe gear en weet ik wat allemaal nog meer. De game is altijd populair gebleven, anders blijf je niet 15 jaar relevant, maar toch is er een bepaalde hunkering om de pure vorm van World of Warcraft nog eens voor het eerst te ervaren.

Dat is natuurlijk niet mogelijk, maar toch keert die vorm terug. Na jaren vragen en zeeën van private servers is deze maand dan eindelijk World of Warcraft: Classic beschikbaar. De game vindt plaats in patch 1.12, Drums of War, want deze is beoordeeld als meest compleet en stabiel door Blizzard. Nu hoor ik je al roepen: 'Die ervaring krijg je nooit terug, die systemen zijn verouderd en eigenlijk wil je het helemaal niet. Er is letterlijk een beperkte hoeveelheid content zonder iets nieuws!'

En dan roep ik terug: 'Nou en?!' Ik hoef geen nieuwe raids of gear, ik hoef geen herziene systemen of andere moderne snufjes. Ik wil gewoon weer door de gebieden lopen, quests voltooien, mensen ontmoeten en daarmee alles meemaken. Vrienden erbij moeten halen voor Elite Mobs in Stranglethorn, samen daadwerkelijk dungeons spelen en grinden. En dan nog een keer, want dat is voor mij WoW Classic: de reis, niet het einde.

WoW Classic lijkt, en daar hopen de fans op, iets te gaan bieden dat moderne WoW niet meer kan of wil. Het belooft een ander pakket te worden, een ervaring die veel spelers van de eerste versie dierbaar is. Voor hen is het wachten bijna klaar: 27 augustus is de game beschikbaar voor iedereen met WoW Game Time.