Vijf gametips voor de maand juni

2. Super Mario Maker 2

De sequel die niet uit kon blijven. Nintendo pakt wat ze hadden in Super Mario Maker en gooit er nog veel meer content tegenaan dan waar we ooit op hadden durven hopen. En dan weten we nog niet eens alles, dus dat belooft nog wat. Bouw je eigen levels, speel je eigen levels, speel andermans levels of doe het lekker allemaal samen in multiplayer. De pret houdt nooit op.

Nieuwe elementen om mee te bouwen moeten levels nog uitgebreider maken dan in deel één. Of je nu met slopes aan de haal wil, aan/uit-blokken, een echte Mario Kart, in de nieuwe 3D World-stijl of één van de vele andere opties. Er is veel meer mogelijk dan in deel één. Zet je eigen scroll-snelheden, maak verticale levels, zoek levels gebaseerd op specifieke tags of werelddelen en ga maar door. Niet alleen het bouwen is verbeterd, maar ook de zoekfuncties en andere spelelementen om de ervaring soepeler en toegankelijker te maken.

Er is een storymode toegevoegd om je de nieuwe elementen te laten ervaren en hoogstwaarschijnlijk om ze ook vrij te spelen. Zo kan iedereen met de nieuwe tools vrij aan de slag om de meest gekke levels te maken. Probeer de nieuwe Endless Challenge, waarin je zo lang door kan spelen zolang je nog levens overhebt, of probeer zoals gezegd de nieuwe multiplayer-modi. Upload je levels en download levels (en speel ze offline!).

Super Mario Maker 2 wordt een uitgebreid pakket met voor ieder wat wils. Uiteraard, daar ontkom je niet aan, gaan er (veel) zure appellevels tussen zitten, maar ook veel hilarische parels en interessante puzzels. Maak, speel, lach, huil en nog wat dingen wanneer Super Mario Maker 2 op 28 juni exclusief uitkomt voor Nintendo Switch.