Vijf gametips voor de maand juni

6. Judgment

Yakuza-fans opgelet! Judgment is de volgende game van de makers van de bekende serie met Kazuma Kiryu in de hoofdrol. Judgment speelt zich net als de Yakuza-games af in Kamurocho, een fictieve versie van de rosse buurt van Tokyo. Dit keer speel je alleen geen gangster, maar een ex-advocaat die nu als privédetective aan het werk is. Takayuki Yagami probeert een seriemoordenaar te traceren die al een tijdje Kamurocho terroriseert.

In deze game ga je lockpicken, mensen ondervragen, vermommingen gebruiken en drones besturen om mensen te bespioneren. Het is dus net even andere koek dan we gewend zijn van Yakuza. Aan de andere kant moet je in deze game ook heel veel op straat knokken. De waarheid achterhalen is niet makkelijk en Yagami is niet vies van een beetje vuil werk met zijn vuisten. Judgment bevat verder al die leuke minigames die fans van de Yakuza-serie kennen. Opvallend is ook het feit dat de game een Engelse voice-over heeft gekregen, iets dat de Yakuza-games al jaren niet hebben gehad. Liefhebbers kunnen nog steeds voor Japanse stemmen kiezen.

Judgment is al een tijdje uit in Japan en is daar door importeurs positief ontvangen. Wij mogen vanaf 25 juni (exclusief voor PS4) ook met deze spinoff aan de slag.