The Year of the Dragon in Hearthstone

3. De kaarten die Puddington gaat missen

Genn Greymane

Om deze kaart is een hoop gedoe geweest, maar ik vind Genn een stuk minder controversieel dan zijn tegenhanger Baku the Mooneater. Decks waarin Baku een hoofdrol speelde zoals Odd Paladin en Odd Rogue voelden een stuk oneerlijker dan bijvoorbeeld Even Shaman of Even Warlock: tegen die decks waren nog duidelijke counters en waren niet zo drukkend als de Odd-decks. Dat je Genn niet los kan zien van Baku lijkt me eerder een reden dat hij naar de Hall of Fame gaat dan dat de kaart zo erg was.

Genn Greymane Hearthstone

 

Fire Fly

Year of the Raven had zeker geen gebrek aan goede one drops (Dire More, Kobold Librarian, Righteous Protector), maar Fire Fly krijgt het ereplaatsje omdat het een neutral is en ongelooflijk flexibel. De kleine vuurvlieg kon in aggro, in elemental decks, als enabler voor combokaarten... je kon het zo gek niet bedenken en je kon Fire Fly ervoor gebruiken. Dat de battlecry van Fire Fly terugkomt als het nieuwste keyword Twinspell in Rise of Shadows laat ook zien dat Blizzard fan was van het effect en de kaart an sich.

Fire Fly Hearthstone

 

Primordial Glyph

Deze kaart zat in zowat elk mage deck: discover is altijd een van de beste keywords geweest in Hearthstone én mage heeft ontzettend goede spells voor bijna elke situatie: AoE clear, secrets die combo-decks kunnen uitschakelen of gewoon pure damage. Tel daar ook nog bij op dat die spell twee mana goedkoper is en je kunt zien waarom mage deze kaart gaat missen. Ja, 8 mana Pyroblast kan wel oneerlijk voelen, maar de aantal keren dat dat bij mij is gebeurd is op één hand te tellen.

Primordial Glyph Hearthstone