The Year of the Dragon in Hearthstone

5. Puddington's decks

"Bommen Berend" Warrior

Bommen heb ik al eerder mee geëxperimenteerd in Shudderwock Shaman en ik vind het fantastisch dat ze nu wat meer liefde krijgen in Year of the Dragon. Dit deck legt het accent wat meer op de bommen dan op de minions, maar ik vermoed dat dit deck nog verder geperfectioneerd gaat worden met meer middelen om te vechten voor board control.

Het setje clockwork goblin/wrenchcalibur/youthful brewmaster/augmented elekk/seaforium bomber verandert het deck van je tegenstander in een letterlijk mijnenveld, wat classes die vertrouwen op veel card draw zoals priest en rogue extra kan afstraffen. De rush minions zorgen ervoor dat je wat kan knokken voor board control, waarbij de frothing berserker kan worden gebruikt voor wat extra face damage of voor het weghalen van grote taunts. Barista lynchen heeft ontzettend veel synergy doordat dit deck zoveel battlecries heeft en countess ashmore zorgt voor wat extra card draw. Mocht de game wat langer duren, dan heb je antwoorden in de vorm van dr boom, mad genius en blastmaster boom.

 

Bombwarrior

 

Secret Paladin

Who am I? None of your business! Wie kent hem nog, de mysterious challenger van de Grand Tournament? Secret Paladin was de frustratie van veel spelers tijdens de meta van The Grand Tournament maar gelukkig is mysterious challenger al een tijdje opgedonderd naar wild. Echter komt Blizzard met Rise of Shadows met nieuwe kaarten waarmee ze zich opnieuw willen wagen aan secret paladin.

De originele secret paladin was meer een midrange-deck, maar de huidige incarnatie is een tikje agressiever met onder andere veel one-drop minions voor vroege druk, mysterious blade voor damage in de face of tegen grote minions en leeroy jenkins als finisher. Uiteraard zitten er ook de nodige secrets in, waaronder de nieuwe kaarten desperate measures en never surrender!, en ook de nieuwe legendary commander rhyssa.

Hearthstone2