Vijf gametips voor de maand februari

5. Wargroove

De game is inmiddels uit, maar dat maakt niet uit. Sterker nog, dat maakt het alleen maar beter. Wargroove is namelijk een ontzettend leuke game om te spelen. Uitdagend maar eerlijk, simpel maar diepgaand. Leuke personages, verschillende modi en een editor om U tegen te zeggen.

In essentie is Wargroove een geestelijke opvolger van Advance Wars. Deze inspiratie is ook duidelijk, maar toch zijn er duidelijke verschillen aanwezig in de systemen. Wargroove is dus ook gewoon zijn eigen ding. Hou je van strategische games of van turn-based games, dan kan Wargroove je weleens bevallen.

De editor van de game biedt je erg veel mogelijkheden. De devs hebben de editor zelf gebruikt om de diverse scenario's en puzzels van de game te maken en dat kun jij dus ook. Deze kun je delen (ook cross-platform) en vervolgens spelen. Ook de multiplayer is cross-platform (PS4 uitgezonderd) en is a-synchronisch mogelijk. Dikke prima dus.

Speel de campaign, de multiplayer, los puzzels op of maak je eigen content. Wargroove biedt erg veel en als fan van het genre kun je hiermee niet de fout in gaan.