Vijf gametips voor de maand februari

2. Anthem

Bioware zit in een lastige situatie. De studio werd jaren geleden nog gezien als een van de beste in de industrie, maar het is na Mass Effect: Andromeda behoorlijk afgezakt. Anthem is een poging tot een nieuwe verse franchise die Bioware hopelijk weer een beetje glorie geeft. Anthem is qua concept niet erg origineel. Het is een Destiny-achtige game. Het is third-person shooter met RPG-elementen die je vooral samen met andere mensen dient te spelen.

Wat Anthem anders maakt is het feit dat je speelt met de zogenoemde Javelins, exosuits die je naar eigen smaak kunt verstellen. Het tofste is dat exosuits allemaal met een jetpack komen die je op elk moment kunt activeren om rond te vliegen. Je kunt de jetpack ook gebruiken als je aan de grond zit om je sprintsnelheid een boost te geven. De bewegingsvrijheid van de game maakt hopelijk een groot verschil.

Met dit soort Destiny-achtige games is het wel altijd even afwachten of er genoeg content is. De game is ook 'always online', wat weleens kan leiden tot irritante server-problemen zoals in de recente beta. Ondanks die problemen waren beta-spelers overwegend positief over de game. Hoe de volledige game uitpakt gaan we op 22 februari zien op PS4, Xbox One en pc.