FOK! Game of the Year 2017 - Nummer 2

2017 is het jaar waarin Nintendo liet zien waar het goed in was. De Wii U era liet ik aan mij voorbij gaan, maar met de Switch ben ik opnieuw verliefd geraakt op mijn eerste liefde. De Switch heeft al mijn verwachtingen overtroffen en op de bovenste plek van beste game van 2017 staat voor mij persoonlijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Zelda

The Legend of Zelda: Breath of the Wild gaf mij het gevoel van vroeger. Nostalgie voerde de boventoon terwijl ik tijdens het spelen steeds meer werd verrast. Door de jaren heen ben ik een verwende gamer geworden en heb met veel spellen niet meer dat gevoel dat als ik op mijn werk zit ik per sé naar huis wil om te gamen. The  Legend  of  Zelda:  Breath  of  the  Wild gaf mij dit gevoel wel. En er is niks mooiers om te zien dat mijn zoon op ongeveer dezelfde leeftijd met Zelda begint als ik dat deed in de NES-tijd. Twee fanboys in huis!

De grote epische wereld die ik niet gewend ben van Zelda games maakte het bijna onwerkelijk om in rond te lopen. Ik was dit niet gewend van deze franchise. Je kan zoveel doen en je wordt meegezogen in het avontuur van Link. De shrines zijn perfect uitgewerkt en geven de puzzels een doel in het verhaal. Het klimmen en klauteren op bergen en dan bovenaan staan en uitkijken over de wereld die er gemaakt is. Tijdens je avontuur moet je ook rekening houden met de weersomstandigheden anders ben je de pineut.

Zelda

Ook de manier hoe je met wapens om moet gaan en moet zorgen voor eten zijn tot in detail uitgedacht. De dingen die je vindt tijdens je avontuur zijn ook bruikbaar en geven een leuke twist aan het geheel. Ik heb vaak met dat soort concepten dat het mij snel gaat vervelen, maar dat was nu niet het geval en dit komt mede door de vele mogelijkheden die er zijn om dingen te doen met de spullen die je vindt.

The  Legend  of  Zelda: Breath  of  the  Wild was de eerste game die het startsein gaf van het jaar van Nintendo. Mijn liefde voor Nintendo is eigenlijk al weggezakt tijdens de GameCube, maar dit jaar is het weer helemaal goed. The  Legend  of  Zelda:  Breath  of  the  Wild is de beste Zelda die ze ooit gemaakt hebben. Ja zelfs beter dan The  Legend  of  Zelda:  Ocarina  of  Time, maar goed: dat blijft een mening. Zelda is opnieuw uitgevonden door Nintendo en dat heeft verdomd goed uitgepakt. Welcome back Link!