5 series uit 2017 die je niet mag hebben gemist

2. Blood Drive

Blood Drive
SyFy

 Blood Drive

Op 14 juni van dit jaar begon de science fiction serie Blood Drive op de Amerikaanse televisiezender SyFy. De serie van James Roland speelt zich af in een dystopische wereld waar brandstof en drinkwater meer kosten dan goud en waarin de misdaad welig tiert. Het politieapparaat is een private onderneming geworden en agenten mogen ter plaatse bedenken welke straf ze geven aan aangehouden wetsovertreders. Alan Ritchson, bij de liefhebbers ook bekend als Aquaman in de reeks Smallville, speelt de rol van Arthur Bailey, één van de weinige nog niet corrupte agenten in Los Angeles.

 Blood Drive 1

Als Bailey onderzoek doet naar een drugszaak komt hij terecht in een bizarre wereld waar een aantal uitbundig uitgedoste figuren meedoen aan een minstens even bizarre race door het post-apocalyptische landschap van Noord-Amerika met auto's die rijden op mensenbloed. Tegen wil en dank moet Bailey samen met de oogstrelende maar tevens levensgevaarlijks Grace D'Argento (Christina Ochoa) deelnemen aan de bloedstollende racewedstrijd van Los Angeles naar Phoenix door een land vol met freaks en psychopaten. Een race in 13 etappes waarbij elke keer de laatste rijder de dood zal vinden. Wat moeten Arthur en Grace doen om de finish te halen? Je ziet het in Blood Drive.

Blood Drive 2

Blood Drive is een serie die duidelijk een enorme vette knipoog geeft naar het grindhouse-genre en aan alle kanten de sfeer ademt van de grimmige horror uit de vroege jaren zeventig. Een serie die ook duidelijk is gemaakt door een liefhebber van de heerlijke pulp die de legendarische Roger Corman en dan in het bijzonder de klassieker Death Race 2000. Zoals de titel al enigszins verraad is het een behoorlijke bloederige toestand in de reeks die regelmatig zwaar over de top gaat en daarmee dezelfde uitstraling heeft als de B-films die in vroegere tijden te aanschouwen waren in schimmige drive-in bioscopen. Neem daarbij een stel lekkere wijven, een aantal woeste racebollides en een dosis heerlijk zwartgallige humor en je weet dat je een goeie serie te pakken hebt.