WK alpineskiën 2017: Bloedmooie thuisfavoriete en steilste start op aarde

3. Super-G mannen: Open strijd

Op dag twee van het WK gaan we genieten van de super-G bij de mannen en dat belooft een erg spannende strijd te worden. Er zijn weliswaar een aantal topfavorieten, maar er zijn toch zeker tien man die om het goud kunnen vechten.

Podium WK 2015
1. Hannes Reichelt (Oostenrijk)
2. Dustin Cook (Canada)
3. Adrien Theaux (Frankrijk)

De favorieten
Puur op basis van de resultaten is Kjetil Jansrud de favoriet. De Noor won drie van de vier wedstrijden dit seizoen en gaat aan de leiding in de World Cup-stand. Sinds januari heeft hij het tempo echter nauwelijks meer te pakken en dus ligt de weg open voor anderen. Als eerste kijken we dan naar Beat Feuz, de Zwitserse hoop van vandaag. Hij won vorig seizoen tijdens de generale repetitie de super-G in St. Moritz en laat dit seizoen bij vlagen weer briljant skiën zien. Jansrud's landgenoot Aleksander Aamodt Kilde kent een sterk seizoen en won vorig jaar zelfs het eindklassement in de World Cup, dus ook Kilde moeten we opschrijven.

Vervolgens komen we bij een legertje Oostenrijkers en dan met name Matthias Mayer, winnaar van de laatste super-G voor het WK, Max Franz en natuurlijk wereldkampioen en veteraan Hannes Reichelt. Slalomspecialist Marcel Hirscher zou het ook op zijn heupen kunnen krijgen en als het parcours technisch genoeg is kan hij voor groot gevaar zorgen. Als Feuz het niet voor elkaar krijgt hoopt Zwitserland op Carlo Janka en de Italiaanse provincie Südtirol is ook weer goed vertegenwoordigd: zowel Dominik Paris als Peter Fill hebben een goede kans, ook al moeten ze het helaas zonder de geblesseerde Christof Innerhofer doen. 

Voorspelling
1. Beat Feuz (Zwitserland)
2. Dominik Paris (Italië)
3. Matthias Mayer (Oostenrijk) 

De super-G tijdens de World Cup-finale van vorig seizoen in St. Moritz, met Feuz die op 10:35 naar beneden gaat en wint (Bron: YouTube)