Westworld: Van scifi western tot HBO-serie

7. Where Life Begins

Where Life Begins

HBO's Westworld

Warner Brothers veteraan Jerry Weintraub liep al jaren met plannen rond om het verhaal van Crichton nieuw leven in te blazen. Nadat hij hoge ogen wist te gooien bij HBO met Behind the Candelabra kreeg de producer eindelijk kans van de zender om zijn woorden waar te maken. Voor het scenario van de pilot werd het duo Jonathan Nolan en Lisa Joy Nolan ingehuurd, Jonathan Nolan zou eveneens op de regiestoel plaatsnemen, terwijl het hele gebeuren zou worden geproduceerd door J.J. Abrams en Bryan Burk’s Bad Robot, oftewel hetzelfde team als achter de succesvolle serie Person of Interest.

HBO's Westworld 1

Net als bij de oorspronkelijke film kende ook de gloednieuwe serie op HBO een rumoerige start. Zo stond Westworld al in de planning voor 2015 maar kende een vertraging van zo'n vier maanden toen de laatste scripts voor de serie herschreven moesten worden, waardoor de serie Westworld werd verplaatst naar 2016. In een recent interview gaf Nolan aan dat het verfilmen van de serie Westworld aanvoelde als het maken van een tien uur durende speelfilm. Wat ook meteen opvalt bij het zien van de serie Westworld is de opvallend grote hoeveelheid naakt, al lijkt dat bijna wel een vereiste te zijn bij de betere HBO-series.

HBO's Westworld 2

Wil je meer weten over de gloednieuwe serie Westworld die momenteel te zien is op HBO, lees dan deze uitgebreide review van collega Breuls.