FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 oktober 2016

Fantastische Van Gerwen naar halve finales World Grand Prix

Na Raymond van Barneveld heeft ook Michael van Gerwen zich geplaatst voor de halve finales van de World Grand Prix. De Nederlandse nummer één van de wereld gooide in Dublin een ongelooflijk sterke kwartfinale tegen Simon Whitlock, die zelf ook niet verkeerd gooide.

Van Gerwen gooide in alle legs al in zijn eerste beurt een dubbel, wat hem regelmatig een voordeel gaf tegen The Wizard. De eerste set ging dan ook naar de Nederlander, maar Whitlock gaf vooral in set twee uitstekend partij en wist de stand zelfs gelijk te trekken. Finishes van 100 en 130 zorgden ervoor dat hij de Nederlander flink op de hielen bleef zitten, maar Van Gerwen hield het hoofd koel en maakte de wedstrijd met een gemiddelde van meer dan 103 punten af.

In de laatste kwartfinale was wereldkampioen Gary Anderson een maat te groot voor Kim Huybrechts. De Belg begon nog prima en won tegen een zwakke Anderson de eerste set, maar vervolgens kwam de Schot op dreef en ging het met Huybrechts een stuk minder. Een weinig enerverend duel resulteerde uiteindelijk in een 3-1 zege voor Anderson, die het in de halve finale op zal nemen tegen Van Barneveld. Van Gerwen speelt dan tegen Dave Chisnall. 

Kamer steunt missie Libië zonder enthousiasme

De Tweede Kamer steunt het plan van het kabinet om een marineschip naar de kust van Libië te sturen om daarop leden van de Libische kustwacht te trainen. Maar heel warm worden de Kamerleden niet van de EU-missie Sophia.

Op Zr. Ms. Rotterdam worden acht weken lang 85 Libiërs getraind zodat zij hierna effectiever tegen mensen- en wapensmokkel uit hun land kunnen optreden. Dit jaar zijn al vele tienduizenden migranten met hulp van smokkelaars uit Libië richting Europa vertrokken.

De Kamerleden maken zich zorgen dat het marineschip een aanzuigende werking op migranten kan hebben. Volgens minister Jeanine Hennis (Defensie) wordt dat onder meer voorkomen door het schip buiten de smokkelroutes te positioneren op zo'n 150 kilometer uit de kust.

Uiteindelijk steunden donderdagavond alle partijen de missie, behalve de PVV en GroenLinks.

Kamer steunt missie Libië zonder enthousiasme
Kamer steunt missie Libië zonder enthousiasme (Foto: ANP)

Twitter in uitverkoop op Wall Street

Het aandeel Twitter is donderdag in de uitverkoop gegaan op de beurs in New York, na berichten dat Google-moederbedrijf Alphabet en Walt Disney niet langer geïnteresseerd zouden zijn in een overname van de onlineberichtendienst.

Twitter zag 20,1 procent van zijn waarde verdampen. De koers zakte in een dag tijd van 24,86 naar 19,86 dollar. De laatste tijd gingen er volop overnamegeruchten rond Twitter, waardoor de koers sterk was gestegen. Alphabet en Disney lijken nu dus te zijn afgehaakt. Softwarebedrijf Salesforce zou nog wel interesse hebben in een overname.

Chipproducent Qualcomm won 1,1 procent. De overnamegesprekken met de Nederlandse branchegenoot NXP zouden gestaag vorderen. Qualcomm zou naar verluidt 30 miljard dollar willen betalen voor NXP. Het aandeel van NXP, een voormalig onderdeel van Philips, klom 1 procent in de Nasdaq.

Twitter in uitverkoop op Wall Street
Twitter in uitverkoop op Wall Street (Foto: BuzzT)

Noodtoestand Florida door orkaan Matthew

Het openbare leven aan de oostkust van de staat Florida zal vrijdag deels stil liggen vanwege het passeren van de orkaan Matthew. Het pretpark Walt Disney World blijft vrijdag de hele dag gesloten vanwege de storm.

Het themapark in Orlando krijgt dagelijks 150.000 bezoekers. Ook de parken Universal Orlando en Seaworld gaan niet open.

Vliegmaatschappijen hebben inmiddels 2500 vluchten geschrapt. Het vliegveld van Orlando gaat donderdagavond dicht.

Update, 23.37 uur
De Amerikaanse president Barack Obama heeft de noodtoestand uitgeroepen voor de staat Florida vanwege de orkaan. Verwacht wordt dat de storm vrijdag vroeg in de ochtend (plaatselijke tijd) het Amerikaanse vasteland bereikt.

Matthew is ingeschaald in de op een na hoogste categorie 4. In de storm worden windsnelheden bereikt van 220 kilometer per uur en de autoriteiten houden rekening met de nodige schade en overlast. Het gaat om de zwaarste storm sinds 2004.

Door het uitroepen van de noodtoestand komen onder andere federale organisaties in actie. Meer dan twee miljoen mensen zijn geëvacueerd.

Matthew legt leven deels stil in Florida
Noodtoestand Florida door orkaan Matthew (Foto: ANP)

Crashtrein Hoboken reed te snel

De passagierstrein die vorige week donderdag crashte op een station in het Amerikaanse Hoboken reed op het moment van het ongeval meer dan twee keer zo snel als toegestaan. Waarom is niet duidelijk. Dat hebben onderzoekers geconstateerd, aldus Amerikaanse media donderdag.

De onderzoekers bekeken de zwarte dozen van de trein. Het voertuig kwam met bijna 40 kilometer per uur (21 mijl) het station binnen denderen terwijl iets meer dan 16 kilometer per uur (10 mijl) is toegestaan. De machinist trok een seconde voordat de trein tegen het perron aan het einde van de rails reed nog aan de noodrem.

In de trein zaten 250 passagiers. Er viel een dode: een 34-jarige vrouw die op het perron stond te wachten. Meer dan honderd mensen raakten gewond.

Crashtrein Hoboken reed te snel
Crashtrein Hoboken reed te snel (Foto: ANP)

Xiaomi telefoons uit EU-warehouse

612-banner (Foto: gbofficial)

Gearbest heeft weer het EU-warehouse aangevuld met wat nieuwe Xiaomi toestellen. Dit brengt best wat voordelen met zich mee waarvan de belangrijkste...geen douanekosten! Daarnaast zijn de toestellen meestel met zo'n 5 werkdagen in huis dus zelfs voor de kerst nog gewoon mogelijk. Check snel deze exclusieve deals met deze gelimiteerde coupons!

612-mi6 (Foto: gbofficial)

De Xiaomi Mi 6 is jullie niet onbekend. Een high-end toestel met een 5.15-inch FHD scherm, met 6GB werkgeheugen en 64GB interne opslag. Daarnaast maakt ook de camera toch wel een leuk verschil, met optische zoom en een beeld stabilisatie heb je een goede camera in de hand. Voor de speciale prijs van €348 met coupon XiMi64G


612-mimax2 (Foto: gbofficial)

De Mi Max 2 is een toestel met een 6.44-inch scherm. Bizar groot dus, maar vanwege de dunne randen wel een een nette behuizing. Hij beschikt over een wat lager geklokte Snapdragon 625 processor en met 4GB werkgeheugen en 64GB opslag kom je een heel eind. Kortom, een fijn toestel als je veel gebruik maakt van je scherm. Voor €191 met coupon  XMMax2


612-redmi4x (Foto: gbofficial)

Een instappertje, de Redmi 4X die bekend staat om de grote batterij. Het is een toestel met een 5-inch scherm, HD-resolutie en 3GB werkgeheugen. Wel heeft het gewoone en vingerafdruksensor en de degelijke bouwkwaliteit maakt dit een goede koop. Voor €127 met coupon XiRe4X


612-note4x (Foto: gbofficial)

Het grote broertje, de Note 4X van Xiaomi. Vandaar ook met een 5.5-inch scherm, en een FullHD resolutie. Ook 3GB werkgeheugen en de degelijke bouwkwaliteit met intern de Snapdragon 625 chip. Voor het bedrag van €136 dus een leuke koop, met coupon XiRNo4X


612-note2 (Foto: gbofficial)

Als afsluiter deze Mi Note 2 met een 5.7-inch FullHD scherm. Het is weer een telefoon die in het hogere segment zit, met een zeer strak OLED scherm. Hij draagt op de Snapdragon 821 processor, met 4GB werkgeheugen en 64GB opslag. Een mooi toestel en een lekker groot scherm met dunne randen. Te koop voor €263 met coupon XiNote2


Informatie
Dit artikel is opgesteld in samenwerking met GearBest. Meer informatie over GearBest en de verzending van aangeschafte producten kun je hier vinden. Deze pagina is in het Nederlands en GearBest geeft ook ondersteuning aan Nederlandse klanten.

Kourtney bidt voor beroofde zus Kim

Kourtney Kardashian heeft donderdag voor het eerst sinds de brute overval op haar zusje Kim van zich laten horen op social media. De 37-jarige realityster deelde via Twitter een foto van een gebed.

Kourtney was net als Kim in Parijs om modeshows bij te wonen. Terwijl Kim in haar appartement werd beroofd, was Kourtney met zusje Kendall op pad. De dames werden begeleid door Kims persoonlijk beveiliger, die daarom niet in de buurt was toen de roof plaatsvond.

Eerder liet Caitlyn Jenner zich al uit over de roof. Zij liet weten blij te zijn dat Kim in orde is.

Kourtney bidt voor beroofde zus Kim
Kourtney bidt voor beroofde zus Kim (Foto: BuzzE)

Klimaatakkoord voor de burgerluchtvaart

De burgerluchtvaart heeft voor het eerst een internationale overeenkomst gesloten om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. Over het akkoord is zes jaar onderhandeld en ondanks bezwaren van India en Rusland werd het donderdag door de VN-instantie voor de burgerluchtvaart (ICAO) in Montreal goedgekeurd.

De afspraken gaan gelden voor zowel passagiers- als vrachtvluchten. "Dit is een historisch moment", zei Victor Aguado, de Spaanse vertegenwoordiger bij de ICAO.

Het akkoord volgt vlak op een belangrijk moment voor het klimaatakkoord van Parijs, waarin de luchtvaart niet is opgenomen. Het Europees Parlement stemde er deze week mee in, waardoor er nu genoeg steun is voor het Parijs-akkoord om in werking te treden.

Klimaatakkoord voor de burgerluchtvaart
Klimaatakkoord voor de burgerluchtvaart (Foto: ANP)

Dr. Phil 's werelds best betaalde presentator

Dr. Phil mag zich 's wereld best betaalde presentator noemen. De tv-psycholoog harkte de afgelopen twaalf maanden 88 miljoen dollar (78,9 miljoen euro) bij elkaar. Dat berekende het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Dr. Phil verdiende nooit eerder zo veel, weet het blad. De psycholoog, die zijn tv-carrière begon in de show van Oprah Winfrey, boerde onder meer goed omdat hij een deel van de winst van zijn eigen televisieshow krijgt.

Dr. Phil blijft Ellen DeGeneres en Ryan Seacrest ruimschoots voor. Ellen verdiende 75 miljoen dollar (67,3 miljoen euro) en verovert daarmee de tweede plek in het jaarlijkse lijstje van Forbes. Ryan volgt met een jaarsalaris van 55 miljoen dollar (49,4 miljoen euro) op de derde positie.

Dr. Phil 's werelds best betaalde presentator
Dr. Phil 's werelds best betaalde presentator (Foto: BuzzE)

'Barney' met overmacht naar halve finales World Grand Prix

Raymond van Barneveld heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van de World Grand Prix. De Nederlandse darter was in Dublin veel te sterk voor landgenoot Benito van de Pas: 3-0.

Van Barneveld was in de eerste set al gelijk een maat te groot voor zijn veel jongere landgenoot. Tops en twee keer dubbel achttien leverden een 3-0 setwinst op. Met onder meer een 110-finish won hij ook de volgende drie legs en dus ging set twee eveneens naar Van Barneveld. Met een mooie 147-finish kon Van de Pas eindelijk zijn eerste leg pakken, maar daar bleef het bij: Van Barneveld sloeg met een 142-finish terug en maakte de wedstrijd vervolgens vakkundig af.

Ook Dave Chisnall kon zich bij de laatste vier in Dublin voegen. De Engelsman rekende af met de Noord-Ier Daryl Gurney. In de eerste set kon Gurney bijblijven, maar alleen in set drie was hij daadwerkelijk beter. Chisnall had in de vierde set weer de overhand en maakte het met dubbel twintig af: 3-1. 

Kylie trouwt niet voor invoering homohuwelijk

Kylie Minogue is dolgelukkig met haar verloofde Joshua Sasse, maar van trouwen is voorlopig nog geen sprake. De twee willen pas hun jawoord uitwisselen als ook homoseksuele koppels dat kunnen in Australië.

"Ik wilde iedereen ook namens haar laten weten dat wij niet trouwen voordat deze wet is ingevoerd in Australië", zei Joshua donderdag in een Australische tv-show. "Ik kan er gewoon niet bij dat ik wel mag trouwen met diegene van wie ik hou en dat een ander dat niet mag vanwege zijn seksuele geaardheid."

De Britse acteur, die zijn trouwplannen met de Australische Kylie in februari aankondigde, heeft zich aangesloten bij de Say 'I Do' Down Under-campagne. Ook Sia, Kelly Ripa en Margot Robbie maken zich hard voor het homohuwelijk in Australië.

Kylie liet via Twitter weten het roerend eens te zijn met haar 28-jarige aanstaande. "Wij zeggen 'ja, ik wil' als zij dat ook kunnen!", schreef de 48-jarige zangeres.

Kylie trouwt niet voor invoering homohuwelijk
Kylie trouwt niet voor invoering homohuwelijk (Foto: BuzzE)

Frankrijk wil meer gevangenissen bouwen

De Franse regering wil 33 nieuwe gevangenissen bouwen en oudere renoveren om de voortdurende overbevolking in het gevangeniswezen aan te pakken. De constante drukte in de gevangenissen draagt volgens de Franse justitie bij aan de radicalisering van islamitische gedetineerden.

Het Internationaal Centrum voor Gevangenisonderzoek (ICPS) houdt een lijst bij van landen met overvolle gevangenissen. Frankrijk neemt op die lijst de derde plaats in: terwijl er plek is voor 58.587 gevangenen zitten 68.253 mensen achter de tralies.

Naar schatting 325 gevangenen hebben banden met terreurorganisaties. Daarnaast zijn zo'n 1400 mensen tijdens hun gevangenschap geronseld door extremistische moslims. De Franse justitie hoopt met de nieuwe gevangenissen de angel uit dit probleem te halen. "Geloofsverspreiding gedijt bij overbevolkte gevangenissen, niet alleen vanwege de drukte maar ook omdat sommige gevangenen alle hoop verliezen", zei minister van Justitie Jean-Jacques Urvoas vorige maand.

Frankrijk wil meer gevangenissen bouwen
Frankrijk wil meer gevangenissen bouwen (Foto: ANP)

Jennifer Lopez werkt aan Spaanstalig album

Jennifer Lopez komt volgend jaar met een Spaanstalig album. De eerste single verschijnt nog dit jaar, in november. Dat meldt Billboard.

Het muziekblad weet ook wie de producent achter Jennifers plaat is; niemand minder dan haar ex Marc Anthony. Hij was ook betrokken bij Jennifers eerste Spaanstalige plaat, Como Ama Una Mujer uit 2007.

Jennifer liet Billboard weten 'uit te kijken' naar haar 'nieuwe muzikale reis'. "Ik ben zo blij en heb zin om mijn Latino-wortels weer te vieren."

Jennifer Lopez werkt aan Spaanstalig album
Jennifer Lopez werkt aan Spaanstalig album (Foto: BuzzE)

'Gesprekken NXP en Qualcomm vorderen gestaag'

De gesprekken tussen chipmakers Qualcomm en NXP Semiconductors vorderen gestaag. Volgens bronnen bestaat er momenteel een verschil van minder dan 10 procent tussen wat Qualcomm wil bieden en wat NXP vraagt voor zijn boedel.

Eerder werd gemeld dat met de deal een bedrag van ongeveer 30 miljard dollar gemoeid zou zijn. Naar verluidt overweegt Qualcomm om NXP over te nemen via een deal waarbij het 75 procent van de aankoopwaarde in cash betaalt en de overige 25 procent in aandelen. De leiding van NXP zou liever zien dat de deal volledig in contanten wordt gedaan.

In de chipsector vindt al twee jaar een consolidatieslag plaats. Producenten proberen daardoor sterker te staan in een markt waar de bomen voordien tot in de hemel leken te groeien.

'Gesprekken NXP en Qualcomm vorderen gestaag'
'Gesprekken NXP en Qualcomm vorderen gestaag' (Foto: BuzzT)

'Bedrijven praten over redding Deutsche Bank'

Duitse bedrijven praten achter de schermen over een reddingsplan voor Deutsche Bank. Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt donderdag.

Topmannen van grote beursgenoteerde bedrijven zouden onder meer gesproken hebben over extra kapitaal voor de noodlijdende instelling, in ruil voor een aandelenbelang. Volgens de krant zou een kapitaalinjectie tot 5 miljard euro nodig zijn.

Deutsche Bank is een van de belangrijkste financiële concerns ter wereld, maar staat zwaar onder druk door dreigende miljardenboetes en een reeks onopgeloste problemen uit het verleden. Zorgen over de kapitaalpositie zetten het aandeel Deutsche Bank de afgelopen weken stevig onder druk. Dit jaar is de beurswaarde van de bank bijna gehalveerd.

'Bedrijven praten over redding Deutsche Bank'
'Bedrijven praten over redding Deutsche Bank' (Foto: ANP)

Snelwegbouwers A4 accepteren boete

De snelwegbouwers die samen de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam aanlegden, zijn akkoord gegaan met een schikking van 750.000 euro vanwege het overtreden van milieuregels. Dat meldde het Openbaar Ministerie donderdag.

De gelegenheidscombinatie A4all, die de snelwegopdracht in 2011 gegund kreeg, had tijdens de aanleg van de snelweg op diverse locaties grondwater onttrokken voordat zij daarvoor de benodigde vergunning had verkregen. Ook handelde A4all in strijd met de Waterwet door het onttrokken grondwater te lozen in het oppervlaktewater.

Tot de gelegenheidscombinatie A4all behoren Boskalis, Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra, Heijmans en Vialis.

Snelwegbouwers A4 accepteren boete
Snelwegbouwers A4 accepteren boete (Foto: ANP)

Politie vindt ruim 100 kilo vuurwerk in huis

Een 55-jarige man uit Leidschendam is donderdag aangehouden. In zijn huis vonden agenten ruim 100 kilo vuurwerk.

De politie had een melding gekregen dat in het huis mogelijk veel, illegaal, vuurwerk lag opgeslagen. Agenten gingen kijken en vonden inderdaad in een kast illegaal en legaal vuurwerk. Het spul wordt vernietigd.

Politie vindt ruim 100 kilo vuurwerk in huis
Politie vindt ruim 100 kilo vuurwerk in huis (Foto: ANP)

Duitse luchtmacht houdt Tornado's aan grond

De Duitse luchtmacht houdt per direct alle toestellen van het laatste type Tornado aan de grond vanwege een technisch defect. Ook de toestellen die vanaf de Turkse basis Incirlik meehelpen in de strijd tegen Islamitische Staat mogen niet vliegen.

Het is niet duidelijk wat het technische mankement is dat woensdag werd ontdekt. "Om elk gevaar voor personen en materiaal uit te sluiten", worden de toestellen aan de grond gehouden, aldus de luchtmacht donderdag. Het gaat om Tornado's van het type ASST A3.

Duitse luchtmacht houdt Tornado's aan grond
Duitse luchtmacht houdt Tornado's aan grond (Foto: ANP)

Militairen VS verkochten uitrusting

Acht mensen, onder wie zes militairen, worden er in de Verenigde Staten van beschuldigd 'gevoelige' spullen van het Amerikaanse leger via internet te hebben verkocht aan kopers in onder andere China en Rusland. De militairen van de basis Fort Campbell en de twee anderen zijn donderdag in staat van beschuldiging gesteld.

De acht verhandelen voor omgerekend een slordige miljoen euro aan materiaal zoals helmen met nachtkijkers via de website eBay. De spullen kwamen ook terecht bij kopers in landen als Oekraïne, Kazachstan, Roemenië en Mexico.

Militairen VS verkochten uitrusting
Militairen VS verkochten uitrusting (Foto: ANP)

Juf (24) met vibrator in aars naar dokter

Emma Phillips uit het Welshe Wallasey heeft deze week een behoorlijk chanant avontuur beleefd. Tijdens een ruige nacht kreeg ze een trillende vibrator in haar kont. Omdat het seksspeeltje er maar niet uit wilde, moest de juf-in-opleiding zich melden bij de dokter.

Volgens het 24-jarige blondje zelf was het een geintje van haar vriendje. Deze had de vibi onder haar kussen verstopt. En ineens verdween deze in haar rectum.

Haar vriend probeerde het ding nog met een stuk barbecuegereedschap uit haar anus te verwijderen. Een uur lang zat de arme kerel te rukken en te sjorren, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk besloot ze om 7 uur 's ochtends de dokter te bellen.

"We hadden de avond en nacht ervoor nogal flink gedronken", vertelt Emma. "We konden dus niet met de auto naar het ziekenhuis. Er kwam een ambulance voorgereden."

Na drie kwartier was het stel eindelijk bij het ziekenhuis aangekomen. Een röntgenfoto moest uitsluitsel bieden waar de nog altijd trillende vibrator in haar lichaam zat. Na een operatie van maar liefst anderhalve minuut was de vibi uit haar aars gehaald.

De artsen boden Emma de dildo nog aan om te houden als aandenken, maar de jongedame peinsde er niet over. Ze ging als een speer naar huis om haar tweejarige dochter in de armen te sluiten. Emma heeft de gelegenheid nu aangegrepen om andere vrouwen te waarschuwen voor de gevaren van vibrators.

KLM weigert aan ALS lijdende Ricksen

Vliegtuigmaatschappij KLM heeft vandaag Fernando Ricksen de toegang geweigerd op de vlucht van Valencia naar Amsterdam. Oud-voetballer Ricksen vertelde in 2013 bij De Wereld Draait Door dat hij aan de slopende ziekte ALS leed en sindsdien spant hij zich in om fondsen te werven voor onderzoek naar de ziekte.

"Fernando is boos en snapt niets van de hele situatie. Hij is een trouwe klant van KLM en heeft de afgelopen weken ook genoeg in het vliegtuig gezeten", zo vertelt Vincent de Vries, de biograaf van de oud-speler van onder andere AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg.

"Fernando wilde vandaag het vliegtuig pakken van Valencia, waar hij ook een huis heeft, naar Amsterdam, maar op de luchthaven werd hij de toegang tot het vliegtuig geweigerd. Als reden kreeg hij te horen dat hij niet zelf zijn riem los zou kunnen maken. Hij zou te ziek zijn om te vliegen, zegt de KLM. Volgens Fernando is dat niet waar. Hij belde mij boos en verdrietig op. Fernando zou zelfstandig naar Amsterdam vliegen, waar ik hem op zou halen. Morgen zou ik met hem door naar Glasgow vliegen, waar we zaterdag een benefiet hebben met een aantal oud-ploeggenoten uit zijn tijd bij Glasgow Rangers. Hopelijk mag hij morgen wel het vliegtuig in en redden we het alsnog", aldus De Vries.

De KLM heeft via Twitter laten weten de zaak uit te willen zoeken:

"Fernando heeft de afgelopen maand drie keer in het vliegtuig gezeten, dus het is gek dat het nu opeens een probleem is. Zijn situatie is eigenlijk al maanden hetzelfde. We zijn ook bezig met een documentaire over Ricksen voor RTL. Daarin zou het event van komende zaterdag ook een belangrijke rol gaan spelen, dus het is te hopen dat alles morgen in orde komt. Zo'n tien oud-spelers van Rangers, de oude club van Fernando, hebben al aangegeven bij het evenement aanwezig te zijn." Zo besloot De Vries tegenover AD Sportwereld.

KLM weigert aan ALS lijdende Ricksen (Pro Shots / Henk Korzelius)
KLM weigert aan ALS lijdende Ricksen (Pro Shots / Henk Korzelius)

EK ver weg voor Jong Oranje na gelijkspel tegen Turkije

Jong Oranje lijkt deelname aan het EK in Polen te kunnen vergeten. Het kwam vandaag in Alkmaar niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Turkije.

Art Langerer maakte vandaag zijn debuut als coach van Jong Oranje, hij is de opvolger van Fred Grim die assistent is geworden van Danny Blind. Nederland was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, maar de kansen werden niet benut. Met name Riechedly Bazoer had het vizier niet op  scherp staan.

Pas in 58e minuut moest doelman Mickey van der Hart zijn eerste belangrijke redding verrichten. Daarna kregen de Turken nog een grote kans via Kenan Karaman, maar ook deze werd niet benut. Er kwam van Nederlandse zijde nog wel een slotoffensief maar ook dat leverde niks op.

Met nog één wedstrijd te gaan, komende dinsdag tegen Cyprus, staat Nederland tweede en is de achterstand op koploper Slowakije onoverbrugbaar. De vier beste nummers twee spelen tegen elkaar play-offs, maar ook dat gaat door het gelijkspel van vandaag lastig worden. Nederland is namelijk de zevende nummer twee.

Jong Oranje-speler Ricardo Kishna in duel met Jong Turkije-speler Alperen Babacan (Pro Shots / Jasper Ruhe)
Jong Oranje-speler Ricardo Kishna in duel met Jong Turkije-speler Alperen Babacan (Pro Shots / Jasper Ruhe)

Kleinste transistor ooit gemaakt

Amerikaanse wetenschappers zijn er in geslaagd de dunste transistor ooit te maken. De zogeheten 'gate' (aansluiting) is maar 1 nanometer dik. Dat is vijf keer zo dun als voor mogelijk gehouden, 20 keer zo dun als de beste transistors die nu op de markt zijn en 50.000 keer zo dun als een menselijk haar.

Dat de transistor zo klein kan worden, komt doordat de onderzoekers geen silicium hebben gebruikt. Dat materiaal zit in vrijwel alle elektronische apparaten. In plaats daarvan kozen ze voor de stof molybdeendisulfide.

Volgens het Berkeley-lab kan de transistor ervoor zorgen dat de Wet van Moore blijft gelden. Die wet zegt dat het aantal transistors in een schakeling elke twee jaar verdubbelt. Met andere woorden: elke twee jaar worden computerchips twee keer zo sterk. De wet is vernoemd naar Intel-oprichter Gordon Moore.

Het transistortje is ontwikkeld door mensen van het Lawrence Berkeley National Laboratory in Californië en andere instellingen in de Verenigde Staten. Het onderzoek staat vrijdag in het belangrijke wetenschapsblad Science.

Kleinste transistor ooit gemaakt
Kleinste transistor ooit gemaakt (Foto: BuzzT)

Polsstokkampioen betrapt op cocaïne: "Kwam door zoenen"

De Canadese polsstokhoogspringer Shawn Barber is voorafgaand aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro betrapt op het gebruik van cocaïne. Dat melden Canadese media donderdag. De 22-jarige Barber, regerend wereldkampioen, ontsnapte aan een schorsing doordat men zijn verhaal geloofde: de cocaïne kwam in zijn lichaam door het zoenen van iemand die het eerder - zonder dat hij het wist - gebruikt had.

Het incident deed zich begin juli voor in Edmonton. Daar werden de Canadese kampioenschappen atletiek gehouden, tevens de olympische selectiewedstrijden voor de atleten uit het land. De avond voor zijn wedstrijd werd Barber in zijn hotelkamer bezocht door een vrouw die hij via Craigslist 'ontmoet' had. Aangezien hij de dag erna de Canadese titel won lijkt het erop dat hij zijn spanning wel kwijtraakte aan de vrouw, maar zij gaf hem ook iets mee: voor hun ontmoeting zou ze cocaïne gebruikt hebben en bij het zoenen kwam dat in Barber's lichaam terecht. 

Canadese autoriteiten wilden Barber in eerste instantie voor vier jaar schorsen, omdat cocaïne op de lijst verboden middelen van wereldantidopingautoriteit WADA staat. Barber zocht het hogerop en hoorde pas op 11 augustus, twee dagen voor zijn wedstrijd in Rio begon, dat hij aan de Spelen mee mocht doen. Dat ging overigens niet bepaald goed, want na een slechte kwalificatie eindigde hij in de finale pas als tiende. Een schorsing heeft hij niet gekregen, maar zijn Canadese titel moet hij wel inleveren, omdat hij op dat moment sporen van cocaïne in zijn lichaam had. 

Le Pen haalt bakzeil bij Europees Hof

De Franse rechterlijke macht heeft Jean-Marie Le Pen, de voormalig leider van de radicaal-rechtse partij Front National, niet beknot in zijn vrijheid van meningsuiting. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens donderdag geoordeeld. Le Pen had een zaak aangespannen tegen zijn veroordeling wegens Holocaustontkenning door een Franse rechtbank.

In 2005 zei de inmiddels 88-jarige Le Pen over de bezetting van Frankrijk door nazi-Duitsland onder meer dat deze "in ieder geval niet bijzonder onmenselijk" was. Le Pen werd voor tot drie maanden cel en een geldboete veroordeeld, een straf die volgens het EHRM proportioneel was.

Het was niet de eerste keer dat Le Pen werd veroordeeld vanwege zijn uitlatingen over de Tweede Wereldoorlog en nazi-Duitsland.

Le Pen haalt bakzeil bij Europees Hof
Le Pen haalt bakzeil bij Europees Hof (Foto: ANP)

Veel meer politie bij jaarwisseling Keulen

De Duitse stad Keulen zet tijdens de komende jaarwisseling meer dan duizend politiemensen extra in. De stad wil daarmee voorkomen dat incidenten plaatsvinden zoals vorig jaar. Duizenden mensen deden destijds aangifte van seksuele intimidatie, mishandeling en beroving.

De incidenten deden zich voor op het plein voor het centraal station en bij de beroemde Dom. De enorme kerk wordt dit jaar afgeschermd met hekken, zo bleek uit de plannen voor de jaarwisseling die de stad en de politie donderdag presenteerden.

In het centrum van de stad zal geen plek zijn "waar geen politieman te zien is", kondigde de politie aan. "De komende jaarwisseling staat voor ons allemaal onder een speciaal teken". Vorig jaar zette de politie 140 mensen extra in voor de viering en dat bleek veel te weinig om ongeregeldheden op het plein te voorkomen.

Veel meer politie bij jaarwisseling Keulen
Veel meer politie bij jaarwisseling Keulen (Foto: ANP)

Parijse politie opent jacht op limousine

De politie van Parijs is op zoek naar een limousine die ten tijde van de brute overval op Kim Kardashian meermaals in de buurt van haar appartement is gezien. De geblindeerde auto zou rondjes rond het Hôtel de Pourtalès hebben gereden terwijl onbekenden peperdure sieraden van Kim stalen.

De limousine is te zien op bewakingsbeelden van een winkel aan de overkant van de straat, melden diverse Amerikaanse media. De auto rijdt om 02.34 uur, 02.45 uur en 02.54 uur langs het gebouw in de nacht dat Kim werd beroofd. De realityster sloeg om 02.56 uur alarm bij haar bodyguard.

Wat de geblindeerde wagen te maken heeft met de overval, is niet bekend. De daders zijn hoogstwaarschijnlijk op de fiets gestapt na de roof. Volgens TMZ is op bewakingsbeelden een groep mannen op fietsen te zien, maar is het onmogelijk iemand te herkennen. De entertainmentsite meldt dat de Parijse politie ten minste één verdachte in beeld hebben.

Parijse politie opent jacht op limousine
Parijse politie opent jacht op limousine (Foto: BuzzE)

Kandidaat-leider UKIP na ruzie in ziekenhuis

Europarlementariër Steven Woolfe van de Britse onafhankelijkheidspartij UKIP is donderdag na een handgemeen met een partijgenoot in Straatsburg "in ernstige toestand" opgenomen in het ziekenhuis. Na veel speculaties over de ernst van zijn verwondingen liet Woolf in een verklaring aan Britse media weten dat hij weer lacht en zich "helderder en gelukkiger" dan ooit voelt. Voor de zekerheid blijft hij in afwachting van testresultaten nog een nacht in het ziekenhuis.

Woolfe is een van de favorieten voor het partijleiderschap. De UKIP-fractie, bestaande uit 24 leden, is in Straatsburg voor de plenaire vergadering van het parlement en kwam bijeen om interne meningsverschillen over de koers glad te strijken. Na een woordenwisseling kreeg Woolfe klappen, naar verluidt van fractiegenoot Mike Hookem.

Pas enige tijd later ging hij onderuit in een gang van het parlement na wat een UKIP-woordvoerder omschreef als een "epilepsieachtige aanval". Even werd gevreesd voor een hersenbloeding, maar een scan heeft inmiddels uitgewezen dat dat niet het geval is. Woolfe heeft naar eigen zeggen nog wel een "verdoofd" gevoel aan de linkerkant van zijn gezicht.

Conservatieven
Woolfe, die donderdag 49 is geworden, is sinds 2014 EU-parlementariër. Hij zei deze week serieus te hebben overwogen over te stappen naar de Conservatieven. Wellicht speelde dat een rol bij de ruzie.

UKIP-voorman Nigel Farage zegt het voorval te betreuren. Farage stapte na het 'brexit'-referendum op als UKIP-leider, maar neemt tijdelijk waar sinds zijn opvolgster Diane James er twee dagen geleden na slechts achttien dagen leiderschap mee ophield.

Kandidaat-leider UKIP na ruzie in ziekenhuis
Kandidaat-leider UKIP na ruzie in ziekenhuis (Foto: ANP)

Dodental orkaan Matthew boven de 100

Het aantal doden op Haïti en Cuba door de orkaan Matthew is gestegen tot 102. Dat komt vooral doordat steeds meer doden worden geborgen op Haïti. Lokale autoriteiten maakten donderdag bekend dat daar zeker 98 mensen het leven verloren.

Haïti werd deze week samen met Cuba hard getroffen door de orkaan, die windsnelheden haalde van 230 kilometer per uur. Veel mensen verloren het leven door omwaaiende bomen, rondvliegend puin en rivieren die buiten hun oevers traden.

Verwacht wordt dat de storm donderdag de Amerikaanse staat Florida bereikt. In de staten Florida, Georgia en South-Carolina hebben naar schatting 1,5 miljoen mensen hun huis verlaten. Zij hebben elders bescherming gezocht of zijn onderweg.

De gouverneur van Florida waarschuwde dat de situatie "catastrofaal" kan worden. "Ga niet surfen, ga niet het strand op. Dat wordt je dood", zei hij. "Er is geen reden om niet te vertrekken". In Florida zijn ongeveer 2500 leden van de Nationale Garde gemobiliseerd.

Dodental orkaan Matthew boven de 100
Dodental orkaan Matthew boven de 100 (Foto: ANP)

Hillary Clinton leeft mee met beroofde Kim

De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton leeft mee met de eerder deze week beroofde Kim Kardashian en haar man Kanye West. "Ik vond het zo sneu voor haar", zei Hillary in Extra TV.

"Het was verschrikkelijk", zei de Democrate. "Ik ben blij dat niemand gewond is geraakt." Clinton is niet de enige politicus die zich om Kim bekommert. Ook de Franse president François Hollande volgt de zaak naar verluidt op de voet.

De president houdt zich 'persoonlijk bezig met het onderzoek naar de roof', zeiden ingewijden tegen Page Six. Hollande zou Kim beloofd hebben te zorgen voor extra beveiliging bij haar volgende bezoek aan Frankrijk.

Hillary Clinton leeft mee met beroofde Kim
Hillary Clinton leeft mee met beroofde Kim (Foto: BuzzE)

I Am Boris nieuwe artiestennaam Bo Saris

Boris Titulaer gaat zijn muziek opnieuw onder een andere naam uitgeven. De zanger, de laatste jaren vooral bekend onder de pseudoniemen Bo-Rush en Bo Saris, doet dat onder de artiestennaam I Am Boris.

De reden voor de naamswijziging is volgens RTL Boulevard het verlies van de rechten van de naam Bo Saris. Die liggen nog altijd bij Bo-Rush Productions, het bedrijf dat Boris had samen met investeerder Wim Noorman. Met hem lag de zanger een tijd lang in de clinch vanwege financiële problemen.

Woensdag werd duidelijk dat Boris met Noorman een schikking heeft getroffen. De voormalige Idols-winnaar betaalt hem in de komende vijf jaar 165.000 euro terug. Noorman stelde dat Boris voor in totaal bijna drie ton in de schulden bij hem stond. Hij beschuldigde hem ervan dat hij het geld had weggesluisd.

De eerste keer dat Boris onder zijn nieuwe artiestennaam optreedt is pas volgend jaar. Op 27 januari staat hij op het podium in Paradiso in Amsterdam. De zanger brengt dan naar verwachting ook nieuwe muziek ten gehore.

I Am Boris nieuwe artiestennaam Bo Saris
I Am Boris nieuwe artiestennaam Bo Saris (Foto: BuzzE)

2 miljoen euro in dak van ziekenauto

Op een kade in Vlissingen hebben politie en FIOD 2 miljoen euro ontdekt in een ambulance. Het geld was verstopt in het dak van de ziekenauto die samen met een nieuwe Jaguar zou worden verscheept naar Suriname. Een 44-jarige verdachte is in zijn woning in Almere aangehouden op verdenking van witwassen.

"Het autobedrijf dat het transport zou uitvoeren, biedt op zijn website dure auto's te koop aan, maar geeft geen omzet op aan de Belastingdienst", aldus de opsporingsdienst FIOD donderdag. De verdachte is dinsdag al opgepakt. Ook een loods en de woning van de Almeerder zijn doorzocht.

2 miljoen euro in dak van ziekenauto
2 miljoen euro in dak van ziekenauto (Foto: BuzzO)

Pakistan neemt wet tegen eerwraak aan

Het Pakistaanse parlement heeft donderdag unaniem een wet aangenomen tegen eerwraak. De stemming in zowel het hoger- als het lagerhuis werd live op televisie uitgezonden.

Met de nieuwe wetgeving wordt een maas in de oude wet gedicht. Die maakte het mogelijk voor een moordenaar om vrijuit te gaan als de familie van het slachtoffer daarmee instemde.

De kwestie kreeg deze zomer weer aandacht na de moord op Qandeel Baloch, een Pakistaanse die bekendheid verwierf op sociale media. Zij werd door haar broer vermoord omdat ze de naam van de familie zou hebben onteerd.

Pakistan neemt wet tegen eerwraak aan
Pakistan neemt wet tegen eerwraak aan (Foto: ANP)

Helikopters mogelijk toch langer in Mali

De Nederlandse bijdrage aan de VN-missie Minusma in Mali wordt met een jaar verlengd. Het kabinet gaat hier vrijdag mee akkoord, meldden ingewijden aan het ANP. Tussen de tweehonderd en driehonderd militairen blijven in het Noordwest-Afrikaanse land.

Aanvankelijk was het plan om de Nederlandse helikopters (vier Apache gevechtshelikopters en drie Chinook transporthelikopters) aan het eind van 2016 terug te halen. Maar vermoedelijk blijven ze een paar maanden langer om de Verenigde Naties tijd te gunnen om de vervanging goed te regelen.

Duitsland en Canada worden genoemd als kandidaten om helikopters voor deze missie te leveren als Nederland stopt. Voor het kabinet is het cruciaal dat de helikopters worden vervangen. Geen missie zonder helikopters, stelt een bron.

Mislukte staat
Op dit moment zijn nog zo'n 375 Nederlandse militairen in Mali. De meesten zijn gelegerd in het noordelijke Gao. Nederland doet sinds april 2014 mee aan de missie die stabiliteit en veiligheid moet brengen in het land. Het kabinet wil voorkomen dat Mali een 'mislukte staat' wordt zoals Libië.

Nederlandse commando's en mariniers vergaren en analyseren informatie. Die taak blijven ze ook volgend jaar uitvoeren.

Omstandigheden
Zowel de bevelhebber van de commando's als van de helikopters gaf vorige maand in de Kamer aan graag te willen vertrekken uit Mali. Het Defensie Helikopter Commando zit door de vele uitzendingen met een tekort aan technisch personeel. Ook kunnen de vliegers onvoldoende trainen door de inzet in Mali en slijt het materieel sneller door de zware omstandigheden in het land.

Helikopters mogelijk toch langer in Mali
Helikopters mogelijk toch langer in Mali (Foto: ANP)

Drietal vast voor organiseren hondengevechten

Met de aanhouding van drie verdachten denkt de politie in de provincie Utrecht een groep op het spoor te zijn die hondengevechten organiseerde. Op drie adressen in Zeist, Soest en Amersfoort werden in totaal 25 pitbulls in beslag genomen, waaronder elf pups.

Een dertigjarige vrouw uit Amersfoort zou de illegale hondengevechten in haar woning hebben georganiseerd. De andere verdachten zijn een 32-jarige man uit Zeist en man van 29 jaar uit Soest. Ze zijn woensdag opgepakt, meldde het Openbaar Ministerie donderdag.

De zaak kwam aan het rollen nadat de politie enkele tips had ontvangen over mogelijke hondengevechten. Agenten troffen de Zeistenaar op straat aan met een pitbull die diverse bijtwonden had. De hond is voor behandeling naar een dierenarts gebracht. Ook drie van de in beslag genomen dieren waren gewond.

Medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming werkten aan de actie mee.

Drietal vast voor organiseren hondengevechten
Drietal vast voor organiseren hondengevechten (Foto: ANP)

Twee ambtenaren in Rotterdam frauderen voor 8 miljoen

Twee ambtenaren van de gemeente Rotterdam hebben voor 8 miljoen euro gefraudeerd rondom de bouw en de verhuur van gebouw Waterfront aan de Boompjes. Ze waren reeds op non-actief gesteld, maar de gemeente heeft nu ook aangifte tegen ze gedaan. Ook tegen de aannemer en de verhuurder is aangifte gedaan.

Tussen 2010 en 2015 is er door de huurder vrijwel geen huur betaald terwijl het gebouw gewoon in gebruik was. De vader van de huurder heeft, onder het mom van verbouwingen, voor 8 miljoen euro aan de gemeente gefactureerd en al die rekeningen zijn betaald, terwijl slechts 3% van al die klussen daadwerkelijk is uitgevoerd. 

Wethouder Schneider (Wonen) van Leefbaar Rotterdam heeft geschokt gereageerd op de duur en de omvang van de fraude. De twee ambtenaren hebben informatie voor hem achtergehouden over de betrouwbaarheid van de huurder, en de toezichthouder onvolledig ingelicht over de (niet) verrichte werkzaamheden. Naast deze twee ambtenaren hebben ook nog negen ambtenaren 'passief meegewerkt' aan de fraude door bijvoorbeeld niet tijdig aan de bel te trekken bij het signaleren van misstanden. De gevolgen voor hen worden nog bekeken.

Logo Waterfront Rotterdam
Waterfront Rotterdam middelpunt van fraude

Alle 36 olympische boksscheidsrechters tijdelijk non-actief

Alle scheidsrechters en juryleden die tijdens het boksen op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in actie zijn gekomen worden voorlopig niet meer ingezet. Dat heeft wereldboksbond AIBA laten weten. De 36 officials worden niet allemaal verdacht van onreglementair handelen, maar gedurende een onderzoek naar corruptie tijdens het olympisch bokstoernooi blijven ze allemaal op non-actief staan.

Tijdens de Spelen was er erg veel ophef over meerdere gevechten. Zo was de Ier Michael Conlan duidelijk de betere tegen Vladimir Nikitin, maar toch kreeg de Rus de winst toegekend - waarna hij in zijn volgende duel overigens niet aan mocht treden, omdat artsen hem te zwaar gewond vonden. Conlan reageerde na afloop woedend en zei dat hij nooit meer voor AIBA zou boksen. "AIBA is een grote hoop stront, altijd corrupt geweest en dat zullen ze altijd blijven ook. Het amateurboksen stinkt van onder tot boven", liet hij destijds weten.

AIBA heeft laten weten dat alle procedures rondom jurering van bokswedstrijden onder de loep genomen worden. Tijdens de Spelen werden een aantal officials al op non-actief gesteld. 

'Overheid moet leiden bij cybersecurity'

De overheid moet het voortouw nemen bij cybersecurity, het beveiligen tegen onlinecriminaliteit. Zo moet er een speciale functionaris komen die een actieprogramma opstelt en de samenwerking met het bedrijfsleven zoekt. Dat staat in een door PostNL-CEO Herna Verhagen opgesteld rapport dat premier Mark Rutte donderdag kreeg overhandigd. Verhagen bracht het advies uit op verzoek van de Cyber Security Raad.

Ruim 5 procent van het nationaal inkomen werd vorig jaar verdiend met ICT en dus is beveiliging tegen onlinecriminaliteit zeer belangrijk. De overheid moet behalve aansturen ook de eigen digitale infrastructuur op orde brengen, onder andere om de gegevens van burgers te beschermen. Die burgers moeten meer kennis krijgen van de gevaren van cybercriminaliteit en hoe ze die kunnen voorkomen.

Ook het bedrijfsleven moet volgens Verhagen meer doen. Onder meer door alle gevallen te melden en 10 procent van het IT-budget uit te geven aan cybersecurity. 

De overheid is in het verleden niet altijd een lichtend voorbeeld geweest op het gebied van IT-toepassingen en de bijbehorende veiligheid, dus waarom Herna Verhagen juist naar die overheid wijst is niet helemaal duidelijk.

'Overheid moet leiden bij cybersecurity'
'Overheid moet leiden bij cybersecurity' (Foto: ANP)

Bussemaker wil meer samenwerking hbo en mbo

Onderwijsminister Jet Bussemaker wil dat hogescholen "nog meer de samenwerking opzoeken" met mbo's om de doorstroom van studenten naar het hbo te verbeteren. Dat zei ze donderdagmorgen in reactie op een publicatie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Daaruit bleek dat leerlingen in het hoger beroepsonderwijs er langer over doen om hun diploma te halen dan vroeger, terwijl studenten in het wetenschappelijk onderwijs juist beter opschieten dan in het verleden. Mbo'ers die instromen in het hbo hebben het nog eens extra moeilijk, degenen van niet-westerse afkomst helemaal.

In het hbo worden de studenten aan het eind strenger beoordeeld. Daardoor halen studenten vaak minder snel hun getuigschrift. Aan de universiteiten halen aanzienlijk meer studenten een diploma na vier jaar. Dat komt doordat ze meer aan bepaalde eisen moeten voldoen.

Studievaardigheden

"De overstap van mbo naar hbo blijkt voor veel studenten een te grote stap, terwijl het juist van belang is dat iedereen die het wil en kan moet kunnen doorstuderen aan het hbo. Dit rapport bevestigt dat het van groot belang is om hier actief en gezamenlijk, met mbo en hbo, op in te zetten", vindt Bussemaker.

Recent maakte ze onder meer 7,5 miljoen euro vrij voor studenten om met plannen te komen om juist doorstroom van mbo naar hbo te verbeteren.

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is ook bezorgd over het hbo. "Het is van groot belang dat in het eerste jaar van het hbo meer ruimte komt voor het leren van studievaardigheden, zoals zelfstandigheid en het vermogen te plannen. Daar hebben zowel hogeschool als student later profijt van", zegt voorzitter Jan Sinnige.

Bussemaker wil meer samenwerking hbo en mbo
Bussemaker wil meer samenwerking hbo en mbo (Foto: ANP)

Gewaagde ontsnapping in Dishonored 2

Bethesda heeft een nieuwe gameplayvideo voor Dishonored 2 vrijgegeven, genaamd ‘Daring Escapes’. Kijk mee hoe zowel Emily Kaldwin als Corvo Attano enkele van hun bovennatuurlijke krachten, wapens en gadgets combineren om te ontsnappen uit het Royal Conservatory.

Delilah, een geschifte heks uitgerust met krachtige zwarte magie, heeft de troon van Empress Emily Kaldwin ingenomen en voor een onzekere toekomst gezorgd. Treed in de voetsporen van Emily Kaldwin of Corvo Attano en reis verder dan de legendarische straten van Dunwall tot Karnaca; een eens florerende kuststad die de sleutel bevat om Emily terug op de troon te krijgen. Gewapend met het teken van de Outsider en nieuwe bovennatuurlijke krachten is het aan jou om je vijanden achterna te jagen en de toekomst van het koninkrijk veilig te stellen.

Dishonored 2 komt 11 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Mafia 3 zint vanaf morgen op wraak

2K heeft vandaag de releasetrailer genaamd 'Mafia III Revenge' vrijgegeven. Hiervoor hebben Ice Cube en DJ Shadow een nieuw nummer gemaakt.

Mafia 3 speelt zich af eind jaren zestig. Lincoln Clay, de anti-held van het spel, is opgegroeid als wees en werd opgenomen door een familie die in New Orleans deel uit maakt van de plaatselijke maffia. In 1968 keert Lincoln Clay, de anti-held, terug uit Vietnam. Op een avond wordt de familie vermoordt door de Italiaanse maffia en Lincoln zint op wraak. In de vorige spellen ging je van binnen uit de maffia kapot maken, dit keer verklaar je ze simpelweg de oorlog door je eigen bende te gaan oprichten en uiteindelijk de leider Sal Marcano te grazen te nemen.

Mafia 3 komt morgen uit op PlayStation 4, Xbox One and pc.

Robben blijft definitief thuis

Arjen Robben sluit zich definitief niet aan bij het Nederlands elftal voor de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden. De vleugelspeler van Bayern München liep in de wedstrijd tegen 1. FC Köln een ribblessure op en hij is niet fit genoeg om in actie te komen tegen Wit-Rusland en Frankrijk.

"Arjen heb ik vanochtend gesproken. Hij komt niet, is niet fit genoeg. Ook voor het duel met Frankrijk", tekende de NOS op uit de mond van bondscoach Danny Blind. Robben speelde op 13 november 2015 zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal. De 32-jarige aanvaller scoorde destijds twee keer in de 2-3 zege op Wales.

Nieuw album Rolling Stones: Blue & Lonesome

De Rolling Stones brengen een nieuw album uit. Blue & Lonesome verschijnt op 2 december. Het lag vijf decennia in de week en het kostte drie dagen om het op te nemen, laat de groep donderdag op zijn website weten.

Blue & Lonesome is het eerste studioalbum in tien jaar. Het werd opgenomen in de British Grove Studios in Londen en reikt volgens de band terug naar zijn wortels en passie: de bluesmuziek. De blues zijn altijd het hart en de ziel van de Rolling Stones geweest, staat op de website.

Het album is geproduceerd door Don Was en The Glimmer Twins (Mick Jagger en Keith Richards). De nummers moesten spontaan klinken en zijn in de studio live opgenomen. De Stones kregen muzikale hulp van Darryl Jones (bas), Chuck Leavell (keyboards), Matt Clifford (keyboards) en Eric Clapton, die toevallig in dezelfde studio een album opnam.

Nieuw album Rolling Stones: Blue & Lonesome
Nieuw album Rolling Stones: Blue & Lonesome (Foto: BuzzE)

Piet in alle vormen op artikelen AH

Zwarte Piet, Donkere Piet, Bruine Piet, Roetveeg Piet, helemaal geen Piet. Op de sinterklaasartikelen in de supermarkten van Albert Heijn zijn de pieten in verschillende vormen te zien en zijn er producten waar de afbeelding helemaal niet op staat. Dat heeft Albert Heijn donderdag laten weten. De supermarktketen heeft daarmee hetzelfde beleid als vorig jaar rond de gevoelige zwartepietendiscussie.

De sinterklaasartikelen zijn vanaf volgende week in de winkel te vinden.

Supermarktketen Jumbo liet afgelopen week weten dat er op het huismerk geen Zwarte Piet of Sinterklaas afgebeeld staat. In plaats daarvan laat de verpakking van bijvoorbeeld chocoladeletters en pepernoten afbeeldingen zien van blije kinderen met een mijter, een pietenpet of een gevulde schoen.

Piet in alle vormen op artikelen AH
Piet in alle vormen op artikelen AH (Foto: ANP)

Kingdom Hearts 2.8 krijgt Limited Edition

Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue is de laatste HD-collectie van de Kingdom Hearts-games. Het bevat Dream Drop Distance, een volledig nieuwe semi-sequel op Birth by Sleep en een film van uur die nog wat meer lore onthult.

De game krijgt uiteraard een Limited Edition. Ditmaal is het niet meer dan een mooi doosje en een speldje Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue komt op 24 januari uit en is exclusief voor PS4.

Wii U-versie Bloodstained wordt wellicht vervangen door NX-versie

Bloodstained is recent tot being 2018 uitgesteld. Volgens game regisseur Koji Igarashi vormt dat een uitdaging omdat bepaalde hardware, zoals de Wii U, tegen die tijd niet meer relevant is. Igarashi is er zich van bewust dat zij via Kickstarter een Wii U-versie hebben beloofd, maar wil straks met de fans praten over opties.

"Soms komt er nieuw hardware uit en het dwingt je om na te denken over wat de juiste strategie is. Als ontwikkelaar van games wil je meestal dingen maken op de nieuwe hardware. Dat is de realiteit", aldus Igarashi. Hiermee hint hij duidelijk naar een mogelijke NX-versie.

Igarashi heeft nog geen definitieve beslissing genomen over de Wii U-versie, maar hij belooft transparant te zijn en een gesprek aan te gaan met de fans.

Danganronpa 1&2 Reload aangekondigd

De eerste twee delen van Danganronpa waren tot nu toe alleen beschikbaar voor PlayStation Vita. Sony en Spike Chunsoft gaan echter samenwerken om deze twee games ook naar PlayStation 4 te brengen. Wanneer? Het eerste kwartaal van 2017.

Geheel gek is de keuze niet. New Danganronpa V3 is al aangekondigd voor PlayStation 4 (naast Vita) en hoewel deze nog niet bevestigd is voor het Westen, lijkt ook dat een kwestie van tijd. Bij de onthulling teaset Sony de lokalisering namelijk zelf: ''Is there more to come? We’ll see! Puhuhuhu…''

Danganronpa: Trigger Happy Havonc en Danganronpa 2: Goodbye Despair zijn twee games die sterk leunen op het verhaal en allebei als must-haves gezien worden voor PlayStation Vita. Benieuwd naar de games? Lees dan hier onze review van deel één of hier van deel twee.

Geld voor beter digitaal patiëntendossier

Ziekenhuizen die aan de slag gaan om patiënten via de computer toegang en controle te geven over hun medische gegevens, krijgen daarbij financiële steun. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) kondigde donderdag aan dat zij hier de komende drie jaar 105 miljoen euro voor heeft.

Met het geld kunnen de ziekenhuizen informatie digitaal samenbrengen en veilig uitwisselen met de patiënt. Het is de bedoeling dat alle ziekenhuizen dat op dezelfde manier doen, zodat de patiënt straks niet met allerlei verschillende systemen te maken krijgt. De ziekenhuizen moeten ook laten zien dat ze vorderingen maken en ervoor zorgen dat patiënten vanaf 2018 thuis via de computer bij hun medische gegevens kunnen. Daardoor kan iemand bijvoorbeeld met een familielid nog eens rustig teruglezen wat de diagnose precies was en welke behandelingen mogelijk zijn.

Geld voor beter digitaal patiëntendossier
Geld voor beter digitaal patiëntendossier (Foto: BuzzT)

VN waarschuwen voor vluchtelingen uit Kunduz

De Verenigde Naties verwachten een grote stroom vluchtelingen die de Afghaanse stad Kunduz verlaat. De afgelopen dagen sloegen al 10.000 burgers op de vlucht voor het geweld dat in de stad is opgelaaid.

De meeste vluchtelingen trokken richting de hoofdstad Kabul en naar Mazar-i-Sharif en Talokan. De meeste mensen hadden weinig spullen en voedsel bij zich. De inwoners van Kunduz gaan het geweld uit de weg dat door een inval van de Taliban onverwacht in de straten aanwezig is.

De VN schatten dat in heel Afghanistan momenteel ruim 277.000 mensen op de vlucht zijn. De organisatie verwacht dat dat aantal voor het einde van het jaar is opgelopen tot 400.000.

VN waarschuwen voor vluchtelingen uit Kunduz
VN waarschuwen voor vluchtelingen uit Kunduz (Foto: ANP)

Lichamen echtpaar Cuijk niet gevonden

Sporenonderzoek in Cuijk naar een echtpaar dat al ruim een kwart eeuw wordt vermist, heeft niets opgeleverd. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat hun lichamen zijn verstopt onder de vloer van een pand in de Haagsestraat in de Brabantse plaats.

Het echtpaar Jan en Riet Kelders verdween op 22 september 1989 spoorloos. Een coldcaseteam vond deze zomer aanwijzingen dat ze onder hun voormalige woning liggen, maar ze zijn daar ondanks de inzet van moderne apparatuur niet gevonden.

"Het onderzoek naar de vermissing gaat door", aldus een politiewoordvoerder. "We sluiten niet uit dat er nieuw onderzoek komt in hetzelfde perceel." Hij wilde in verband met het onderzoek niet zeggen of de politie verdachten op het oog heeft.

Het 'draaiorgelpaar', zoals ze in de buurt bekend stonden, had ruzie met hun enige zoon over zijn voorgenomen bruiloft. Maar er is nooit enig bewijs gevonden dat hij iets met hun verdwijning te maken heeft. Het paar zou naar Engeland zijn vertrokken, maar ook daar hebben zoektochten door de jaren heen niets opgeleverd.

Lichamen echtpaar Cuijk niet gevonden
Lichamen echtpaar Cuijk niet gevonden (Foto: ANP)

Kamer schrikt van 'terreurplan' Schiphol

De Tweede Kamer is geschrokken van de berichten dat twee leden van de terreurbeweging IS vorig jaar een aanslag op Schiphol zouden hebben willen plegen. De Kamer gaat snel in debat met minister Ard van der Steur (Veiligheid).

De Franse krant Le Monde onthulde woensdag dat twee leden van de terreurcel die in november in Parijs toesloeg, diezelfde dag een enkele reis naar Schiphol maakten.

PVV-leider Geert Wilders sprak donderdag zijn zorgen uit over het nieuws. Hij wil weten of terroristen zich in Nederland kunnen verschuilen, net zoals in België, zoals Le Monde meldde.

Wilders stelde voor premier Mark Rutte naar de Kamer te roepen om tekst en uitleg te vragen, maar de coalitiepartijen voelden daar niets voor. Zij spreken liever de minister van Veiligheid en Justitie.

Kamer schrikt van 'terreurplan' Schiphol
Kamer schrikt van 'terreurplan' Schiphol (Foto: ANP)

Elder Scrolls Online is nu één op pc

Vandaag verschijnt One Tamriel-update voor The Elder Scrolls Online. One Tamriel past de manier waarop spelers avonturen in de game beleven volledig aan en verhoogt het aantal keuzes en sociale opties door de Alliance-restricties te verwijderen en de hoeveelheid content te verhogen.

One Tamriel biedt meer opties voor veteranen en nieuwe spelers. Met een open wereld en level-scaled omgeving kunnen avonturiers werkelijk overal naartoe, na het eindigen van de tutorial. Je kunt dus overal als low-level met een high-level samen spelen in alle gebieden van de gamewereld. De patch verwijdert ook de Alliance-restricties buiten PvP, waardoor spelers met iedereen een groep kunnen vormen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om een groep te vinden voor quests en dergelijke, maar ook voor guilds om verschillende groepjes te vormen. Als veteraan kan je ook jouw vrienden uitnodigen om te starten als beginner en even sterk op de proef te worden gesteld tijdens het spelen.

De One Tamriel-update voor The Elder Scrolls Online is nu gratis verkrijgbaar voor pc en komt op 18 oktober naar Xbox One en PlayStation 4.

Pc-specs en stuurtjes WRC 6 bekendgemaakt

Bigben heeft de pc-specificaties voor de racegame WRC 6 bekendgemaakt. Daarnaast is er een complete lijst van ondersteunde stuurtjes per platform hier te vinden.

WRC 6 is de officiële game van het 2016-seizoen van het FIA World Rally Championship (WRC). De game bevat alle kenmerken van WRC (zoals special stages, de coureurs en auto’s) en nieuwe features zoals split-screen multiplayer, langere special stages en een nog realistischer rijgedrag van de auto.

WRC 6 is vanaf 7 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.

WRC 6 pc specs (Foto: Bigben)

Nederlander aangeklaagd in VS wegens hacking

De Amerikaanse justitie heeft een Nederlandse tiener aangeklaagd die deel zou uitmaken van een groep die tegen betaling cyberaanvallen uitvoert. Bradley van R. uit Leiden werd vorige maand aangehouden in zijn woonplaats en zit nog steeds vast, zegt het ministerie van Justitie in een verklaring.

Naast de negentienjarige R. hebben de Amerikaanse autoriteiten ook een Amerikaanse tiener in het vizier. De twee zouden lid zijn van hackerscollectieven Lizard Squad en PoodleCorp, staat in de aanklacht. De negentienjarige Amerikaan Zachary Buchta werd vorige maand opgepakt in de Amerikaanse staat Maryland en is woensdag voorgeleid in Chicago.

De autoriteiten kwamen de twee tieners op het spoor tijdens een onderzoek naar phonebomber.net, een website waar mensen konden betalen om iemand telefonisch te laten lastigvallen. Een van de slachtoffers van de mensen achter de website kreeg dertig dagen lang elk uur een telefoontje van een afgeschermd nummer.

Nederlander aangeklaagd in VS wegens hacking
Nederlander aangeklaagd in VS wegens hacking (Foto: BuzzT)

CIA moet uitleg over brute ondervraging geven

Twee voormalige hooggeplaatste medewerkers van de CIA moeten in een civiele procedure onder ede uitleg geven over keiharde verhoren door de geheime dienst. Een federale rechter heeft dat bepaald in een procedure die door de burgerrechtenorganisatie America Civil Liberties Union (ACLU) is gestart.

De beslissing brengt Jose Rodriguez voor de rechter. Hij was het hoofd van het centrum voor contraterrorisme van de CIA na de aanslagen van 11 september 2001. De tweede CIA-medewerker die verantwoording moet komen afleggen is John Rizzo, voormalig algemeen adviseur, schrijft The Washington Post.

Nadat verhoormethoden van de CIA van terreurverdachten bekend raakten, werden die algemeen als marteling gekenschetst. De ACLU vertegenwoordigt drie voormalige gevangenen van de geheime dienst in een civiele procedure tegen CIA-psychologen die onder meer betrokken waren bij de toepassing van het zogenoemde waterboarding op al-Qaeda-verdachten.

President Obama greep in 2009 in en beëindigde de omstreden verhoormethode, die wordt omschreven als het simuleren van verdrinking.

CIA moet uitleg over brute ondervraging geven
CIA moet uitleg over brute ondervraging geven (Foto: ANP)

Zus Prince voorspelde zijn dood

De zus van de overleden popster Prince zegt helemaal niet verrast te zijn door de plotselinge dood van haar broer. Zij verwachtte twee jaar geleden al dat hij niet oud zou worden.

Prince overleed dit jaar april op 57-jarige leeftijd aan een fatale overdosis. Aan Entertainment Tonight vertelt zijn zus Tyka Nelson over hoe ze zijn dood vernam: "Het was helemaal niet moeilijk. Ik kreeg een telefoontje met de woorden: 'Hij is dood'. En ik wist wie ze bedoelden. Ik heb me er twee jaar op kunnen voorbereiden dus ik wist dat het eraan zat te komen."

Volgens Tyka hintte Prince twee jaar geleden namelijk al over zijn dood. "Hij zei dat hij alles had gedaan waarvoor hij was gekomen. Ik was er kapot van." Tyka vertelt ook dat Prince herinnerd wilde worden als een van de meest productieve producers van de wereld en dat hij alles deed om zijn droom waar te maken. Ze heeft daarom ook plannen om enkele van de tweeduizend niet-uitgebrachte nummers uit te brengen. Momenteel liggen deze nog in zijn kluis op Paisley Park.

Paisley Park, het landgoed van Prince bij Minneapolis waar hij woonde en zijn muziek schreef en opnam, is donderdag even open voor publiek.

Zus Prince voorspelde zijn dood
Zus Prince voorspelde zijn dood (Foto: BuzzE)

Gravity Rush 2 uitgesteld naar januari

Sony heeft laten weten dat Gravity Rush 2 niet meer dit jaar uitkomt. Het spel is wereldwijd vertraagd. Eerst zou het spel begin december uitkomen. Dat is nu 18 januari geworden in onze regio.

Volgens de director van Gravity Rush 2, Keiichiro Toyama, gaat de productie vlotjes, maar is het landschap voor de oorspronkelijke release veranderd. Wij gokken op Final Fantasy XV die vertraagd naar eind november is gesprongen en The Last Guardian die nu in december uitkomt.

Om het goed te maken zal Sony de DLC die gepland was voor de game nu gratis erbij doen. Dat is een extra stuk verhaal die in de wereld van Gravity Rush 2 afspeelt. Gravity Rush 2 komt nu 18 januari uit op PlayStation 4.

Strengere regels luchtvaart oorlogsgebied

De internationale burgerluchtvaart gaat het delen van informatie over de veiligheid van het luchtruim boven conflictgebieden beter regelen. Ook zijn landen voortaan verplicht radarbeelden te bewaren, zodat onderzoekers die na een vliegramp kunnen gebruiken.

De ICAO, de burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties, heeft op haar driejaarlijkse jaarvergadering in Montreal tot de strengere regels besloten. Nederland had de maatregelen voorgesteld naar aanleiding van het neerhalen van vlucht MH17 en de moeizame zoektocht naar radarbeelden daarvan.

De ICAO gaat bovendien vastleggen wanneer het luchtruim zo onveilig is dat lidstaten er verstandig aan doen het te sluiten. Ook voor vliegmaatschappijen komen er regels om risico's voortaan beter te kunnen inschatten.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Luchtvaart, die de regels bij het ICAO bepleitte, is ingenomen met het besluit. "Landen en luchtvaartmaatschappijen hebben met het akkoord voor betere regels een noodzakelijke stap gezet om al het mogelijke te doen voor veilige routes en het uitsluiten van onnodige risico's voor passagiers", zei ze. Om druk op de ketel te houden stuurt Nederland een ambtenaar naar de ICAO om bij de invoering van de regels te helpen.

Strengere regels luchtvaart oorlogsgebied
Strengere regels luchtvaart oorlogsgebied (Foto: ANP)

'Creditcardgegevens Republikeinen gestolen'

Oekraïense hackers hebben zeker zes maanden creditcardgegevens gestolen van mensen die in de webshop van de Republikeinse Senaatsfractie in de Verenigde Staten iets kochten. Dat ontdekte de Nederlandse beveiligingsonderzoeker Willem de Groot, die zijn bevinding met Follow the Money deelde. Inmiddels is de kwaadaardige code verwijderd van de site.

Zodra een bezoeker de gegevens invoerde op de site, werden die doorgestuurd naar een server in Rusland. Via een brievenbusmaatschappij in Belize kwam Follow the Money vervolgens in Oekraïne uit. De Groot heeft gezocht op de gebruikte code en zegt dat hij die code op 5800 websites heeft aangetroffen.

Gestolen creditcardgegevens worden op internet verkocht. Meestal worden die in één keer buitgemaakt door een databank te hacken. De bij de Republikeinen gebruikte methode lijkt echter meer op het skimmen van een bankpasje.

'Creditcardgegevens Republikeinen gestolen'
'Creditcardgegevens Republikeinen gestolen' (Foto: BuzzT)

Patiëntgegevens Zwols ziekenhuis ontvreemd

De gegevens van 504 patiënten van het Isala-ziekenhuis in Zwolle zijn ontvreemd. Een laptop van een coassistent is gestolen. Het ziekenhuis heeft het voorval gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, werd donderdag bekend.

De patiënten zijn onder behandeling van de afdeling Plastische chirurgie. De gegevens betreffen patiëntnamen, patiëntnummers, geboortedata en een aantal andere medische gegevens.

Het ging om een privé-laptop. De coassistent heeft aangifte gedaan bij de politie van de diefstal. "Isala betreurt dit incident ten zeerste, omdat het volgens het privacy- en informatiebeleid van Isala niet is toegestaan deze informatie op een privé-apparaat te plaatsen", zegt het ziekenhuis.

Isala heeft in een brief excuses aangeboden aan de betreffende patiënten. Volgens een woordvoerster komt het ziekenhuis later op de dag met een verklaring over hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat voor maatregelen er eventueel genomen gaan worden.

Patiëntgegevens Zwols ziekenhuis ontvreemd
Patiëntgegevens Zwols ziekenhuis ontvreemd (Foto: ANP)

Ook GP3 niet veilig voor DRS

In navolging van de Formule 1 en de GP2 gaat ook de GP3 rijden met DRS. Het systeem wordt volgend jaar in de juniorklasse ingevoerd. DRS is in het leven geroepen om inhalen te vermakkelijken, maar kon ook op veel kritiek rekenen doordat de ingehaalde coureur vaak een zogeheten sitting-duck is.

Het systeem is in 2011 ingevoerd in de Formule 1 en sinds vorig seizoen rijdt ook de GP2 met DRS rond. Het leek slechts een kwestie van tijd tot ook de GP3 het systeem zou invoeren. Net zoals bij de twee hogere klassen mag het onbeperkt tijdens de kwalificatie gebruikt worden en in de race slechts op bepaalde delen als een coureur binnen een seconde van zijn voorganger rijdt.

Details nieuwe Pokémon Go-update

De enigmatische grote update voor Pokémon Go waar Niantic ons vorige week mee teasede blijkt niet om fatsoenlijke tracking te gaan (de fuck, Niantic, de fuck?).

Niantic's volgende update voor Pokémon Go brengt een vang-bonus die als spelers genoeg medailles hebben verzameld dikke bonussen geeft op het vangen van specifieke Pokémon. Specifieker: als mensen medailles verdienen door het vangen van verscheidene soorten Pokémon, krijgen ze een daaraan gekoppelde 'vang-bonus'. Dat betekent als jij bijvoorbeeld een hoop normal-types of flying types hebt weten te bemachtigen (kuch, Rattata, kuch, Pidgey) dan krijg je een bonus op het vangen van deze types. Belangrijker is het daarin dat men ook zeldzamere soorten van eerstgenoemde type makkelijker kunnen krijgen. Hopelijk is er dan voor 100,000 Pidgeys een Zapdos te vinden, dat is vrij makkelijk te halen.

Buiten al het bovenstaande wil ik Niantic toch even eraan helpen herinneren dat ze een beetje om de fanbase moeten denken. Hier zijn wat ideeen: als we een 'gemiddelde' van de doelgroep nemen en zo'n 'gemiddelde' Pokéfan krijgt een update dat er een Hypno in zijn buurt zit teneinde te ondervinden dat deze zich eigenlijk in Oost-Tanzanië bevind. Niantic, gooi er eens betrouwbare tracking in.

Pidgey everywhere

Schopman nieuwe bondscoach Amerikaanse hockeydames

Voormalig tophockeyster Janneke Schopman wordt per 1 januari 2017 hoofdcoach van de Amerikaanse hockeydames. Ze volgt Craig Parnham op, die woensdag bekend maakte te stoppen. Schopman is al 2,5 jaar assistent-coach bij de Amerikaanse dames en heeft de U21-selectie onder haar hoede.

Schopman was vereerd met de vraag van de Amerikaanse hockeybond, of ze interesse had in de positie van hoofdcoach. "Je gaat van een assistent-coach met een ‘gut-feeling’ na de Olympische Spelen van: 'we zijn nog niet klaar, dit is nog maar het begin voor dit team', naar hoofdcoach die de mogelijkheid krijgt om de vooruitgang in het programma te continueren. Ik heb zelf altijd deze ambitie gehad, dus voor mij is het een enorme kans."

Simon Hoskins, hoofd van de Amerikaanse bond, noemt Schopman 'één van de top- en opkomende coaches in het internationale dameshockey’. Hoskins: "Zij heeft de afgelopen 2,5 jaar laten zien dat ze het Amerikaanse hockeysysteem en de speelsters bijzonder goed begrijpt. Jannekes passie en expertise verzekeren ons van zowel continuïteit als ambitie, zodat we vooruitgang kunnen blijven boeken in het internationale hockey."

Schopman zal, voor de zich op haar nieuwe rol als hoofdcoach gaat storten, eerst nog naar Chili afreizen voor het WK voor speelsters onder 21 jaar, waar ze de jonge Amerikaanse dames zal coachen.

Janneke Schopman hier tijdens het WK in Den Haag hoog in het stadion. (PRO SHOTS/Willem Vernes)
Janneke Schopman hier tijdens het WK in Den Haag hoog in het stadion de Amerikaanse ploeg in de gaten. (PRO SHOTS/Willem Vernes)

Waterpistolen in Senran Kagura: Peach Beach Splash

Hij heeft het al heel vaak erover gehad, zelfs twee jaar geleden toen we hem zelfs spraken, maar director Takaki heeft eindelijk zijn natte droom werkelijkheid laten worden: zijn bedachte Senran Kagura-franchise krijgt een waterpistool-gevecht: Senran Kagura: Peach Beach Splash.

Dat het erg op Splatoon lijkt qua idee is vrij duidelijk: in plaats van verfpistolen maken de meiden van alleen maar gebruik van waterpistolen terwijl ze in badkleding rond huppelen. In Splatoon win je als de omgeving het meest in jouw kleur is geraakt, maar in Senran Kagura: Peach Beach Splash wint het team dat het droogst is gebleven. Natuurlijk bewegen de borsten van de dames weer vrolijk mee.

De gevechten zijn vijf-tegen-vijf. Er is een verhaalmodus en natuurlijk online multiplayer. Er zijn meer dan dertig personages uit de serie aanwezig. Die kunnen dan uit zo'n tien verschillende type waterpistolen kiezen. Naast standaard water spuiten zijn er ook speciale technieken die waarschijnlijk weer over-the-top zijn. In de toekomst verwachten de makers VR-ondersteuning in bepaalde modi toe te voegen. Ook DLC met meer pakjes, verhaal en personages behoort tot de mogelijkheden. Ze willen ook kijken naar cross-over personages uit andere series. Gezien Dead or Alive al Senran Kagura-kostuums heeft hebben wij al een idee voor wat extra personages in deze game.

Senran Kagura: Peach Beach Splash komt 16 maart uit in Japan op PlayStation 4. Of wij ook met waterpistolen mogen spelen is nog niet bekend, maar gezien de vorige games en spin-offs allemaal een Westerse versie hebben gekregen is de kans aanwezig.

Senran Kagura: Peach Beach Splash (Foto: Marvelous)

Senran Kagura: Peach Beach Splash (Foto: Marvelous)

Senran Kagura: Peach Beach Splash (Foto: Marvelous)

Senran Kagura: Peach Beach Splash (Foto: Marvelous)

Senran Kagura: Peach Beach Splash (Foto: Marvelous)

Kabinet kijkt opnieuw naar alcoholslot

Het kabinet gaat opnieuw bekijken of het alcoholslot in het strafrecht kan worden opgenomen. "Het zal dan wel een andere variant zijn dan voorheen", zei minister Melanie Schultz (Infrastructuur) donderdag in de Tweede Kamer.

Het wordt dan bijvoorbeeld een 'alcoholslot light' dat minder lang wordt opgelegd, aldus de minister. Bijna de hele Kamer wil dat het alcoholslot in het strafrecht wordt opgenomen. Het is volgens de volksvertegenwoordigers een heel effectief middel.

Het kabinet ziet er weinig in om het op te nemen in het strafrecht omdat het vreest dat het alcoholslot niet zo vaak zal worden opgelegd door een rechter. Daardoor wordt het moeilijk om "het systeem draaiende te houden", zei de minister. "Maar ik heb de wens van de Kamer gehoord."

Eerder bepaalden de Hoge Raad en Raad van State dat het alcoholslot niet als maatregel mocht worden opgelegd onder het bestuursrecht.

Kabinet kijkt opnieuw naar alcoholslot
Kabinet kijkt opnieuw naar alcoholslot (Foto: ANP)

60.000 kippen dood na brand Waddinxveen

Bij een grote brand in vier kippenschuren in Waddinxveen zijn donderdagochtend 60.000 kippen om het leven gekomen. De rookwolken waren in de wijde omtrek te zien.

De brandweer rukte met met groot materieel uit om de vuurzee te bestrijden en kon voorkomen dat een nabijgelegen woonhuis in vlammen opging.

De politie gaat niet uit van opzet. De oorzaak van de brand moet duidelijk worden na onderzoek, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio.

60.000 kippen dood na brand Waddinxveen
60.000 kippen dood na brand Waddinxveen (Foto: ANP)

Goudkluis DNB van Amsterdam naar legerbasis

De Nederlandsche Bank (DNB) gaat zijn goudkluis en bankbiljettenbedrijf verplaatsen van Amsterdam naar het defensieterrein in Zeist. De aanwezigheid van de kluis onder het hoofdkantoor in Amsterdam zorgde in steeds grotere mate voor problemen bij de toegankelijkheid van bezoekers en medewerkers. Ook zijn de waardetransporten die af en aan rijden in het centrum van Amsterdam lastig.

Het goud moet vanaf begin 2022 worden ondergebracht in het nieuwe Cash Centre op het defensieterrein Camp New Amsterdam in Zeist. Op het terrein zijn onder andere marechaussees gevestigd. De marechaussee speelt nu ook al een belangrijke rol bij de beveiliging van de waardetransporten van DNB.

Naast de opslag van goud wordt het Cash Centre verantwoordelijk voor het sorteren en distribueren van bankbiljetten. Ook komt er een analysecentrum tegen valsemunterij.

Goudkluis DNB van Amsterdam naar legerbasis
Goudkluis DNB van Amsterdam naar legerbasis (Foto: ANP)

Pools parlement wijst strengere abortuswet af

Na protesten van tienduizenden Poolse vrouwen heeft de Poolse regering bakzeil gehaald en een omstreden wetsontwerp dat abortus ronduit zou verbieden, laten stranden. Het voorstel werd donderdag in tweede lezing door het parlement met 352 tegen 58 stemmen en 18 onthoudingen afgewezen.

De conservatieve Partij voor Gerechtigheid en Recht (PiS), die met een absolute meerderheid regeert, had het wetsvoorstel eerder gesteund. Het voorzag in een totaal verbod op abortus en gevangenisstraffen voor vrouwen en artsen die ze ondergaan of uitvoeren.

Tienduizenden vrouwen en mannen protesteerden maandag tegen het wetsvoorstel. De bestaande Poolse abortuswetgeving behoort al tot de strengste in Europa.

Pools parlement wijst strengere abortuswet af
Pools parlement wijst strengere abortuswet af (Foto: ANP)

Cast Empire op de bres voor Hillary

De cast van de tv-serie Empire steunt Hillary Clinton in haar strijd om het presidentschap van de Verenigde Staten. Woensdag kwamen de castleden met een video waarin ze zich uitspreken vóór de Democratische presidentskandidate.

In het enkele minuten durende spotje geven de acteurs, allen Afro-Amerikanen, hun goedkeuring aan Hillary. "Er is maar één iemand in de race die zegt: Black Lives Matter", aldus Bryshere Gray, die Hakeem Lyon speelt in de show. Andere acteurs in het filmpje zijn Taraji P. Henson, Jussie Smollett, Tasha Smith, Gabourey Sidibe, Trai Byers en Grace Byers.

De video is geregisseerd door Empire-bedenker Lee Daniels en wordt uitgezonden op tv.

Cast Empire op de bres voor Hillary
Cast Empire op de bres voor Hillary (Foto: BuzzE)

Winst easyJet daalt voor eerst sinds 2009

EasyJet ziet zijn jaarwinst voor het eerst sinds 2009 teruglopen. De daling is te wijten aan vrees bij reizigers na terreuraanslagen en door de daling van het Britse pond als gevolg van de brexit. Dat maakte de Britse budgetvliegmaatschappij donderdag bekend in een handelsupdate.

De winst voor belastingen in het boekjaar dat eindigde op 30 september komt waarschijnlijk uit tussen de 490 en 495 miljoen pond (556 tot 562 miljoen euro). Dat is ongeveer 28 procent minder dan de 686 miljoen pond van een jaar eerder.

De daling van het pond heeft vooral gevolgen gehad voor de brandstofkosten, die in dollars worden afgerekend. EasyJet waagde zich sinds het brexit-referendum op 23 juni al niet meer aan uitspraken over de resultaten. Het aandeel werd sinds de Britse beslissing de Europese Unie te verlaten ongeveer 35 procent minder waard.

Aanslagen
EasyJet vliegt op relatief veel bestemmingen die slachtoffer van aanslagen zijn geweest, zoals het Franse Nice en Turkije. Vluchten op de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh werden na aanslagen geschrapt. Daarnaast drukten ook stakingen van luchtverkeersleiders in Frankrijk en een overaanbod van zitplaatsen op de Europese markt de resultaten.

Topvrouw Carolyn McCall liet weten door te pakken met de groeiplannen aangezien concurrenten als Air Berlin en TUI er slechter voorstaan. "Het huidige klimaat is lastig voor alle luchtvaartmaatschappijen, maar de geschiedenis toont dat sterke maatschappijen dan juist sterker worden."

Winst easyJet daalt voor eerst sinds 2009
Winst easyJet daalt voor eerst sinds 2009 (Foto: ANP)

'Anton Yelchins dood is eigen schuld'

Anton Yelchin zou zelf verantwoordelijk zijn voor zijn dood. Dat zegt Fiat Chrysler volgens TMZ.

De 27-jarige Star Trek-acteur kwam om het leven toen zijn geparkeerde Jeep Grand Cherokee achteruit van de oprit van zijn huis rolde. Hij overleed ter plekke nadat hij beklemd raakte tussen zijn auto en een tuinhek. Zijn ouders spanden een rechtszaak aan tegen de autofabrikant omdat zij deze verantwoordelijk houden voor de dood van hun zoon.

Fiat Chrysler zegt nu dat 'door eigen verkeerd gebruik, door hem aangebrachte aanpassingen of opgelopen schade' de oorzaak was van het achteruitrijden van de auto. De fabrikant heeft aan de rechter te kennen gegeven niet langer betrokken te willen zijn in de rechtszaak.

Kort na Yelchins dood zijn ook andere consumenten een rechtszaak begonnen tegen Fiat Chrysler. Zij baseren zich op driehonderd andere incidenten waarbij auto's na het parkeren wegrolden. In april besloot Fiat Chrysler wereldwijd al 1,1 miljoen auto's terug naar de garage te halen vanwege dit defect.

'Anton Yelchins dood is eigen schuld'
'Anton Yelchins dood is eigen schuld' (Foto: BuzzE)

Internationaal netwerk mensenhandel opgerold

De politie heeft een internationaal netwerk van mensenhandel opgerold. Bij invallen in twintig panden in Amsterdam, Bulgarije, België en Duitsland werden in totaal tien verdachten gearresteerd, meldt de politie donderdag. De invallen werden vorige week dinsdag al gedaan.

Het gaat om drie mannen die in Amsterdam werden opgepakt, vijf mannen en een vrouw in Bulgarije en een vrouw in Duitsland. De verdachten worden naast seksuele uitbuiting ook verdacht van witwassen. Naast ruim 170.000 euro zijn zes dure auto's in beslag genomen.

De tien worden ervan verdacht jonge vrouwen - sommigen slechts achttien jaar oud - tot prostitutie te hebben gedwongen. Het bleek dat ze een band hadden met de stad Sliven in Bulgarije. De slachtoffers die door de verdachten aan het werk werden gezet in Amsterdam en Antwerpen, zijn vermoedelijk met valse beloftes gerekruteerd in het uitgaansleven van Sliven.

Voorgeleid
De drie in Amsterdam opgepakte mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Die heeft het voorarrest van twee van hen verlengd. Zij zitten vast in volledige beperkingen. Dat betekent dat zij in het belang van het onderzoek geen contact met anderen dan hun advocaat mogen hebben. De derde man is vrijgelaten. Hij is nog wel verdachte.

Twee verdachten die in Bulgarije werden gepakt en de vrouw uit Duitsland zullen na een toets van de rechter worden overgeleverd aan Nederland.

Het onderzoek begon in september 2015 onder leiding van het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Toen werd ook een zogenoemd Joint Investigation Team (JIT) opgestart. Daarin werken politie en Openbaar Ministerie van de betrokken landen met elkaar samen.

Internationaal netwerk mensenhandel opgerold
Internationaal netwerk mensenhandel opgerold (Foto: ANP)

Glazen Huis volgend jaar in Apeldoorn

Het Glazen Huis van de 3FM-actie Serious Request staat volgend jaar in Apeldoorn. Dj Michiel Veenstra belde donderdag in zijn programma met burgemeester John Berends, die zei dat de radiozender "ongelofelijk welkom'' is. Het is de eerste keer dat de actie in Gelderland plaatsvindt.

De komende editie, waarbij dj's zes dagen lang 24 uur per dag radiomaken zonder daarbij te eten, is in Breda. Tijdens Serious Request, dat plaatsvindt van 18 tot en met 24 december, wordt geld ingezameld voor een zogenoemde 'stille ramp'. Dit jaar vraagt de radiozender in samenwerking met het Rode Kruis aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking. Welke dj's de komende editie in het Glazen Huis zitten, wordt volgende maand bekendgemaakt.

Vorig jaar werd ruim 8,4 miljoen euro opgehaald voor jongeren in conflictgebieden. Toen stond het Glazen Huis in Heerlen.

Glazen Huis volgend jaar in Apeldoorn
Glazen Huis volgend jaar in Apeldoorn (Foto: BuzzE)

Wereldrecord Super Mario Bros. wederom verbeterd

Het wereldrecord van Super Mario Bros. is verbeterd. In de categorie any%, waarin niet elk level verslagen hoeft te worden, is Darbian als eerste erin geslaagd om de game onder de 4:57 uit te spelen. Zijn nieuwe record is 4:56:878.

De run maakt gebruik van een flink aantal pixelperfect-sprongen, waardoor de run zo strak mogelijk uitgevoerd wordt. In de run van Darbian viel precies alles op zijn plaats, wat ook wel mag na twintigduizend pogingen. De run kun je hieronder bekijken, waarna het wachten is geblazen op een nieuwe verbetering.

'Kim Kardashian heeft geleerd van overval'

Volgers van Kim Kardashian zullen niet gauw meer Kim's peperdure nieuwe ring of ketting zien op haar sociale media. De realityster heeft volgens TMZ afgezworen nog langer te koop te lopen met haar rijkdom en dure sieraden.

Een bekende van Kim vertelt aan de entertainmentwebsite dat Kim haar blingbling niet langer aan iedereen zal showen. Hiermee geeft ze de critici gelijk die zeggen dat ze de overval over zichzelf heeft afgeroepen door haar weelde op Twitter en Instagram te zetten.

De Kardashian-telg werd zondagnacht overvallen in een appartement in Parijs, waarbij de overvallers in totaal voor zo'n 10 miljoen dollar aan sieraden en andere spullen buit maakten. Even voordat ze werd overvallen postte ze nog een foto van haar 4 miljoen dollar kostende diamanten ring in het appartement.

Volgens TMZ neemt Kim een maand vrij van werk en als ze terug is zal ze haar rijkdom veel minder laten zien voor het oog van de wereld. Naar verluidt zou ze nog helemaal ontdaan zijn van de overval, waarbij ze een pistool tegen haar hoofd kreeg: "Materiële zaken betekenen niets. Het draait niet alleen om geld", aldus Kim. "Het is het niet waard."

'Kim Kardashian heeft geleerd van overval'
'Kim Kardashian heeft geleerd van overval' (Foto: BuzzE)

Cel voor Nederlander die boeddhisten krenkte

Een rechter in Myanmar heeft de Nederlander Klaas Haytema uit Wons (Friesland) donderdag tot een gevangenisstraf en een boete veroordeeld wegens belediging van het boeddhistisch geloof. Haytema had naast zijn hostel de stekker uit een versterker getrokken, niet wetende dat het kabaal dat hem stoorde een boeddhistische preek was.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de man een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd heeft gekregen en dat hij een boete van 105 dollar moet betalen. Deze is volgens het ministerie al voldaan.

Hij heeft inmiddels dertien dagen vastgezeten. Deze periode gaat van zijn straf af. De man heeft na zijn actie excuses aangeboden.

Bij de zitting was een medewerker van de ambassade aanwezig.

Cel voor Nederlander die boeddhisten krenkte
Cel voor Nederlander die boeddhisten krenkte (Foto: ANP)

Zwarte Cross neemt maatregelen voorverkoop

De organisatie van het Zwarte Cross-festival heeft een reeks maatregelen genomen om te voorkomen dat er problemen ontstaan aan het digitale loket bij de start van de voorverkoop. De organisatie verwacht een topdrukte na het succes van de vorige editie. Toen togen er 220.000 bezoekers naar het Achterhoekse festival, dat met dit recordaantal uitverkocht was.

Vorig jaar werd de organisatie verrast door een enorme run op de tickets, maar krachtigere servers en een nieuwe digitale wachtrij moeten de verwachte drukte het hoofd bieden. Zwarte Cross - een mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel - is volgend jaar van 13 tot en met 16 juli in het Gelderse Lichtenvoorde. Op 19 november start de internationale voorverkoop.

Zwarte Cross neemt maatregelen voorverkoop
Zwarte Cross neemt maatregelen voorverkoop (Foto: BuzzE)

Voodoo Vince: Remastered komt eraan

Voodoo Vince, de schattige platformer van Microsoft, krijgt een remaster. De game kwam van origine exclusief voor Xbox uit in 2003, en heeft nooit de backwards compatible behandeling gekregen. Nu wordt de game speelbaar op nieuwe systemen.

In Voodoo Vince speel je, niet erg onverrassend, als Vince, de voodoopop. Je gebruikt je voodookrachten om puzzels op te lossen en je vijanden op unieke manieren te verslaan. De game had hierbij een eigenzinnige setting en humor, en hoewel het nooit een enorm succes is geworden, kan Voodoo Vince vandaag de dag wel als cult-classic gezien worden. De remaster laat de gameplay volledig intact, maar poetst natuurlijk wel de visuele aspecten op, zal op 60 fps en een modernere aspect ratio draaien.

Voodoo Vince: Remastered staat gepland voor het eerste kwartaal in 2017 en komt uit voor Xbox One en Windows 10. Daarnaast wordt de game toegevoegd aan Steam Greenlight, dus bij genoeg stemmen zal de game wellicht ook aan dat platform toegevoegd worden.

Zoetermeerse bejaarden boos

Bewoners van twee zorgcentra aan de Gondelkade en de Albrandswaard in Zoetermeer zijn boos omdat ze in de weekeinden geen warme maaltijden meer krijgen. Palet Welzijn, de organisatie die deze maaltijden bezorgt zegt hiermee te moeten stoppen omdat het niet meer rendabel is.

De 99-jarige mevrouw van der Aart is een van de getroffenen. Ze heeft afgelopen weekend bij 1 van haar 9 kinderen gegeten. "Als je veel kinderen hebt en die wonen een beetje in de buurt dan is dat natuurlijk geen probleem. Maar niet iedereen heeft kinderen of kinderen die de gelegenheid hebben om hun ouders in huis te halen", zegt haar zoon Peter van der Aart tegen radio 1. "Het wereldje van al die oudere mensen is erg klein. Dat beperkt zich tot de mensen die ze kennen. En waar zie je de mensen? Dat is natuurlijk in het restaurant en niet op hun eigen kamer. Dat restaurant is voor die mensen heel belangrijk geworden."

"Je kunt wel zeggen: we hebben gezonde magnetronmaaltijden, maar je zit dan aan je eigen keukentafel te eten. Het gaat niet alleen om de maaltijd, maar om het sociale contact. Vooral in het weekend valt dat nu dus weg."

Palet Welzijn laat weten dat de personeelskosten hoog en de omzet in het weekend laag. De woordvoerder zegt dat het pand wel open is in het weekend. De keuken is dicht, maar bewoners kunnen daar wel afspreken in het weekend.

'Angelina en kinderen in therapie'

Angelina Jolie is na de scheiding van Brad Pitt met haar kinderen in therapie. "Het is een traumatische situatie", vertelt een bekende van het voormalig koppel aan People.

Twee weken nadat ze de scheiding aanvroeg probeert Angelina 'sterk te blijven voor de kinderen', maar de hele familie lijdt eronder. De scheiding is Brad intussen ook niet in de koude kleren gaan zitten, vervolgt de bron. "Hij is absoluut verslagen en wanhopig na alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Hij vindt het heel erg dat deze verkeerd in beeld worden gebracht en dat ze verhinderen dat zijn familie zich kan herstellen en weer kan verdergaan met het leven."

Terwijl het gevecht over de voogdij nog niet ten einde is, hangen de zes kinderen van het stel maar wat rond in het huis in Malibu dat Angelina gehuurd heeft. "Ze hebben het huis al dagenlang niet verlaten", aldus de ingewijde. "Aangezien ze gewend zijn aan meer activiteiten en vermaak is het erg moeilijk voor ze. Vooral de kleintjes snappen niet wat er allemaal gaande is."

'Angelina en kinderen in therapie'
'Angelina en kinderen in therapie' (Foto: BuzzE)

IJsmakers letten niet altijd op hygiëne

De makers van ambachtelijk ijs letten lang niet altijd op de hygiëne. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Deze zomer zijn 218 ambachtelijke ijssalons gecontroleerd. Bij 37 van deze salons (17 procent) was sprake van overtredingen, waarvan zes ernstige. In één geval bevatte het ijs te veel ziekmakende micro-organismen. De overtreders kregen een schriftelijke waarschuwing of een boete.

Tijdens de inspecties is onder meer gekeken of producten goed worden verhit, of ze op de juiste temperatuur worden bewaard, of de ruimte waarin het ijs wordt bereid schoon is en of er geen (spoor van) ongedierte aanwezig is. Daarnaast zijn er ook 309 ijsmonsters genomen om te kijken of het ijs pathogenen (ziekmakende micro-organismen) bevat.

De makers van het ijs maakten vooral procesfouten. Dat zijn fouten met de tijdsduur en de temperatuur tijdens de bereiding, de bewaarfase en de manier van presenteren. Op het gebied van hygiëne bleek het schoonhouden van bereidingsruimte en bestek regelmatig een probleem. In een aantal gevallen trof de NVWA muizenkeutels en vliegen aan zonder dat de ondernemer daar iets tegen ondernam.

IJsmakers letten niet altijd op hygiëne
IJsmakers letten niet altijd op hygiëne (Foto: ANP)

Grootste cao-loonstijging sinds 2009

De stijging van de cao-lonen is in bijna zeven jaar niet zo hoog geweest als in het derde kwartaal van 2016. Ten opzichte van een jaar eerder was de toename 2,1 procent. Het verschil met de inflatie is in dertig jaar niet zo groot geweest, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Al sinds het derde kwartaal van 2014 stijgen de cao-lonen sneller dan de inflatie. Sinds het tweede kwartaal van 2015 is het verschil steeds groter geworden, onder meer doordat de inflatie naar nul daalde. Het verschil tussen de cao-loonstijging en de inflatie was voor het laatst zo groot in 1986, aldus het statistiekbureau. Ook in dat jaar was de inflatie laag.

De lonen stegen in het derde kwartaal met 3,5 procent het meest bij de cao-sector overheid. Bij particuliere bedrijven en in de gesubsidieerde sector was dat respectievelijk 1,9 en 1,1 procent.

Overheid
Sinds het eerste kwartaal van vorig jaar is de stijging van de lonen bij de overheid hoger dan die in de andere twee sectoren. Het gaat hier om een inhaalslag na een periode waarin bij veel overheidscao's de nullijn werd gehanteerd, merkt het CBS op.

Op het niveau van de bedrijfstakken deed de hoogste cao-loonstijging zich het laatste jaar voor in het onderwijs (4,5 procent). Dit komt voornamelijk door de loonsverhogingen in de vier grote onderwijscao's. In de financiële dienstverlening namen de lonen met 0,8 procent het minst toe.

Grootste cao-loonstijging sinds 2009
Grootste cao-loonstijging sinds 2009 (Foto: ANP)

Tim Akkerman mist Di-Rect

Tim Akkerman mist zijn voormalige band Di-Rect wel, nadat hij deze een paar jaar geleden verliet om een solocarrière te beginnen. Dat bekende de zanger in de 100% NL ochtendshow van Lex Gaarthuis.

"Je gaat wel door een proces heen dat je jezelf goed leert kennen. Dan realiseer je je pas hoe mooi dat was. Dat je over de hele wereld bent geweest en dat het een jongensdroom was die gigantisch is uitgekomen", aldus Tim. "Ik mis heel erg de energie die we als band hadden."

Hoewel Tim inmiddels weer een nieuwe eigen band om zich heen heeft verzameld en die energie weer heeft teruggevonden, zegt hij deze toch te missen in de vorm van Di-Rect. "Als we op het podium kwamen dan spatte daar de energie en chemie van af. Dat was wennen toen dat weg was en ook moeilijk terug te vinden, dat was wel even slikken."

Tim Akkerman mist Di-Rect
Tim Akkerman mist Di-Rect (Foto: BuzzE)

Politieke leiders Colombia willen samenwerken

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos en zijn politieke rivaal Alvaro Uribe zijn bereid samen te werken aan het vredesverdrag met de rebellengroepering FARC. In een overleg woensdag hebben ze uitgesproken om de verschillende inzichten in de vredesverklaring op te lossen en te werken aan het vredesakkoord.

Zondag stemde het Colombiaanse volk in een referendum tegen het vredesverdrag met de FARC, waardoor het akkoord op losse schroeven ligt. Uribe was de drijvende kracht achter de afwijzing in het referendum van het vredesakkoord dat Santos met de FARC had bereikt.

Santos schreef een referendum uit nadat hij een akkoord had bereikt, ervan uitgaande dat de kiezers hem de zegen zouden geven. Uribe, die campagne voerde tegen het akkoord, leek een roepende in de woestijn. Net als Uribe zagen veel kiezers in Santos' akkoord een misplaatste beloning voor de misdaden van de FARC. Zo zouden de leden geen celstraf als ze spijt van misdaden betuigen en krijgt de beweging automatisch zetels in het parlement.

Politieke leiders Colombia willen samenwerken
Politieke leiders Colombia willen samenwerken (Foto: ANP)

Onderzoek naar nieuw incident Samsung Note

Amerikaanse autoriteiten stellen een onderzoek in naar de telefoon van Samsung die woensdag aan boord van een vliegtuig spontaan begon te roken. Het gaat volgens de eigenaar om een van de nieuwe Galaxy Note 7's, die zijn uitgegeven door de fabrikant na de problemen met eerdere toestellen van dat type.

Het onderzoek richt zich op de vraag of het inderdaad om een van de vervangende exemplaren gaat en of het om een nieuw structureel probleem gaat. Bij het eerdere defect met de batterij van de smartphone raakten wereldwijd meerdere mensen gewond.

De vervanging van de eerdere versie van de toestellen leverde Samsung al flinke kosten en imagoschade op. Een nieuwe terugroepactie zou een nachtmerrie zijn voor het concern. Samsung wil eerst zelf bevestigen dat het om een vervangend toestel gaat voordat het ingaat op de nieuwe problemen met zijn paradepaardje.

De eigenaar van de telefoon en andere inzittenden van het vliegtuig, dat nog bij de gate stond in de Amerikaanse plaats Louisville, raakten niet gewond. Wel brandde het smeulende toestel een gat in de vloerbedekking.

Onderzoek naar nieuw incident Samsung Note
Onderzoek naar nieuw incident Samsung Note (Foto: BuzzT)

Laatste Wolverine-film heet Logan

Het einde nadert voor Hugh Jackman als Wolverine. Volgend jaar verschijnt zijn derde en laatste solo-avontuur als het fanfavoriete X-Men-personage, en daar zijn deze week meer details van bekend geworden.

De laatste film, die wordt geregisseerd door The Wolverine-regisseur James Mangold, krijgt de titel Logan en speelt zich af in de toekomst. Er is een gelijkenis met de comics-verhaallijn Old Man Logan, in de zin dat Wolverine hier een stuk ouder en zwakker is dan in andere films, voornamelijk omdat zijn krachten langzaam aan het afnemen zijn. Dat blijkt uit een tweet van Mangold, die een foto van een pagina uit het scenario plaatste.

Naast deze informatie wist The Wrap een aantal details uit het verhaal op te lepelen, die kunnen worden gezien als spoilers.

In de film is het 2024 en Logan werkt als limousinechauffeur in een wereld waarin het aantal geboorten van mutanten aan het afnemen is. Daarnaast is de (vermoedelijk Amerikaanse) overheid bezig met een operatie met de naam Transigen, dat jonge mutanten omvormt tot moordmachines. Logan wordt een mentor voor een jong meisje dat twee klauwen heeft in plaats van zijn drie. Dit is het meisje wier hand te zien is op de poster voor de film.

Filmposter Logan
Filmposter voor Logan

Naast Jackman keert ook Patrick Stewart in Logan nog een keer terug in zijn rol van Charles Xavier. Ook de Professor is oud en zwak, met afnemende krachten en soms herinnert hij zich Logan niet eens meer. Een andere rol is er voor Stephen Merchant (The Office), die de albino-mutant Caliban speelt. Hij helpt Logan voor Xavier te zorgen.

Logan is volgend jaar de enige X-Men-universe film die in de bioscoop verschijnt. Deze maand zou eigenlijk Gambit verschijnen, maar die film, met Channing Tatum in de titelrol, is uitgesteld tot 2018. In 2017 verschijnt naast Logan in de bioscoop ook de serie Legion op televisie, die verhaaltechnisch verbonden is met nog te verschijnen X-Men-films. Legion zal in Nederland op FOX te zien zijn, vanaf januari. Logan verschijnt in maart.

Minder studiesucces in hbo, meer in wo

Leerlingen in het hoger beroepsonderwijs doen er langer over om hun diploma te halen dan vroeger, studenten in het wetenschappelijk onderwijs schieten juist beter op dan in het verleden. Dat staat in 'Wikken en wegen in het hoger onderwijs', een publicatie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

In het hbo worden de studenten aan het eind strenger beoordeeld. Daardoor halen studenten vaak minder snel hun getuigschrift. Aan de universiteiten halen aanzienlijk meer studenten een diploma na vier jaar. Dat komt doordat ze meer aan bepaalde eisen moeten voldoen. Volgens één van de onderzoekers vinden ze dat vaak ook wel prettig, hoewel er veel is geklaagd over het 'rendementsdenken'.

De studenten zien toch wel vaak het voordeel van tempo maken in het begin, zegt de onderzoekster, waardoor ze later in hun studie ook wat meer ruimte hebben voor verdieping.

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is bezorgd over het hbo. "Het is van groot belang dat in het eerste jaar van het hbo meer ruimte komt voor het leren van studievaardigheden, zoals zelfstandigheid en het vermogen te plannen. Daar hebben zowel hogeschool als student later profijt van", zegt voorzitter Jan Sinnige.

De doorstroom van mbo naar hbo neemt volgens hem enorm af. Slechts een derde van de studenten stopt volgens Sinnige na het mbo omdat ze willen gaan werken. Anderen stoppen omdat ze geen zin hebben in het volgen van verder onderwijs, vanwege financiële redenen of omdat ze moeite hebben met keuzes maken, zegt hij. "Als geen zin hebben een reden is om niet door te studeren, gaat iets structureel mis."

Ook slaat hij alarm over de bevinding dat er studenten zijn die twintig uur per week werken om rond te komen. "Als je zoveel moet werken om rond te komen is het haast onmogelijk om volwaardig te kunnen studeren."

Minder studiesucces in hbo, meer in wo
Minder studiesucces in hbo, meer in wo (Foto: ANP)

Trailer: Brad Pitt en Marion Cotillard in Allied

In liefde en oorlog is alles geoorloofd, zo luidt het gezegde. Maar sluit liefde de oorlog uit? Misschien niet, zo beweert de trailer van Allied.

Allied is het verhaal over Max Vatan (Brad Pitt), officier van de geheime dienst, die in 1942 in Noord-Afrika de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour (Marion Cotillard) ontmoet tijdens een dodelijke missie in vijandelijk gebied. In Londen worden ze herenigd, maar hun relatie komt onder zware druk te staan door de extreme omstandigheden van de oorlog.

Allied is geregisseerd door Robert Zemeckis (Cast Away, The Walk). Andere rollen zijn er voor Lizzy Caplan, Matthew Goode, Jared Harris en Raffey Cassidy. De film verschijnt op 24 november in de bioscopen.

Suicide Squad krijgt extended cut

Hoewel regisseur David Ayer ten tijde van de bioscooprelease van Suicide Squad beweerde dat er geen langere versie van zijn film zou verschijnen als deze de thuismarkt bereikt, komt deze er toch. Dat werd deze week bekend.

In de Suicide Squad Extended Cut zitten dertien minuten met extra beelden, zo meldt Collider. In tegenstelling tot Batman v Superman: Dawn of Justice, waarvan uiteindelijk een ultimate edition verscheen, kan deze versie echter niet worden gezien als een director's cut, aangezien de bioscoopversie dat, naar Ayers zeggen, al was. Het is daarom onduidelijk wie er verantwoordelijk is voor het toevoegen van deze dertien minuten aan de film.

Suicide Squad Harley Quinn

Naar verluidt draait het meeste van het materiaal dat in de bioscoop ontbrak uit de film om Joker en Harley Quinn, met een meer uitgebreide belichting van hun relatie. Het is echter niet duidelijk of er straks extra scènes te zien zijn, of dat simpelweg bestaand materiaal wordt verlengd. In de langere versie van Dawn of Justice ging het om een combinatie van beiden.

De extended cut van Suicide Squad wordt in de VS beschikbaar via on demand-diesten in november, terwijl de blu-ray uitkomt op 13 december. Net als bij Dawn of Justice zal deze uitgave de oorspronkelijke en de extended versie van de film bevatten. Het is niet bekend of de Nederlandse releasedatum in de buurt van de Amerikaanse datum ligt, maar met het licht op de feestdagen zal het wellicht niet lang erna zijn.

Inflatie daalt naar 0,1 procent

De Nederlandse inflatie is in september gedaald naar 0,1 procent. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. In augustus waren goederen en diensten voor consumenten nog 0,2 procent duurder dan een jaar eerder.

De prijsontwikkeling van kleding en schoenen had in september een verlagend effect op de inflatie. Kleding en schoenen waren 1,1 procent goedkoper dan een jaar eerder. Ook de prijsontwikkeling van bungalowparken had een neerwaarts effect op de inflatie. Daarentegen had de prijsontwikkeling van autobrandstoffen een verhogend effect, aldus het statistiekbureau.

Omdat de prijsontwikkeling van energie en voeding sterk fluctueert en de prijzen van alcohol en tabak vaak stijgen door belastingmaatregelen, kijkt het CBS ook naar de inflatie zonder deze productgroepen. Volgens deze maatstaf daalde de inflatie in september naar 0,4 procent. In augustus was dit 0,8 procent.

Op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode namen de consumentenprijzen vorige maand af, van 0,1 procent in augustus naar min 0,1 procent in september. De inflatie in de eurozone steeg naar 0,4 procent. Daarmee blijft de inflatie in Nederland onder het niveau van de eurozone.

Inflatie daalt naar 0,1 procent
Inflatie daalt naar 0,1 procent (Foto: ANP)

Trailer: Salazar zweert wraak in nieuwe Pirates of the Caribbean

Er is een ernstig gebrek aan Johnny Depp in de eerste trailer voor de vijfde Pirates of the Caribbean. Is er minder te zien van de excentrieke Jack Sparrow in deze film?

De trailer toont hoe Captain Salazar (Javier Bardem) een bericht heeft voor Captain Jack. Salazar, een oude rivaal van Sparrow, is ontsnapt uit de Devil's Triangle en speurt nu de wereldzeeën af, in een missie om alle piraten om het leven te brengen. Intussen is Sparrow zelf op zoek naar de drietand van Poseidon, waarmee hij denkt Salazar te kunnen verslaan.

De vijfde Pirates-film heeft in de VS de titel Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, maar wordt in sommige landen uitgebracht als Pirates of the Caribbean: The Revenge of Salazar. In Nederland, en enkele andere landen is het vervolgens weer Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge. Het is niet duidelijk waarom dit zo is, en voor hoeveel verwarring dat gaat leiden als de film op thuismarkten verschijnt. De film is voor die tijd echter gewoon in de bioscoop te zien, en wel in mei 2017.

Rechters: alcoholslot goed middel

Rechters vinden het geen slecht idee om het alcoholslot op te nemen in het strafrecht. De Tweede Kamer liet woensdag weten dat te willen, maar minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) toonde zich niet enthousiast. Hij denkt dat rechters het alcoholslot in de praktijk niet zullen opleggen.

De rechters zelf denken daar anders over. Zij zien het als een geschikte straf, naast bijvoorbeeld een boete, cel- of taakstraf.

"Strafrechters vinden wél dat het alcoholslot een effectief middel kan zijn bij het tegengaan van alcoholgebruik in het verkeer. Een alcoholslot verruimt de mogelijkheden voor de rechter", aldus de voorzitter van het landelijk overlegorgaan van strafrechters, Michiel de Ridder.

Van der Steur meldde in februari dat het alcoholslot niet meer zal worden ingezet. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) legde in het verleden zo'n slot op aan drankrijders. Mede omdat drankrijders óók nog een straf van de rechter opgelegd konden krijgen, en dus dubbel gestraft konden worden, werd een streep door de praktijk gezet.

Rechters: alcoholslot goed middel
Rechters: alcoholslot goed middel (Foto: ANP)

'Twitter beslist nog deze maand over verkoop'

Twitter wil onderhandelingen over een mogelijke verkoop deze maand nog afronden. Dat heeft het bedrijf volgens Reuters aan potentiële bieders laten weten. De deadline is 27 oktober, de dag waarop de derdekwartaalcijfers bekend worden gemaakt.

Geïnteresseerde bedrijven moeten volgens bronnen in de komende twee weken met een definitief bod komen. Potentiële kopers zijn onder anderen Salesforce.com en Walt Disney Co. Ook Alphabet, het moederbedrijf van Google, zou over een bod hebben gedacht. Recode meldde woensdag echter dat Alphabet al heeft besloten toch niet te gaan bieden. Het is niet zeker dat het proces in een verkoop zal resulteren.

Twitter begon pas vorige maand over verkoop te denken. Het lijkt erop dat CEO Jack Dorsey de aandeelhouders en werknemers zo snel mogelijk duidelijkheid wil bieden over de toekomst van het bedrijf, dat moeite heeft met het maken van winst.

'Twitter beslist nog deze maand over verkoop'
'Twitter beslist nog deze maand over verkoop' (Foto: BuzzT)

Eerste grondvorst dit najaar gemeten in Heino

Voor de eerste keer dit najaar heeft het gevroren aan de grond. Op weerstation Heino (Overijssel) daalde de temperatuur in de nacht van woensdag op donderdag op 'klomphoogte' (10 cm boven de grond) tot -0.5 graden. Daarmee werd de eerste grondvorst gemeten van dit najaar, meldt Weeronline.

Later in de nacht werd het in Wijk aan zee (Noord-Holland) nog kouder op 'klomphoogte' -1,2 graden net na 05:00 uur. Dat is de eerste keer deze herfst. De afgelopen septembermaand was bijzonder warm met temperaturen die gemiddeld 3 graden hoger lagen dan normaal.

Gemiddeld wordt de eerste grondvorst in Nederland half september gemeten. Vorig jaar was de eerste nacht met grondvorst in het najaar op 27 september. In 2014 liet de eerste grondvorst het langste op zich wachten. Op 5 november werd pas de eerste grondvorst genoteerd, in Eindhoven. Het record van vroegste vorst aan de grond werd gevestigd in 1973 toen het al op 22 augustus vroor.

Eerste grondvorst dit najaar gemeten in Heino
Eerste grondvorst dit najaar gemeten in Heino (Foto: ANP)

FIFA 17

De Eredivisie is weer begonnen, de herfst doet zijn intrede, en dat kan maar één ding betekenen: er komt weer een nieuw deel van FIFA uit. Ondanks dat het FIFA 17 heet, is het toch alweer de 24ste keer dat er een FIFA deel in de schappen ligt. Dit vraagt natuurlijk om vernieuwing en die komt er in de vorm van een soort van singleplayer. 


Zeer veel vertraging op A2 richting Amsterdam

Het verkeer moet donderdagochtend rekening houden met heel veel vertraging op de A2 van Den Bosch naar Amsterdam. Bij de Leidsche Rijntunnel zijn diverse auto's op elkaar gebotst. Op de vijfbaansweg is nog maar een rijstrook open. Om 7.00 uur stond het verkeer al over 14 kilometer vast.

De vertraging bedraagt volgens de ANWB nu al zo'n 1,5 uur. Automobilisten vanuit het zuiden krijgen het advies om te rijden vanaf knooppunt Oudenrijn via de A12, de A27 en de A1.

Zeer veel vertraging op A2 richting Amsterdam
Zeer veel vertraging op A2 richting Amsterdam (Foto: ANP)

Meer dyslexie bij kinderen gesignaleerd

Er zijn iets meer kinderen die volgens hun ouders of verzorgers dyslexie ofwel woordblindheid hebben. In de periode 2001 - 2009 was dat 6 procent van de leeftijdsgroep van 7 tot 12 jaar. De laatste zeven jaar is het 8 procent.

Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek uit een enquête. Het vermoeden bestaat dat ouders en verzorgers eerder een vermoeden krijgen door de grotere bekendheid van het probleem.

Er worden ook meer kinderen voor het euvel behandeld.Tussen 2001 en 2009 was 27 procent van de kinderen met dyslexie onder behandeling, vanaf 2009 43 procent. De toename houdt gelijke tred met de vergoeding voor dyslexiezorg.

Meer dyslexie bij kinderen gesignaleerd
Meer dyslexie bij kinderen gesignaleerd (Foto: ANP)

Cosby: geen kans op eerlijke rechtszaak

Bill Cosby vindt dat hij geen kans heeft gehad op een eerlijk proces in de rechtszaak die Andrea Constand tegen hem heeft aangespannen. Volgens Cosby, die terechtstaat voor seksueel misbruik dat in 2004 zou hebben plaatsgevonden, heeft het veel te lang geduurd voor hij is aangeklaagd.

De komiek voert dit argument op in een nieuw verzoek aan de rechter de zaak te laten vallen, meldt The Hollywood Reporter. Cosby probeerde dit al eerder, maar de rechter besloot in februari de zaak te laten doorgaan. Toen was Cosby's voornaamste argument dat hem in een deal in 2005 was beloofd dat hij niet zou worden vervolgd. Hij liet zich daarop achter gesloten deuren verhoren, terwijl hij zich volgens zijn advocaten zonder deze deal op zijn zwijgrecht zou hebben beroept.

De ruim tien jaar die inmiddels zijn verstreken hebben Cosby volgens zijn team de kans op een eerlijk proces ontnomen. "Getuigen zijn overleden en bewijsmateriaal is verdwenen", zo staat volgens een persbericht in de aanvraag.

Cosby: geen kans op eerlijke rechtszaak
Cosby: geen kans op eerlijke rechtszaak (Foto: BuzzE)

FOK! Wat een weer..Wat meer wolkenvelden

Een krachtig hogedrukgebied boven Noord-Europa blijft ons weer voor nog onbepaalde tijd bepalen. Het is echt een enorm hoog met een kerndruk van 1045 tot zelfs even 1050 HpA. Dit zijn zeer hoge barometerstanden voor dit jaargetijde. In januari hadden de schaatsen uit het vet gekund, en met de huidige kaarten was zelfs een Elfstedentocht niet onmogelijk geweest. Maar ja, daar is het nog te vroeg voor.

Vandaag komen er met een vrij krachtige oost-noordoostenwind wat wolkenvelden binnendrijven vanuit Duitsland. Boven land lossen deze ook weer deels op, zodat de meeste zon op deze donderdag voor de westelijke helft is bestemd. Elders is er dus meer bewolking. Het blijft wel droog. De maxima liggen rond de 14 graden, maar door de stevige wind voelt het wel frisser aan. En dat is wel even wennen na al het warme weer.

Komende dagen veranderd er weinig tot niets. Er blijven wolkenvelden aanwezig, maar ook de zon schijnt geregeld. Het blijft op de meeste plaatsen droog, al zou er tijdens het weekend in het zuidoosten een klein buitje kunnen vallen. 

Fijne dag!

Zon op 07:45
Zon onder 19:14
Zonkracht

2 /1

Nederland
 

Het laatste deel van de reis van Blind_Guardian vanuit Sint Petersburg. (Foto: Blind_Guardian)
Het laatste deel van de reis van Blind_Guardian vanuit Sint Petersburg. (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1799 Slag bij Castricum.
1940 De Duitse Jodenvervolging in Nederland begint met de arierverklaringen van ambtenaren.
1966 Lsd wordt illegaal verklaard in de VS.
1981 Vliegtuigongeval Moerdijk: een Fokker F28-4000 stort neer in zwaar onweer bij Moerdijk.
2010 Acteur en zanger Antonie Kamerling overlijdt.

'Bodyguard Kim Kardashian bankroet'

Pascal Duvier, de bodyguard van Kim Kardashian, is bankroet. Daily Mail meldt dat hij in juli het faillissement van zijn beveiligingsbedrijf in het Duitse Heidelberg aanvroeg met een schuld van ruim een miljoen dollar.

Duvier was het afgelopen weekend met Kim in Parijs toen zij in de nacht van zondag op maandag in haar luxe hotelsuite werd beroofd van 10 miljoen dollar aan juwelen. Hij was tijdens de gewapende beroving in een nachtclub met haar zussen Kendall en Kourtney, terwijl Kim alleen was.

Kim en haar man Kanye geven Duvier niet de schuld en blijven hem vertrouwen. Het stel heeft hem volgens TMZ niet ontslagen, ondanks geruchten hierover nadat Duvier alle verwijzingen naar Kim van zijn sociale media verwijderde. Dit zou hij om veiligheidsredenen hebben gedaan.

'Bodyguard Kim Kardashian bankroet'
'Bodyguard Kim Kardashian bankroet' (Foto: BuzzE)

Matthew eist 26 levens op weg naar VS

De orkaan Matthew heeft tot nu toe aan 26 mensen het leven gekost. De krachtige storm teisterde het Caribisch gebied met windsnelheden tot 230 kilometer per uur. De vele overstromingen en gevolgen van de storm zorgden voor vier doden in de Dominicaanse Republiek en 22 in Haïti.

Na de Cariben zal Matthew naar verwachting in de loop van donderdag de zuidoostelijke staten van de Verenigde Staten bereiken. Inwoners van die staten vluchtten landinwaarts of slaan grote voorraden voedsel en benzine in.

President Barack Obama en gouverneurs van verschillende staten riepen miljoenen inwoners op tot evacuatie. Het oog van de storm die naar verwachting nog aansterkt zal in de loop van donderdag over Florida trekken. Meteorologen kunnen nog niet aangeven waar Matthew de meeste schade zal aanrichten. De orkaan trekt in de nacht van woensdag op donderdag over de Bahama's waar hij naar verwachting nog zal aansterken. Donderdag kan Florida zich opmaken voor krachtige schokwinden, stormvloeden en hevige regenval.

Inmiddels zijn de evacuaties begonnen en meldden verschillende benzinestations dat de benzine op is.

Matthew eist 26 levens op weg naar VS
Matthew eist 26 levens op weg naar VS (Foto: ANP)

Steeds meer bejaarden op de weg

Steeds meer 75-plussers hebben een rijbewijs. Dat komt deels doordat er steeds meer ouderen in Nederland zijn, maar ook binnen die groep zijn er meer mensen met een rijbewijs. Begin dit jaar had 49 procent van de 75-plussers een rijbewijs. Twee jaar geleden was dat 45 procent.

Dat betekent dat er ongeveer 645.000 mensen van 75 en ouder een rijbewijs hebben, blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Driekwart van hen heeft minstens één auto. Bijna 8 procent van de 75-plussers heeft een motorrijbewijs.

Steeds meer bejaarden op de weg
Steeds meer bejaarden op de weg (Foto: ANP)

Zorg(elijk) 2016

Ik ben een gebroken man. Nou ja, mijn pink is gebroken. Michiel zou Michiel niet zijn wanneer het niet het meest debiele ongeluk ooit was. Neem een dikke tak, een robuuste knipschaar met lange hengels en een niet al te handige tuinman. Overschat vervolgens de tak die je moet doorknippen, zet veel kracht en krak! Niet de tak maar mijn pink die tussen de hengels van de schaar brak.
Daar zat ik dan met een niet te gebruiken vinger. Mooi dik en pijnlijk. Dan kun je maar een ding doen. Een week eigenwijs zijn en dan naar de dokter. Zo ook ik.

'Beyond Good and Evil 2 zo goed als bevestigd'

Het is slechts een teaser, maar alles wijst erop dat het vervolg voor Beyond Good and Evil er eindelijk aankomt. Michel Ancel postte opnieuw een foto op zijn instagram met een beschrijving die veel mensen doet vermoeden dat Beyond Good and Evil 2 nu (eindelijk) werkelijkheid wordt.

"Bedreigde diersoort - nu gered - game is in pre-productie - stay tuned!" schrijft Ancel op zijn instagram. Alhoewel het niet expliciet bevestigd is en je alles dus met een korrel zout moet nemen, zou het wel heel cru zijn als het hier niet om Beyond Good and Evil 2 gaat. Ubisoft wil er in ieder geval niets over kwijt. "Michael werkt nu momenteel voor zowel Ubisoft als Wild Sheep Studios. De artwork die hij heeft gepost komt van zijn werk van Ubisoft. Meer willen we momenteel niet zeggen."

Mocht je het eerste deel van Beyond Good and Evil gemist hebben, dan heb je vanaf 12 oktober de kans om de game voor nop te spelen: vanwege Ubisoft's dertigjarige bestaan is de game de hele maand gratis te krijgen op Uplay.

BYGA
'Beyond Good and Evil 2 zo goed als bevestigd'

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.