Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

4. Uncharted: Fortune Hunter

Ook Uncharted 4 heeft een companion app gekregen. Uncharted: Fortune Hunter is een actie-puzzel game waarin je uiteraard Nathan Drake volgt in zijn zoektocht naar de meest roemrijke schatten van de wereld.

Uncharted: Fortune Hunter

In Fortune Hunter moet je jouw hersenpan benutten om ruim tweehonderd puzzels op te lossen. Je speelt een puzzel in een soort top-down doolhof, waarin je de schat moet zien te bereiken. Dit moet je doen terwijl je schakelaars gebruikt om platformen te laten verschijnen (of juist te verdwijnen), obstakels kapotschiet, vallen ontwijkt die je anders op pijnlijke wijze vermoorden en meer. Op een gegeven moment wordt de game dusdanig uitdagend dat je een tijdje vast kan zitten om de kortste weg te vinden. Een uitdagende puzzelgame is goed, dus dat zit wel ok.

Je wil overigens de kortste route vinden, want op die wijze kun je loot crates openen. In deze loot crates zitten hulpitems voor in Fortune Hunter zelf, maar ook Uncharted 4 Relics en allerlei boosters die zijn te gebruiken in, hoe kan het ook anders, Uncharted 4. Door je PSN-account te koppelen aan Fortune Hunter kun je deze extra's toevoegen aan jouw Uncharted 4-game. Handig toch? Er zijn ook diverse outfits en skins te verdienen, voor wie van variatie houdt.

De grafische stijl van Uncharted: Fortune Hunter is een beetje dubieus, maar wie daar een beetje doorheen kan kijken heeft een mooie (gratis) puzzelgame te pakken. Voor fans van Uncharted en spelers van Uncharted 4 is deze game zeker een aanrader.

Uncharted: Fortune Hunter is hier te downloaden voor Android en hier voor iOS.