Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

3. Battleborn Tap

Grote titels krijgen steeds vaker een companion app. Vaak zijn dit games die een simpele, maar verslavende formule volgen zoals BejeweledBattleborn heeft ook een eigen companion app en die pakt één van de meest verslavende games ooit als basis: Cookie Clicker.

Battleborn Tap Logo

De game is ontzettend simpel. Met jouw battleborn vecht je tegen een oneindige horde vijanden. Jouw battleborn vallen automatisch aan, maar je kunt zelf extra schade toebrengen door te klikken op de vijanden. Dat is het, je hebt de game onder de duim! Uiteraard is er meer, maar in essentie is dit het.

Naast het klikken kun je uiteraard jouw battleborn upgraden en packs openen met equipment voor de battleborn. Alle upgrades en equipment geven allerlei bonussen, zoals meer maximum health, extra schade  en een hogere critical strike chance. Hoe betaal je voor de upgrades? De packs koop je met valuta die je kunt kopen met echt geld en kunt vinden door het kijken van reclame (het blijft een free to play titel). Door dubbele items te vinden ontvang je scrap, waarmee je de items kunt verbeteren naar een hoger niveau, waardoor de bonussen sterker zijn.

Battleborn: Tap Gameplay

Daarnaast vind je door het vermoorden van vijanden goud, waarmee je de basis stats van jouw battleborn kunt versterken. Het komt dan neer op een hogere DPS en hogere health. Na vijftien keer te hebben geüpgrade, kun je een speciale bonus toewijzen aan een battleborn. Als laatste zijn er ook nog artifacts, die algemene bonussen geven (zoals een hogere tap damage) en permanent aanwezig blijven, zelfs nadat je kiest voor prestige.

Met prestige begin je eigenlijk opnieuw. Je verliest al je huidige battleborn en upgrades, maar behoudt de artifacts en gevonden equipment. Het voordeel hieraan is dat je voor boss kills bonus artifacts krijgt en een hogere command rank, waarmee je nieuwe battleborn vrijspeelt. Het voelt niet logisch om opnieuw te beginnen, maar je speelt steeds sneller en beter met nieuwe spullen.

En daar zit de charme in. De game heeft weinig gameplay, maar de gameplay die er is, is belonend en verslavend. Battleborn Tap is wat mij betreft één van de leukere companion apps die ik voorlopig nog wel zo nu en dan ga opstarten.

Battleborn Tap is hier te downloaden voor Android en hier voor iOS.