Meest gespeelde mobiele titels van 2015

Het jaar 2015 zorgde voor vele internetsensaties. Een daarvan was uiteraard agar.io. Het concept is ontzettend simpel: eet balletjes die kleiner zijn dan jijzelf en word niet opgegeten door grotere balletjes. 

 agar.io ios

Hoe groter je wordt, des te langzamer ben je. Het ontsnappen van grotere ballen wordt dus lastiger, maar ook groeien gaat langzamer. De oplossing? Splits jezelf voor een groter bereik of om balletjes van een afstand te verrassen en op te eten. Of schiet balletjes weg om jezelf kleiner (en dus sneller) te maken om te ontsnappen of, als je samenwerkt, om je teamgenoot sneller te laten groeien. Voor een simpel spelletje nog genoeg tactiek dus om het interessant te houden.

Hoewel de game over de maanden heen iets minder populair geworden is, zijn er nog genoeg actieve spelers om te kunnen spelen wanneer je wil. Vooral samenwerken is leuk, maar in je eentje een beetje vervelen online kan geen kwaad. Vooral op smartphones is het heerlijk om te spelen: op het toilet, in de bus, wachtend op de tandarts of wat dan ook. Gewoon een beetje happen, een beetje trollen en je bent weer klaar.

De verslavende factor blijft hoog, zeker op momenten van verveling, en door de simpele drop-in and play-opzet kun je altijd wel wat doen. Er zijn altijd kleinere balletjes dan jij en je moet altijd wegrennen van grotere balletjes, dus je bent nooit kansloos. Het kan allemaal snel gaan op weg naar dat ene doel: grootste bal van de server.

Agar.io is ook speelbaar op pc, maar hier gratis te downloaden voor iOS en hier voor Android.