Vijf games die je gespeeld moet hebben op je mobiel - September

2. Pokémon Shuffle

Pokémon Shuffle was eerder al beschikbaar voor Nintendo 3DS. De titel is gratis om te spelen en was één van de eerste titels die Nintendo uitbracht volgens dit model. De game leent zich uiteraard voor mobiele apparaten, dus de overstap naar Android en iOS is niet verrassend.

Pokemon Shuffle get ready

De gameplay van Pokémon Shuffle is op zich weinig vernieuwend. Het speelt grotendeels als bijvoorbeeld Puzzle & Dragons, waar je door icoontjes te verschuiven er minstens drie van dezelfde op een rij moet krijgen. Hierdoor worden deze icoontjes verwijderd en ontstaat er een kettingreactie. In het geval van Pokémon Shuffle doe je hiermee schade aan de wilde Pokémon waartegen je vecht. 

De wilde pokémon kun je vangen. De vangkans hangt af van hoeveel zetten je hebt gebruikt. In het begin is het dus goed mogelijk dat het vangen wat moeizaam gaat. Jouw team van Pokémon is namelijk nog niet heel sterk, dus duurt het vaak langer voor je de wilde Pokémon hebt verslagen. Door deze te trainen en levels opnieuw te spelen, zul je zien dat het makkelijker wordt Pokémon te vangen. 

Ook moet je rekening houden met de standaard Pokémon-regels, voornamelijk die over zwakheden en sterktes. Vuur is sterk tegen gras, maar weer zwak voor water. Donder is sterk tegen water, maar weer zwak tegen gras en ga zo maar door. Met het opstellen van jouw team Pokémon is het dus handig om hier rekening mee te houden.

Pokémon Shuffle heeft wel last van het free to play-syndroom in de zin dat je vijf hartjes hebt waarmee je kunt spelen, die na elk potje verbruikt worden. Hierna moet je per hartje een half uur wachten voor je deze weer hebt. Verbruik je alle hartjes, moet je dus even wachten voor je verder kunt (of zelf hartjes kopen). Verder is het een verslavende game door de bewezen opzet en is de drang om ze allemaal te vangen ook hier aanwezig.

Pokémon Shuffle is hier gratis te downloaden voor Android en hier voor iOS.