FOK!Games en de E3

StefanW

Na een jaartje pauze ga ik alweer de lucht in voor mijn derde E3. Een week hard werken en veel lopen, maar die ik toch elke keer weer als vakantie zie. 

De E3 is voor mij toch altijd weer iets speciaals. Een mooie mix van kijken naar en spelen met de grote titels, maar ook zeker even de achterste rijen bezoeken om te zien wat de indies te bieden hebben. Veel praten en veel handjes schudden met uitgevers, ontwikkelaars en mensen waarvan ik vaak denk: wat doe jij hier in hemelsnaam?

Door een nieuwe dynamiek in de gamewereld is de voorpret helaas wat minder. De eerste keer zat ik nog samen met Pheno in het vliegtuig te overleggen en te discussiëren welke games en nieuwtjes er zouden gaan komen, maar jammer genoeg wordt vandaag de dag alles in de twee weken voor de persconferenties al naar buiten gebracht.

Wat ik ga zien is nog steeds een verrassing, ook omdat we vaak op het laatste moment nog afspraken aan het regelen zijn en games heen en weer schuiven tussen de drie redacteuren die dit jaar in L.A. lopen, maar eigenlijk maakt me dat ook niet zo heel veel uit. Van mijn persoonlijke favorieten weet ik eigenlijk toch al wel hoe ze zijn en gaan worden. Denk hierbij aan Assassin's Creed, NBA 2K en Need for Speed. Waar ik het meest nog op hoop is dat ik een indie-game ga tegenkomen die me uit mijn hemd weet te blazen.