FOK!filmchicks: Zinderende zoenscènes waar je zin van krijgt!

Hèt bekmoment. In ontelbare films komt het voor. Bij sommige zoenscènes krijg je last van plaatsvervangende schaamte en roept het beeld alleen maar een rete ongemakkelijk gevoel bij je op. Weer andere filmzoenen doen je naar de afstandsbediening grijpen met een 'jajajaja, schiet nu maar op, next'-gevoel, omdat werkelijk elke chemistry ontbreekt tussen de tong-rommelaars in kwestie. Maar zo heel soms zijn er van die filmkussen waar je het zelf behoorlijk warm van krijgt. Je ziet het aan en denkt 'verdomme, nu wil ik ook zoenen!'. 

Kortom, inspirerende zoenscènes that make you go hmmm. De FOK!filmchicks zetten er een aantal voor je op een rijtje. Sommigen uit flutfilms, sommigen (veel) uit chickflicks, uit oudere en nieuwere films. Het gaat in deze puur om De Zoen. 

Uiteraard zijn er ontelbare zoenscènes en kunnen we ze lang niet allemaal laten zien en noemen. Daarom aan jou ons verzoek om jouw favo scène met ons te delen, we zijn benieuwd welke filmzoen het voor jou 'doet'!

Guillaume Canet en Marion Cotillard in Jeux d'enfants (2003) / Love me if you dare
De hele film draait om een spel dat de hoofdrolspelers als kind met elkaar begonnen te spelen. Een spel waarin ze elkaar uitdagen, keer op keer. I dare you, maar dan op zijn Frans. Wat begon als kinderspelletje draait na jaren uit op iets dat veel groter en spannender is dan de treurige teleurstellende wereld om hen heen. 
Een knetterende chemie tussen de hoofdrolspelers en de spanning is uitermate voelbaar. Zo ook in deze zoenscène (die nog even verder gaat nadat je ze ziet wegrennen, dus niet halverwege stop zetten...)

Keira Knightley en Orlando Bloom in Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)
Eerst moest hij haar niet, toen zij hem niet, vervolgens moesten ze elkaar niet, daarna wel -gevolgd door een intermezzo met de tong van Johnny Depp- en toen liep het toch nog soort van goed af. Of de verhaallijn van Will en Elizabeth je nou kan boeien of niet, feit is dat ze een behoorlijke klik hebben. Deze scène is het daar het ultieme bewijs van en biedt bovendien voor elk wat wils: zon, zee, strand, goeie benen, een knappe jongen en een enorm suggestief scenario. What's not to like? Wij zeggen: doorvaren en op naar ronde twee!

Neve Campbell en Denise Richards in Wild Things (1998)
Wiskunde is niet onze sterkste kant. Toch kunnen ook wij de optelsom meisje + meisje maken, de uitkomst waarvan bijvoorbeeld te zien is in bovenstaande scène. Gooi bovendien een paar borsten in de mix en je hebt een zoenscène waar je U(mph) tegen zegt. Groot gelijk dat Kevin Bacon deze tet-a-tet opneemt! Vieslakje.