FOK!filmchicks: Waarom iedereen een Jason Statham zou moeten hebben. Of zijn.

Jason Statham is hot ende happening in Hollywoodland. Sinds hij zijn zwembroekje verruilde voor een exemplaar waar je minstens twee vuurwapens (en een aantal messen) in kwijt kan, is heer Statham namelijk uitgegroeid tot een ware (cult)held.

Wij Filmchicks zien echter meer dan dat, want onder dat stoere exterieur gaat een prima potentieel liefje schuil! Daarom presenteren wij: vier redenen waarom iedereen een Jason Statham zou moeten hebben (of zijn). Hoewel ons prototype al bezet is, biedt dit artikel een maatstaf om je al dan niet reeds aanwezige significant other langs te leggen. Of voor de mannelijke lezers, hoe scoor jij zelf op deze punten? Leg die hamburger maar neer en stof de hometrainer af, want een Jason Statham is om te beginnen natuurlijk..

Sportief

Filmchicks JS Sportief (geschaalde kopie)

Zijn zwembroek is hierboven al genoemd, want monneer S is zijn glansrijke carriere ooit begonnen als professioneel schoonspringer. Erg mannelijk zou je denken (..not), maar deze sportieve instelling zorgt er wel voor dat er fysiek geen kritiek te leveren is op onze Brute Brit. Niet geheel onbelangrijk, maar misschien ook niet 100 procent wenselijk. Welke vrouw wil er nu iedere dag aan haar eigen vetrollen herinnerd worden? Trouwens, nu we het toch over vetrollen hebben..

Hij is goed met kinderen

Filmchicks JS kinderen (geschaalde kopie)

Een must voor klapperende eierstokken is een vent die goed met kinderen overweg kan. Gelukkig geeft JS in Transporter 2 (2005) het goede voorbeeld. Angst voor de dokter? Geen probleem, die knallen we gewoon neer. Kind vergiftigd? Geen probleem, de dader knallen we gewoon neer. Kind ontvoerd? Geen pro- ...eh, volgende reden dan maar. Jason kan namelijk ook erg goed..

Autorijden

Filmchicks JS autorijden (geschaalde kopie)

Middagjes shoppen worden een eitje met je eigen Jason Statham om je rond te rijden. Zijn stuurmanskunsten zijn onder andere te bewonderen in The Bank Job (2008) en Death Race (2008), hoewel we hierbij moeten zeggen dat een all-risk verzekering geen overbodige luxe is. Voor vrouwen die veel waarde hechten aan hun Ford Ka is het aan te raden om een wat rustiger chauffeur aan de haak te slaan. Want je dacht toch niet dat een Stathamman zijn eigen auto in de prak gaat rijden?

Messenwerk

Filmchicks JS messenwerk (geschaalde kopie)

Messen (diezelfde die in zijn broek passen) zijn veelzijdig. Je kan er mensen mee vermoorden, je kan ermee darten en je kan er uitstekend sportattributen (en het ego van de piemel die vrouwen slaat) mee vernielen. Hoe, dat is te zien in The Expendables (2010). Behalve voor deze uitingen van mannelijkheid is een mes natuurlijk ook perfect om groenten en fruit mee te snijden. Samen koken, gezellig toch? Laat hem de uien doen, dan heb jij meer tranen over voor een goede jankfilm.

Tot slot

Naast zijn Alfa-mankwaliteiten waarderen wij Filmchicks natuurlijk ook de acteerprestaties van meneer Statham. Want hoewel bovengenoemde films misschien niet ieders cup of tea zijn, zijn Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en Snatch (2000) zeker het kijken waard. Als cheesy actie je juist wel aanspreekt, kan je vanaf 16 augustus je lol op met The Expendables 2.

Heb jij ideeën over welke onderwerpen je verFilmchickt zou willen zien? Laat het ons weten! Snakey gaf alvast het goede voorbeeld door een Lekkere Filmwijvenspecial aan te vragen. Wie mag daar volgens jullie zeker niet in ontbreken?