FOK!filmchicks: Favo Kerstfilms

Persoonlijk vieren we kerst het liefst met een kerstfilm (of twee, of drie...) en het aanbod hierin is gelukkig enorm. Dus grijp een kop warme choco, een dekentje en laat lekker zakken al dat feestdagen gevreet... Hierbij drie pagina's met een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje. Ook voor de kerst-haters zit er wat tussen!

Scrooge (1970)
Wie kent hem niet? Chagrijnige oude lul wordt bezocht door drie geesten en ziet in dat hij zijn leven -en zijn mening over Kerstmis- wil veranderen. Deze uitvoering met Albert Finney in de hoofdrol moet je eigenlijk een keer gezien hebben, maar alleen als je echt van kerst houdt want ook ons aller Scrooge viert uiteindelijk uitbundig mee. Wie geen fan is van versierde bomen, WHAM! en/of Coca Colareclames kan altijd terecht in het Scroogetopic in FEE. Bah, humbug!

Die Hard (1988)
Het is weer kerst! Dus waar gaan we naar kijken? Niet naar kinderen met slechte ouders, Chevy Chase die de buurt vernietigt of Arnold Schwarzenegger die achter een pop vliegt. Nee, we kijken naar terroristen die overhoop worden geknald. Als op kerstavond een groep Duitse terroristen onder leiding van Hans Gruber (Alan Rickman) Nakatomi Plaza binnenvallen denken ze met alles en iedereen rekening te hebben gehouden... op een enkel persoon na: John McClane (Bruce Willis). De politieagent gaat de meest actievolle kerstavond in zijn carrière tegemoet. Met de nodige grapjes, sarcastische opmerkingen en overige scherpe dialogen zorgt Die Hard voor een filmavond waar zelfs de kerstman voor thuis zou blijven!

Yippy-kay-yee, motherf...

White Christmas (1954)
Zang, check. Dans, check. Flinterdunne verhaallijn, check. White Christmas mag dan zo voorspelbaar zijn als het liefdesleven van Gordon, maar wanneer Bing Crosby en co beginnen te zingen doen wij uit volle borst mee. De film is een ultieme feel good klassieker en veel meer heb je ook niet nodig op en koude, donkere winteravond. De interactie tussen de hoofdrolspelers, en dan met name Crosby en Danny Kaye, is bovendien erg geslaagd en zorgt er wat ons betreft voor dat je je geen moment verveelt!

Rupert and the Frog Song (1985)
Wait, whut, noem je dat een film? 13 minuten naar een getekende beer kijken met kerst, waarom zou je? Nou, er zijn meerdere redenen te bedenken:
1. Als je je kind beloofd hebt dat hij/zij na het eten nog een filmpje mag zien, dan ben je tenminste snel klaar.
2. Het zou natuurlijk in theorie kunnen dat je van dat soort tekenfilmpjes houdt. Maar eh... Dat is eh... Nou ja, goed, move on!
3. Ja ja ja, Rupert is schattig enzo, maar The! Frog! Song! Daar gaat het natuurlijk om!

Met zijn allen arm in arm, hand in hand: BOM-BOM-BOM-PAHIEJAAAAAAAAA!