Vijf gametips voor de maand november

November gaat een interessante maand voor gamers worden. Er komen genoeg knallers uit, zowel letterlijk als figuurlijk. In deze special staan vijf games die potentie hebben om een topper te worden.

Super Mario 3D Land

Platform: 3DS
Developer: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 18 november
Genre: Platformer
Preview: Super Mario 3D Land

 

Binnenkort ligt Super Mario 3D Land in de winkel. Dit spel wordt een combinatie van Super Mario Galaxy (Wii) en Super Mario 64 (Nintendo 64), met af en toe gameplay die gebaseerd is op Super Mario Bros (NES). Het doel is weer lekker "back-to-the-roots". Ga van punt A naar punt B zonder dood te gaan, erg vergelijkbaar met de eerste spellen. Alleen nu zullen de levels ook 3D-elementen bevatten. Je zult bijvoorbeeld soms achter een muurtje door moeten lopen, en iets het level "inlopen". Uiteraard zijn er ook levels met de opbouw zoals we die kennen van Super Mario Galaxy.

Reden waarom het spel gaat slagen: Ouderwetse Mario-gameplay in een nieuw jasje. Heerlijke nostalgie en Mario-games zijn altijd van hoog niveau. Uiteraard ook de eerste Mario-game op de Nintendo 3DS
Waar kan het fout gaan? Als er te weinig veranderd is en het spel hierdoor geen meerwaarde heeft. 

Sonic Generations

Platform: Xbox 360, Playstation 3, PC, 3DS
Developer: Sonic Team
Uitgever: Namco Bandai
Releasedatum:
Xbox 360, PS3, pc: 4 november
3DS: 25 november
Genre: Platformer
Preview: Sonic Generations

 

 

 

Sonic Generations ligt al snel in de schappen. Dit spel zal, net zoals Super Mario 3D Land, ook elementen bevatten van eerdere spellen, en zal zijn nostalgische momenten hebben. Er zit bijvoorbeeld een level in het spel waarbij je weg moet rennen van een G.U.N truck. De mensen die Sonic Adventure 2: Battle gespeeld hebben zullen dat nog wel herinneren. 

Reden waarom het spel gaat slagen: Het beste van de twee Sonics bij elkaar in één game.  
Waar kan het fout gaan? We kennen allemaal de Sonic-cycle wel, het is altijd afwachten met Sonic-games. 

Call of Duty: Modern Warfare 3

Platform: Playstation 3, Xbox 360, pc
Developer: Infinity Ward/Sledgehammer Games
Uitgever: Activision
Releasedatum: 8 november
Genre: FPS

 

 

 

 

Na het hele gedoe rond Infinity Ward verschijnt er alsnog een nieuwe Call of Duty: Modern Warfare. Dit deel is net zoals de voorgaande delen gefocust op het neermaaien van je tegenstanders. Er zal natuurlijk ook een campaignmodus inzitten, maar hier is verder nog weinig over bekend. Dit spel zal als eerste Call of Duty-spel volledig gebruikmaken van de nieuwe abonnementendienst Call of Duty Elite. 

Reden waarom het spel gaat slagen: Het is Call of Duty, de game verkoopt zichzelf. Heerlijke arcade en explosieve actie.
Waar kan het fout gaan? Teveel van hetzelfde, nóg een titel op dezelfde engine. 

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Platform: Wii
Developer: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 18 november
Genre: Action Adventure
Preview: The Legend of Zelda: Skyward Sword

 

 

 

 

Het langverwachte nieuwe deel van The Legend of Zelda gaat snel de toonbank over. Skyward Sword lijkt qua grafische stijl op een mengelmoes van Wind Waker en Twilight Princess. Dit spel zal enkele nieuwe elementen bevatten, waaronder het levelsysteem waarmee je je wapens en items krachtiger kunt maken. Ten opzichte van Twilight Princess, het eerdere deel op de Wii, zijn de controls een stuk preciezer door het gebruik van de Wii MotionPlus. 

Reden waarom het spel gaat slagen: Eerste recensies zijn lovend. Ziet er prachtig uit, gameplay werkt ook echt.
Waar kan het fout gaan? Teveel de focus leggen op de bewegingen van de Wiimote in plaats van goede gameplay. Vliegen kan saai worden. 

Assassin's Creed: Revelations

Platform: Playstation 3, Xbox 360, pc
Developer: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum:
PS3, Xbox 360: 15 november
Pc: 29 november
Genre: Action Adventure
Preview: Assassin's Creed: Revelations

 

 

 Ezio beleeft weer een nieuw avontuur in het laatste deel van zijn trilogie. Desmond kruipt in de Animus om herinneringen van Ezio te herbeleven. Naast een heel nieuw verhaal zal de gameplay ook iets anders zijn. En wie weet maakt Altaïr, uit Assassin's Creed I, ook wel een kleine terugkeer! 

Reden waarom het spel gaat slagen: Hoe loopt het spannende verhaal af?
Waar kan het fout gaan? Als er te weinig veranderingen zijn, we willen nou ook wel eens Assassin's Creed 3 zien in plaats van nog een 'uitbreiding'.