Vijf gametips voor de maand december

Ho ho ho! Sinterklaas en de Kerstman komen er weer aan. Dit houdt in dat er naast de bekende feestliedjes en warme chocolademelk met slagroom ook genoeg games zullen uitkomen. In deze special zullen wij er voor jullie vijf uitlichten.

 Game: Star Wars The Old Republic
 Platform: pc
 Developer: BioWare
 Uitgever: Electronic Arts
 Releasedatum: 20 december
 Genre: Online, RPG

 Preview: Star Wars: The Old Republic

 

 

 

Er is lang over gespeculeerd en na vele bèta-tests zal op 20 december dan eindelijk SWTOR, volgens hardnekkige geruchten één van de duurste games ooit gemaakt, online gaan. Voor de spelers met pre-orders is dat zelfs al eerder. Vanaf 15 december zullen zij toegelaten worden tot het Star Wars-universum. De verhaallijn borduurt voort op de alom geprezen Knights of the Old Republic-games. De 'Sith Empire' is weer in volle kracht teruggekeerd en na wat schermutselingen heerst er een zeer instabiele vrede tussen deze Sith en de Galactic Republic. Jij als speler zal een van deze twee kanten moeten kiezen.

Vervolgens moet er volgens bekend MMO-recept een ras, geslacht en klasse gekozen worden waarna jouw verhaal kan beginnen. Elke klasse heeft namelijk een eigen 'prologue' die duurt tot het moment waarop je een eigen schip krijgt en is voornamelijk gericht op het ontwikkelen van je eigen karakter. BioWare probeert op deze manier hun klassieke singeplayer-RPG gameplay te combineren met het beproefde MMORPG-concept. Er zijn dus zoals te verwachten ook dungeons (Flashpoints), PvP-gebieden (Warzones) en raids (Operations).

Rest natuurlijk nog de vraag of deze dingen en de combinatie Star Wars/BioWare genoeg zijn voor de game om zich te kunnen nestelen in de MMO-wereld, waar World of Warcraft al jarenlang op de troon zit en elke concurrent meedogenloos verpulvert. We zullen het zien vanaf 20 december.

 

 Game: Mario Kart 7
 Platform: Nintendo 3DS
 Developer: Nintendo/Retro Games
 Uitgever: Nintendo
 Releasedatum: 2 december
 Genre: Race

 Preview: Mario Kart 7

De Nintendo 3DS kende een slechte launch. Dit kwam mede doordat de bekende titels zoals Zelda, Mario en Mario Kart miste. Nu gaat Nintendo hier verandering in brengen. Mario Kart 7 zal snel de schappen ingeracet zijn. Zodra dit gebeurd is kan jij thuis op je bank je eigen kart samenstellen en lekker over stranden, door grotten, door de lucht en onder water racen. Dit alles nog steeds in je eigen samengestelde kart. De overbekende Mario-personages zullen uiteraard ook niet ontbreken.

Waarom gaat dit spel slagen: Het is een bekende serie. Dit spel zal ook wat toevoegen. Je kan bijvoorbeeld je kart customizen, nieuwe power-ups gebruiken, en uiteraard zullen er nieuwe levels aanwezig zijn. Dit spel zou zomaar eens tot het succes van de Nintendo 3DS kunnen leiden.

Waar kan het fout gaan: Uitgemolken concept. Zelfde gameplay en te weinig toevoegingen. "Weer zo'n Mario Kart spel?". Dit alles zou kunnen voorkomen dat het spel goed zal verkopen.

 Game: Postal III
 Platform: PC, PlayStation 3, XBOX360, Mac
 Developer: Running With Scissors/Akella Games/TrashMasterStudios
 Uitgever: Akella Games
 Releasedatum: 10 december
 Genre: Action, Sandbox

 

 

 

De Postal-reeks stond altijd al bekend om zijn brute geweld in gewaagde inspelingen op actuele zaken, neem nou het terroristenkamp in Postal 2. In Postal III is dit vooral niet anders.

In Postal III speel je, net als in voorgaande delen, als de Postal Dude. Aan het eind van Postal 2 heb je de stad Paradise opgeblazen. In Postal III kom je aan in Catharsis, waar je helaas zonder benzine voor je auto zit. Om aan geld voor benzine te komen, moet je de meest belachelijke en gewelddadige taken uitvoeren. Eén van die taken is appeltjes plukken, met als bijkomst de Taliban vermoorden die binnenvalt. Dit is wat Postal III zo aantrekkelijk, of voor sommigen zo onaantrekkelijk maakt.

Waarom gaat dit spel slagen: De kinderachtige humor en het overdreven geweld in een open wereld, waarbij de meest absurde dingen komen kijken, zoals een motorzaag in de vorm van een das.

Waar kan het fout gaan: Naast het belachelijke en kinderachtige geweld komt er niet veel meer bij kijken, en een goed verhaal is nooit de sterkste kant van Postal geweest.

 Game: Trine 2
 Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows, Mac
 Developer: Frozenbyte
 Uitgever: Focus Home Interactive
 Releasedatum: 7 december voor pc/mac, later in de maand voor PSN/XBLA
 Genre: Action, Adventure, Platform

 Preview: Trine 2

 

 

Trine 2 belooft veel kleurenpracht, een hoop gebruik van de Wet van Newton, veel puzzels en een grotere wereld. In het spel draait het om het redden van een koninkrijk. Onze helden worden begeleid door de Trine, een mysterieus item dat zorgt dat zielen met elkaar verbonden worden. Dit artefact roept onze helden weer op omdat er problemen in het koninkrijk zijn. En dan begint het avontuur. In het spel bestuur je drie personages, die je op elk moment kunt wisselen.

De personages hebben elk hun speciale mogelijkheden en wapens om de vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. De ridder lost al zijn problemen op met zwaard en schild. De dief heeft haar pijl en boog en door haar schot met pijl op te laden schiet ze preciezer en verder. Ze heeft daarnaast een grappling hook, waarmee ze op plekken kan komen die onbereikbaar zijn voor de anderen. De tovenaar kan enkele objecten tevoorschijn toveren. Een recht stuk brug of een doos: door ze in het beeld op jouw gewenste plek te tekenen verschijnt je gewenste item en valt het volgens de natuurkundige wetten, waarschijnlijk op de grond. Zo kun je een doos boven een vijand tekenen en zal de doos op hem vallen. Je kunt de getekende items ook gooien richting vijanden.

Er is offline en online co-op beschikbaar om met twee andere spelers met deze drie helden de vele puzzels en vijanden te overwinnen.

Waarom gaat dit spel slagen: Innovatief, diepgaand verhaal, veel puzzels

Waar kan het fout gaan: Te veel puzzels, te moeilijke puzzels, Arcade-titel waardoor hij niet op disc verschijnt.

 

 Game: Infinity Blade 2
 Platform: iPhone, iPod Touch, iPad
 Developer: Chair Entertainment/Epic Games
 Uitgever: Apple (Digitaal)
 Releasedatum: 1 december
 Genre: Action

 

 

 

Je bent een warrior. Je dringt het kasteel binnen op zoek naar de God King. Je gaat dood. Wat nu? Als je doodgaat begin je niet overnieuw. Nee, je dringt opnieuw het kasteel binnen. Opnieuw op zoek naar de God King. Hij vermoord je weer. Wat is er anders? Je bent niet het personage waarmee je begonnen bent, maar het personage dat afstamt van het personage waar je mee bent begonnen. Dit is de gameplay van Infinity Blade. Deze gameplay zal zich herhalen in Infinity Blade 2, danwel met wat toevoegingen. Je kan nu twee zwaarden tegelijk dragen. Dual wield? Ja, dual wield. Boven dit zijn er nog veel meer monsters die je moet uitmoorden voor je bij de God King komt.

Waarom gaat dit spel slagen: Origineel concept, nieuwe monsters, mogelijkheid tot dual wielding.

Waar kan het foutgaan: Het spel kan te herhalend zijn. Het zou ook kunnen aanvoelen als een uitbreiding op deel een, in plaats van een nieuw deel.