FOK!games maandoverzicht: november

De maand november was een maand waar zoveel toffe games uitkwamen, dat menig gamer dit geweld niet bij kon benen. Er kwamen deze maand maar liefst 35 titels voorbij waar de crew hun oordeel over velden. Ook zijn er deze maand twee stuks hardware bekeken, gevoeld, getest en becijferd.

Nyko bracht zowel een stukje hardware uit voor de Xbox 360-bezitters, als de PlayStation 3-gamers onder ons. Alsof de 360-controller nog niet genoeg mogelijkheden had om te worden opgeladen, bekeken we deze maand de Nyko Charge Base 360 en om de PS3 te voorzien van wat extra poorten bekeken we ook de Nyko Media Hub+. Beiden kwamen behoorlijk goed uit de bus met cijfers boven de 80%!

Maar deze maand stond natuurlijk vooral in het teken van de grote titels die uitkwamen. Allereerst dook Egamer in de post-apocalyptische wereld van Fallout 3. Het derde deel uit de serie is er één waar velen naar uitkeken en dat bleek niet onterecht. Egamer werd wel zo enthousiast van de game dat hij deze beloonde met 93%.

Maar dit was slechts het begin van de maand, hierna volgde de volgende dag direct een review van Dead Space. Clipse trotseerde de vele aliens in dé horror-game van het jaar. Hij tipt de game zelfs als potentiele Game Of The Year en dit is ook terug te zien aan het mooie cijfer van 94%.

KoosyNL hield zich deze maand absoluut niet bezig met enge dingen, maar ging eens kritisch kijken naar de avonturen van Sackboy. De vertederende game LittleBigPlanet deed het ook zeer goed. Het maken van je eigen levels en de pure schattigheid deden de wat vreemd aanvoelende besturing teniet en hierdoor kreeg de game een score van 97%.

Deze maand zag ook de opvolger van Far Cry het licht, namelijk Far Cry 2. In de vrijgegeven beelden van de game, voordat deze daadwerkelijk uitkwam, zag alles er spectaculair mooi uit. De verwachtigen waren dan ook hooggespannen. De graphics van de game bleken ook daadwerkelijk ontzettend mooi te zijn, maar door wat foutjes in de gameplay haalde het cijfer toch de 90% niet en bleef hangen op een toch zeer nette score van 82%

Alsof dit nog niet genoeg was, kwam er deze maand ook nog een vervolg op dé Xbox 360-exclusive Gears of War uit. Zie de review hier. Allard88 kroop in de huid van Marcus Fenix en vocht zich een weg door de vele hordes Locust, Brumaks en ander gespuis. Ondanks dat de voertuigbesturing wat rammelt en de multiplayer sinds de launch een hoop problemen kent, is de game toch erg goed en brengt het genoeg vernieuwingen met zich mee om op een mooie score van 91% uit te komen.

Verder kwam deze maand ook het vijfde deel in de Call of Duty-reeks uit, namelijk Call of Duty: World at War. Frankii en Rossdale worstelden zich samen door de co-op campaign en deden hun best om samen zoveel mogelijk mensen om te leggen in de multiplayer. Het uiteindelijke oordeel was dat de game alles behalve origineel is, maar dat dit misschien ook wel de kracht van de game is. Wat beide heren wel frustreerde is dat de veteran-modus van de game moeilijker is dan in al zijn voorgangers en op sommige punten echt onmogelijk lijkt. Desondanks bereikte de game toch een score van 80%

De game waar de PC-gamers deze maand naar uitzagen is ongetwijfeld de uitbreiding op WoW, genaamd World of Warcraft: Wrath of the Lich King. Massa\'s mensen stortten zich op de nieuwe quests om zo snel mogelijk verder te kunnen levelen. Egamer kwam, en zag dat het goed was. De uitbreiding brengt een hoop nieuwe dingen met zich mee en ondanks dat sommige raids misschien wat gemakkelijk zijn, zullen vele mensen weer uren zoet zijn met deze expansion. Hij beloonde de game dan ook met een 93%