FIFA Street launch-event

We vertrokken donderdag om 17.00 met een bus richting Brussel. Na wat onvermijdelijke files kwamen we uiteindelijk toch op de plaats van bestemming aan; het Sheraton hotel. We werden verzocht naar de lift te gaan en het knopje van de bovenste etage in te drukken. Toen de lift in beweging kwam, schoten we met razende snelheid omhoog en in een tijd van enkele seconden zaten we 102 meter hoger.
Eenmaal bovengekomen ontvingen we een badge en gingen we de zaal in. Daar bevonden zich stoelen, opgesteld voor een videoscherm en een DJ om de mensen van wat muziek te voorzien. Over dorst hoefde je je ook geen zorgen te maken, want de Red Bull en de Spa vloeiden rijkelijk.

Na een korte introductie van de marketing director van EA, waarin hij wat vertelde over de titels van EA en over het bedrijf zelf, werden we verzocht naar het dak te gaan waar het spectaculaire gedeelte van de avond zou plaatsvinden. Op het dak bevond zich een grote kooi op een meter of twintig van waar wij stonden waarin druk gevoetbald werd door de aanwezige straatvoetballers. Helaas was deze afstand te groot om zelf mooie foto\'s te maken, maar de aanblik van het geheel was vrij bizar. Je stond gewoon op meer dan honderd meter hoogte met een prachtig uitzicht over Brussel-at-night, drum and bass in je oren en een potje straatvoetbal van de bovenste plank. En ondertussen cirkelde er een helikopter boven je hoofd, waarvandaan opnames werden gemaakt van het geheel. Op het dak stonden ook nog een paar grote securitymannen (om te zorgen dat je niet over de rand lazerde ofzo). Het leek eigenlijk wel een beetje alsof je in een Schwarzeneggerfilm zat.

Na het spektakel op het dak gingen we weer naar de zaal. Hier werd nog een presentatie gehouden over het spel zelf en werd ingegaan op details als special moves en tricks, het menu van de game, de speelbare locaties en de aanwezige voetballers. Verder werd er ingegaan op de GameBreaker en over hoe er gebruik gemaakt kan worden van de muur als vijfde man. Uiteraard kun je alles over het spel vinden in de review.

Het was natuurlijk ook mogelijk om zelf het spel te proberen. Aan de rand van de zaal stonden enkele van de bekende PlayStation-zuilen waar je het spel kon testen. Ik kon dit natuurlijk niet laten en heb mij met een aanwezige collega van een andere site aan een potje gewaagd. Het spel maakte een goede indruk op mij. Het tempo is moordend hoog en de besturing is even wennen, maar het is gewoon heel veel lol... vooral in de multiplayer.
Hierna kreeg ik ook nog de kans om een van de aanwezige voetballers, die ook in de game zit, te interviewen. Het resultaat hiervan lees je komende week.
Na het interview was er nog een buffet met een biertje en werd er nog wat geouwehoerd. Gezien het feit dat het nog best een klere-eind rijden was, moesten wij om 22.30 weer richting de bus en vertrokken we naar Nederland.