User van de maand september: Rhapsody

Eens in de zoveel tijd komt er een speciaal persoon naar voren. Een persoon die door de hogere machten in een vergadering wordt geselecteerd om te schijnen. Voor september is er iemand uit FOK!sport naar voren geschoven. Over wie heb ik het? Dames en heren, voor de allerlaatste keer de user van de maand in deze vorm presenteren wij...Rhapsody!


Het themabord op het werk van Rhapsody


"Nee ik had het niet verwacht. Ook helemaal nooit aan gedacht eigenlijk, maar ik vind het wel grappig." Rhapsody, dé user van deze maand. Wat doet hij precies op FOK! ? "Nou, eigenlijk ben ik vooral van Fok!sport. Af en toe ben ik nog wel eens op de FP te vinden maar het blijft voornamelijk bij sport."

Rhapsody is dus de user van de maand september. Zijn usernaam is afgeleid van de Italiaanse metal-formatie ‘Rhapsody Of Fire’ (die enkele jaren terug nog gewoon 'Rhapsody' heette). "Maar helaas lijkt het alsof ik de enige ‘van Rhapsody ben’ die nog actief is, aangezien de band al tijden niets meer heeft laten horen." Genoeg uitleg, laten we kijken wie de man achter deze naam is. "Ik ben dus Rhapsody, 25 jaar, HBO informatica afgerond en nu werkzaam bij een klein software bedrijf in Nieuwegein. Nog voor het behalen van mijn diploma getekend bij dit bedrijf en tot op heden heb ik het nog goed naar mijn zin. Daarnaast heb ik een relatie met een Duitse schone en daar hoop ik over een maand of drie mee samen te gaan wonen." En hoe zit het met eventuele dieren in huis? "Huisdieren heb ik nog niet, die komen tegelijk met het samenwonen aangezien mijn vriendin twee cavia’s heeft. Maar zodra ik uit mijn appartement ben is het wel de bedoeling dat er zo snel mogelijk een Duitse herder komt. Waarom een Duitse herder? Nou, bij mijn ouders hebben we er een paar gehad (achter elkaar dus) en het zijn gewoon schitterende dieren."


Duitse herder achter in Rhapsody's auto


We willen natuurlijk wat meer weten over zijn vriendin. Hoe heeft Rhap haar leren kennen? "Mijn vriendin heb ik drie jaar geleden ontmoet op een festival in het noorden van Duitsland. Door deze ontmoeting heb ik denk ik geen tijd meer om in het ONZ-forum rond te hangen. Maar goed, sinds jaar en dag ben ik elk eerste weekend van augustus te vinden op Wacken Open Air. Hoewel het toch het grootste metalfestival van Europa is kennen veel mensen het niet. Elk jaar 3 dagen lang, 60+ bands. Dat met een (ietwat on)gezonde hoeveelheid bier, een stel vrienden en niet-Nederlandse prijzen: perfect."

Na een blik in de topiclijst van Rhapsody zien we al snel dat hij een echte 020-fan is. Wat is er zo speciaal aan Ajax? "Het is niet zozeer speciaal, maar meer dat ik gewoon een supporter van Ajax ben. Het Ajax-topic is voor mij net als sport een plek waar ik alles m.b.t. Ajax bij kan houden zonder dat ik naar tig sites moet gaan." Het behoeft ook verder geen uitleg dat FOK!sport de favoriete pagina van onze Ajax-fan is. "Sport vind ik op FOK! het meest interessant. Op de FP verschijnen vaak nieuwsberichten die ik elders ook al gelezen heb of niet interessant zijn. Op FOK!sport staat altijd een mooi gevarieerd aanbod. Voor mij is het een soort samenvatting van allerlei nieuwsbronnen." Maar ook in het dagelijks leven is Rhapsody druk bezig met sport. "Jazeker, ik sta elke week in de wei voor een potje voetbal en zo nu en dan wil ik ook nog wel eens gaan wielrennen en hardlopen."


Wacken Open Air 2009, het hoofdpodium


Dat FOK! niet meer is dan FOK! blijkt wel uit de vragen wat de beste en slechtste herinnering is aan de website. "Dit is een moeilijke vraag. Ik heb eigenlijk niet zoveel herinneringen (goed of slecht) aan Fok!. Het is voor mij gewoon een nieuws-site." Toch zijn er in de ogen van Rhapsody nog enige verbeterpunten mogelijk. "FOK! is vooral gericht op jongeren en af en toe is het mij wat te flauw of te kinderachtig. Maar eigenlijk zijn dat vooral de reacties, dus ach." Als vaste, afsluitende vraag van een User van de maand-interview ook aan Rhapsody de vraag: Wat zou je allemaal doen met je speciale privileges? "Meteen inleveren omdat dat niets voor mij is. Los van de tijd denk ik niet dat er een boel users over blijven. "