FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 27 december 2024

'Stop met het plakken van wiebeloogjes op onze standbeelden!'

De Amerikaanse stad Bend in Oregon vraagt bewoners om te stoppen met het plakken van plastic wiebeloogjes op standbeelden. De stad is deze grappen beu, omdat het veel geld kost om de oogjes te verwijderen.

De inwoners van Bend keken verbaasd toen er onlangs wiebeloogjes op verschillende kunstwerken in de stad verschenen, waaronder een standbeeld van twee herten en een metalen bol. In een bericht op sociale media vroeg de stad de verantwoordelijke om ze te verwijderen. “Hoewel de wiebeloogjes die op de diverse kunstwerken in de stad zijn aangebracht je misschien doen lachen, kost het geld om ze zorgvuldig te verwijderen zonder de kunst te beschadigen,” aldus het bericht.

Desondanks lijken de inwoners de wiebeloogjes zeer te waarderen. Op internet zijn er veel reacties te vinden zoals: “Maar ze zijn zo grappig!!!” en “De wiebeloogjes moeten blijven!”.

Ruim €1.400 schade
Volgens de stad zijn er in het verleden ook andere versieringen zoals kerstmutsen en kransen aangebracht op standbeelden, maar de plak-oogjes worden minder gewaardeerd. "Hoewel we de kransen en kerstmutsen niet goedkeuren, willen we wegblijven van lijm, graffiti en alles wat de kunst echt zou kunnen beschadigen," stond er in de oproep op sociale media.

De Amerikaanse stad benadrukt dat ze wil dat de gemeenschap zich bezighoudt met kunst en daar plezier aan beleeft, maar dat ze ook willen voorkomen dat er schade ontstaat. Tot nu toe heeft de stad naar eigen zeggen ongeveer 1.440 euro uitgegeven aan het verwijderen van de oogjes van zeven van de acht getroffen standbeelden.

Googly eyes in Bend ( @ Central Oregan Daily on YouTube 061224)
Googly eyes in Bend ( @ Central Oregan Daily on YouTube 061224)

Het drama wat Brexit heet

"We gaan Brexit voor elkaar krijgen" was ooit de belofte van de Conservatieven. Maar zo eenvoudig is het niet, Brexit blijft voortdurend problemen te veroorzaken. De Britten willen nu onderhandelen over een nieuwe deal met de EU. Maar wat is mogelijk?

"Brexit uitvoeren" was ooit de belofte van Boris Johnson. De zin van de toenmalige Britse premier had iets definitiefs. Alsof het mogelijk was om het vakje voor het verlaten van de Europese Unie aan te kruisen, maar zo eenvoudig is het niet. Het Verenigd Koninkrijk is uit de EU gestapt, maar de relatie met de EU gaat moeizaam. De huidige premier Keir Starmer wil onderhandelen met de Europese Commissie. Het gaat om een betere overeenkomst. Mensen zouden beter af moeten zijn met een nieuwe overeenkomst, vertelde Starmer in een video-interview aan de krant The Sun.

Dramatische omzetdaling
Er zijn net nieuwe cijfers opgedoken die aantonen hoe belangrijk de Europese Unie is als handelspartner voor het Verenigd Koninkrijk. In 2021 en 2022 boekten Britse bedrijven 32,5 miljard euro minder omzet met Europa - als gevolg van Brexit, zo blijkt uit een studie van de London School of Economics. Vooral kleine en middelgrote bedrijven hebben hun handel met de EU moeten stopzetten of sterk moeten beperken. De bureaucratie is enorm, de kosten zijn hoog, de Britse regering staat onder druk, er is een gebrek aan inkomsten en de economische groei zou sterker moeten zijn.

Een ongebruikelijk bezoek
Minister van Financiën Rachel Reeves heeft recent de vergadering van de Europese ministers van Financiën bijgewoond. Dit alleen al is nieuwswaardig, want een dergelijk bezoek was ondenkbaar onder de conservatieve regering. In Brussel benadrukte de Labour-politicus het belang van de "reset", het opnieuw afstemmen van de betrekkingen met de EU: "We moeten meer doen om onze groei, concurrentiekracht en handel te stimuleren." De gesprekken om een nieuw handelsakkoord te formuleren zullen naar verwachting begin 2025 op stoom komen. Als Britse voedselproducenten en boeren zich zouden houden aan Europese normen, zou dit de handel waarschijnlijk vereenvoudigen. Controles, bureaucratie en papierwerk zouden moeten worden afgeschaft.

Dit is een nachtmerrie voor Brexit-voorstanders. De krant The Sun schrijft al: "Brussel wil controle terugnemen". De kop is gebaseerd op een politieke slogan die wordt gebruikt door Brexit-aanhangers: "Take back control" was de zin die ze bedachten met betrekking tot het Verenigd Koninkrijk.

Labour in de verdediging
De Labourregering moet daarom herhaaldelijk duidelijk maken dat het niet gaat om het terugdraaien van Brexit. Minister van Financiën Rachel Reeves zei dienovereenkomstig: "In het verkiezingsprogramma beloofden we groei te bevorderen. Maar we zeiden ook dat er geen terugkeer zou zijn naar de interne markt van de EU, geen douane-unie, geen vrij verkeer van werknemers." En daarmee is de Britse regering terug waar ze was vóór alle ingewikkelde kwesties en EU-eisen: geen "cherry picking".

Een belangrijk punt: wie is bevoegd in het geval van een juridisch geschil? De Britten verwerpen de jurisdictie van het Europese Hof van Justitie. En de Europeanen hebben hun eigen belangen: Het gaat over visserij en vrij verkeer voor scholieren en studenten, wat de Britten tot nu toe hebben afgewezen. "Get Brexit done" was daarom meer een illusie. "Omgaan met Brexit" zou passender zijn geweest.

En dan is er nog de VS
De gesprekken met de Europese Unie zijn ook zo ingewikkeld omdat, vanuit Brits perspectief, de vraag rijst of afspraken met de EU mogelijk een overeenkomst met de VS in de weg kunnen staan. De Britse regering richt zich hier nog steeds op, in de hoop op twee paarden tegelijk te kunnenwedden en te profiteren van overeenkomsten met beide economische gebieden. Of zullen beloften aan de Europeanen alle flexibiliteit en de voordelen van het verlaten van de EU die Brexit-aanhangers prijzen, in de weg staan? Het is moeilijk in te schatten - ook met het oog op de aankondiging van de gekozen president van de VS, Donald Trump, om invoertarieven in te voeren.

WWF: minder egels, meer zeearenden

2024 is een gemengd jaar als het gaat om het behoud van dier- en plantsoorten wereldwijd. Met veel soorten gaat het slechter, met sommige beter, volgens het rapport van de milieustichting WWF. "Dier- en plantensoorten verdwijnen in hoog tempo voor altijd van onze planeet", zegt Kathrin Samson, directeur natuurbehoud bij het WWF Duitsland.

Koralen, Borneo-olifanten, de Zuidoost-Aziatische junglebanteng en brilpinguïns zijn er volgens het WNF in sommige gevallen dramatisch op achteruitgegaan. En zelfs de egel, die oorspronkelijk uit Duitsland komt, kampt met problemen. Het aantal West-Europese egels, ook bekend als bruinborste egels, neemt sterk af. De soort is nu gecategoriseerd als "mogelijk bedreigd". 

Het WWF rekent ook de wolf, waarvan de beschermingsstaat in december door de Raad van Europa werd verlaagd, tot de verliezers. 

Bedreigde soorten
De Borneose olifant is nu zo zeldzaam dat er nog maar zo'n duizend in het wild leven. En de wereldwijde bantengpopulatie is ook aanzienlijk geslonken - de populatie wordt geschat op nog maar zo'n 3300 dieren. De soort is sinds dit jaar geclassificeerd als bedreigd, net als de Afrikaanse pinguïns: terwijl er 141.000 broedparen waren in 1956/57, zijn er nu nog maar ongeveer 9.900 paren, volgens het WWF. "De oorzaken zijn allemaal door de mens veroorzaakt: vernietiging van habitats, overexploitatie en stroperij, invasieve soorten, milieuvervuiling en de klimaatcrisis," benadrukte Kathrin Samson met betrekking tot de bedreigde soorten.

Volgens het WWF zijn de bedreigde soorten representatief voor duizenden andere bedreigde soorten. Volgens de huidige Rode Lijst van de International Union for Conservation of Nature (IUCN) worden ongeveer 46.300 soorten dieren, planten en schimmels als bedreigd beschouwd.

Lichtpuntjes: lynxen, tijgers, Siamese krokodillen
Naast de tegenslagen ziet het WNF ook lichtpuntjes: "Met lynxen en tijgers gaat het beter, Siamese krokodillen, zeeschildpadden en tonijn keren terug naar hun traditionele leefgebieden en ook de zeearend zit in de lift", aldus de stichting.

Volgens de stichting was de zeearend, de grootste Europese roofvogel, rond 1900 bijna volledig uitgestorven. Tegenwoordig leven er alleen al in Duitsland weer meer dan 1000 broedparen.

Strikte visverboden hebben effect
Blauwvintonijn, die lange tijd verdwenen was door overbevissing, duikt weer op in de Noordzee. Volgens het WNF zorgen strenge visverboden en de strijd tegen illegale visserij ervoor dat de populatie, die migreert in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan en paait in de Middellandse Zee, weer op een goed niveau is gekomen. De positieve voorbeelden laten zien dat er ondanks tegenslagen en crises nog steeds kansen zijn voor de natuur en ons mensen, aldus de stichting.

8 procent meer files op de Nederlandse wegen in 2024

De filezwaarte (lengte x duur file) op de Nederlandse wegen is het afgelopen jaar met 8% gestegen, meldt de ANWB op basis van verkeersdata, geleverd door TomTom. Hoewel de eerste helft van het jaar een lichte daling liet zien, zorgden de zomer- en najaarsmaanden voor aanzienlijk meer files vergeleken met dezelfde periode in 2023. De ANWB wijst op bevolkingsgroei en de toename van het aantal voertuigen als de belangrijkste oorzaken van de stijgende verkeersdrukte.

In 2024 nam de filezwaarte tijdens de ochtend- en avondspits met 6% toe. Overdag stonden er fors meer files dan vorig jaar, met een stijging van 18%. Vooral op woensdag en donderdag was het overdag veel drukker, met een toename van respectievelijk 40% en 25%. De vele wegwerkzaamheden zorgden ook in de weekenden voor veel oponthoud, waardoor de filezwaarte met maar liefst 45% toenam in vergelijking met vorig jaar.

Tijdens de zomermaanden was het bijzonder druk op de weg. Naast het vele verkeer zorgden ingrijpende werkzaamheden en afsluitingen, zoals op de A2 tussen Utrecht en Everdingen en de A10 Noord bij Amsterdam, voor veel oponthoud.

De cijfers over alle A- en N-wegen laten zien dat het fileprobleem zich in steeds meer regio’s voordoet. Met uitzondering van het noorden nam de filezwaarte in alle provincies toe. Zuid-Holland en Noord-Brabant, de drukste provincies, laten een wisselend beeld zien: in Zuid-Holland nam de filezwaarte toe met ruim 3%, terwijl deze in Noord-Brabant met hetzelfde percentage daalde. Noord-Brabant, met veel transitroutes, had dit jaar minder last van omrijdend verkeer. In 2023 zorgden langdurige afsluitingen van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug ervoor dat veel verkeer uitweek naar de Brabantse wegen.
Nieuwe infrastructuur

Het afgelopen jaar zijn ook een aantal knelpunten in het wegennet verdwenen:

  • In juli werd bij Leiden de N434 voor het verkeer geopend. Deze 4 kilometer lange verbinding tussen de A4 en A44 heeft gezorgd voor veel betere doorstroming van het verkeer op de N206 door Leiden en de A44 bij Wassenaar.
  • Op 1 september is de Ring Zuid van Groningen (A7/N7) geopend. Ook daar is het aantal files de afgelopen maanden flink afgenomen.
  • Op 7 december werd de extra verbinding onder de Nieuwe Waterweg bij Vlaardingen opengesteld. Komend jaar moet blijken of deze Maasdeltaroute zorgt voor betere doorstroming en minder belasting van de Beneluxtunnel in de A4.

Rijkswaterstaat werkt ook het komend jaar op veel plaatsen aan de weg.

Een aantal projecten is zo omvangrijk dat het noodzakelijk is om wegen voor een langere periode te sluiten:

  • A12 Arnhem richting Den Haag, tussen afrit Veenendaal en knooppunt Lunetten, van 9 tot 19 mei en van 22 augustus tot 1 september
  • N33 Veendam richting Assen, tussen Gieten en Assen, van 9 tot 17 juni
  • A10 Ring Amsterdam, Coentunnel richting Zaandam, van 11 juli tot 15 september

File top tien 2024 

 TrajectDeeltraject20242023

1

A27 Utrecht -> Breda

Lexmond - Werkendam

<->

1

2

A4 Den Haag -> Rotterdam

Den Haag-Zuid - Ketheltunnel

6

3

A2 Den Bosch -> Utrecht

Knp. Empel - Kerkdriel

4

4

A58 Eindhoven -> Breda Tilburg-Reeshof - Bavel

-

5

A15 Rotterdam -> Gorinchem Hendrik-Ido-Ambacht - Sliedrecht

8

6

A58 Breda -> Eindhoven Moergestel - Oirschot

3

7

A2 Utrecht -> Den Bosch Culemborg - Zaltbommel

5

8

A1 Apeldoorn -> Amsterdam Voorthuizen - knp. Hoevelaken

10

9

A50 Arnhem -> Eindhoven Knp. Valburg - knp. Bankhoef

<->

9

10

A20 Gouda -> Hoek van Holland Capelle aan de IJssel - knp. Terbregseplein
 
File top tien N-wegen
 TrajectDeeltraject20242023

1

N247 Amsterdam -> Hoorn bij Broek in Waterland

4

2

N57 Rotterdam -> Middelburg aansluiting A15 - Hellevoetsluis

1

3

N50 Emmeloord -> Zwolle bij Kampen-Zuid

<->

3

4

N50 Zwolle -> Emmeloord bij Kampen

7

5

N233 Kesteren -> Veenendaal bij Rhenen

<->

5

6

N214 Papendrecht -> Leerdam kruising Ottoland- aansluiting N216

9

7

N242 Alkmaar -> Middenmeer bij Alkmaar

6

8

N219 Rotterdam -> Capelle a/d IJssel bij Zevenhuizen

<->

8

9

N35 Zwolle -> Almelo bij Heino

-

10

N247 Hoorn -> Amsterdam bij Broek in Waterland

-

Fileleed ( Foto: Pixabay)
Fileleed ( Foto: Pixabay)

Vakantie dreigt te duur te worden, 1 op de 8 Nederlanders gaat minder vaak

De gemiddelde reissom die Nederlanders betalen voor hun vakantie is dit jaar met 16 procent gestegen. Inmiddels geeft een op de acht Nederlanders aan minder vaak op vakantie te gaan of minder uit te geven. Aan de andere kant boeken mensen die wel op vakantie gaan steeds vroeger. De afgelopen maand werden 24 procent meer mei- en zomervakanties geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de Zoover Vakantiemonitor. Die is samengesteld op basis van een analyse van het zoek- en boekgedrag van de 30 miljoen jaarlijkse bezoekers en de ruim 3,9 miljoen reviews op de website. Zoover biedt verder 25.000 accommodaties en 12.000 pakketreizen van verschillende aanbieders aan. Voor de laatste Vakantiemonitor van 2024 hield de review- en boekingssite daarnaast een speciale enquête over de vakantie-ervaringen van Nederlanders.

Daaruit blijkt onder meer dat ruim de helft van de Nederlanders komend jaar net zo vaak op vakantie gaat als andere jaren en net zoveel of zelfs meer uitgeeft. 15 procent geeft echter aan minder op vakantie te gaan en 13 procent zegt minder uit te geven dan andere jaren. Dat kan te maken hebben met de enorme prijsstijgingen in het afgelopen jaar. Uit een analyse van alle boekingen blijkt dat de gemiddelde reissom dit jaar met 16 procent is gestegen ten opzichte van 2023. Voor reizen naar Spanje, Turkije, Griekenland en Egypte betalen Nederlanders honderden euro’s meer dan vorig jaar. Die hogere reissom wordt slechts deels verklaard doordat vakantiegangers vaker een duurdere all-inclusive reis boeken, waardoor ze vooraf weten waar ze aan toe zijn en geen onverwachte uitgaven hebben. ,,De stijging van de kosten gaat zo hard dat een vakantie voor sommige groepen Nederlanders niet meer toegankelijk dreigt te worden”, zegt Reinoud Koot van Zoover. ,,Met name duurdere vliegtickets hebben een prijsopdrijvend effect.”

Door die hogere ticketprijzen drijven Nederlandse luchthavens vakantiegangers naar buitenlandse vliegvelden, waar de ticketprijzen lager zijn, blijkt uit de monitor. De afgelopen maanden daalden de marktaandelen van Schiphol (-6 procent), Eindhoven (-2,3 procent) en Rotterdam (-1,8 procent) ten opzichte van vorig jaar en kozen meer Nederlanders voor Düsseldorf (+1,7 procent), Keulen (+2,5 procent), Münster (+2,10 procent) en Charleroi (+2,2 procent).

Tegen die achtergrond is het opvallend dat het aantal boekingen in de afgelopen anderhalve maand 24 procent hoger was dan in dezelfde periode in 2023. Een kwart van de mensen boekte zijn meivakantie, vooral in landen als Turkije en Egypte. Een op de negen boekte nu al de zomervakantie voor 2025, waarbij Spanje, Turkije, Griekenland en Portugal de populairste vliegreizen zijn. Uit het zoekgedrag blijkt dat Frankrijk komend jaar opnieuw het populairste vakantieland is onder Nederlanders, gevolgd door Spanje en Nederland.

Uit de enquête van Zoover blijkt dat Nederlanders niet onvoorbereid een vakantie boeken. Driekwart van de mensen bekijkt altijd reviews voordat ze boeken en een op de vijf soms. De meeste mensen zijn daar een half uur of een uur mee bezig, maar een kwart zelfs dagen. De helft van de respondenten bekijkt minstens tien reviews voordat ze een vakantie boeken. ,,Dit bewijst dat Nederlanders zich duidelijk verdiepen in hun vakantie en niet zomaar iets boeken”, zegt Koot.

Als de vakantie in werkelijkheid toch tegenvalt komt dat in een derde van de gevallen omdat het hotel of de camping tegenvalt, in een kwart van de gevallen door persoonlijke zaken als ruzies en in een kwart van de gevallen door de omgeving, zo blijkt uit de enquête.

Vakantie (@Freepik)
Vakantie (@Freepik)

NAVO vergroot de aanwezigheid in de Baltische Zee

Nadat er nog meer onderzeese kabels in de Oostzee beschadigd blijken te zijn, breidt de NAVO haar aanwezigheid daar uit. Dat maakte secretaris-generaal Rutte bekend. Hij had eerder met de Finse president Stubb gesproken over het lopende onderzoek naar een mogelijke sabotagedaad en steun aangeboden.

Stubb legde uit dat er meer aanwezigheid nodig is in de Oostzee, vooral in de buurt van kritieke infrastructuur. NAVO-lid Estland kondigde aan dat het marineschepen de nog onaangetaste “Estlink 1”-stroomlijn zou laten monitoren.

In de Oostzee werden de stroomverbinding “Estlink 2” tussen Estland en Finland en verschillende telecommunicatiekabels 'gebroken'. Uit trackinggegevens blijkt dat een tanker van de zogenaamde Russische schaduwvloot verantwoordelijk zou kunnen zijn voor alle incidenten. Het schip is inmiddels aangehouden door de Finse autoriteiten.

Het hoofd van het buitenlands beleid van de EU heeft gezegd dat het blok sancties voorbereidt tegen wat het de 'schaduwvloot' van Rusland noemt. Kaja Kallas plaatste de gezamenlijke verklaring van de EU-Commissie en de Hoge Vertegenwoordiger die het onderzoek leidt op X. Ze zei dat het "verdachte vaartuig deel uitmaakt van de schaduwvloot van Rusland, die de veiligheid en het milieu bedreigt en tegelijkertijd het oorlogsbudget van Rusland financiert". Kallas zei ook dat de EU haar inspanningen om onderzeese kabels te beschermen, opvoert en voegde eraan toe dat er geen risico was voor de regionale elektriciteitsvoorziening.

Finse kustwacht ( @ Euronews on YouTube 271224)
Finse kustwacht ( @ Euronews on YouTube 271224)

Onderzoek zaak natuurvergunning Schiphol heropend na uitspraken Raad van State

De rechtbank Den Haag heeft het onderzoek in de bestuurszaak over de natuurvergunning Schiphol heropend naar aanleiding van twee uitspraken van de Raad van State op 18 december 2024 over intern salderen. In deze uitspraken oordeelt de Raad van State dat de rechtspraak over intern salderen wordt gewijzigd en dat deze wijziging direct van toepassing is. De rechtbank Den Haag biedt partijen in de zaak over de natuurvergunning de gelegenheid zich schriftelijk uit te laten over de betekenis van deze wijzigingen voor de lopende procedures over de natuurvergunning. 

In deze zaak hebben de raad van de gemeente Nieuwkoop, de Stichting Natuurbeschermingswacht, Coöperation Mobilisation for the Environment, Milieudefensie & Greenpeace Nederland en het college van BW van Amsterdam beroep ingesteld tegen het besluit van de staatssecretaris van LVVN om een natuurvergunning aan Schiphol te verlenen. Op dinsdag 19 november was de inhoudelijke behandeling. De uitspraak was begin 2025 voorzien.  

Doordat het onderzoek is heropend, is onbekend wanneer uitspraak zal worden gedaan. Partijen krijgen tot en met 28 januari de gelegenheid schriftelijk te reageren. Daarna zal de rechtbank een beslissing nemen over het vervolg van de zaak.

Intern salderen

Intern salderen is het bij nieuwe projecten wegstrepen van stikstof tegen de stikstof die het oude project op die locatie al veroorzaakte (de referentiesituatie). De wijziging die voortkomt uit de uitspraken van de Raad van State houdt kort gezegd in dat de referentiesituatie niet meer mag worden betrokken bij de zogeheten voortoets. Die toets houdt in dat eerst wordt onderzocht of een project na uitbreiding of wijziging  significante gevolgen heeft voor beschermde natuurgebieden. Als dat zo is, dan is voor het project een natuurvergunning nodig. Door de uitspraken van de Raad van State zal vaker een  natuurvergunning moeten worden aangevraagd.

Bij de beoordeling van de vraag of de natuurvergunning verleend kan worden (de passende beoordeling), mag nog wel intern worden gesaldeerd, al wordt die mogelijkheid door de uitspraken van de Raad van State beperkter dan voorheen. De beperking doet zich voor in de situatie waarin het bedrijf eerder geen natuurvergunning had, maar wel een toestemming op grond van milieuregels. 

FOK! Wat een weer: mistig en bewolkt

winterbanner

Goedemorgen!

Waarschuwing:
Vanochtend is het mistig, plaatselijk kan deze mist dicht zijn met een zicht van minder dan 200 m. Hierdoor kan het verkeer last ondervinden. Later vanochtend lost de mist geleidelijk op.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is bewolkt met op veel plaatsen (dichte) mist. Alleen in Limburg kan plaatselijk de zon doorbreken. Er is vrijwel geen wind.

Vanmiddag is het in het westen en noorden bewolkt. Vooral in het zuidoosten kan de mist of lage bewolking optrekken en dan schijnt de zon, maar dit is onzeker. De mist kan plaatselijk ook hardnekkig zijn. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C. Als het opklaart wordt het enkele graden warmer.

De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.
Vanavond ontstaat opnieuw op veel plaatsen mist. Er is weinig wind.

Vannacht komt op veel plaatsen mist voor. De minimumtemperatuur ligt aan de kust rond 4°C, landinwaarts rond het vriespunt. Er is weinig wind, alleen aan de noordkust staat een matige wind uit het zuiden. (Bron: KNMI)

 

Grijs bij Fort Kijkduin (Foto: DJMO)
Grijs bij Fort Kijkduin ((Archief)foto: DJMO)

Geld of een foto doneren? Dat kan hier! 
Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1477
review
Joy to the World: een stralende kerst met Doctor Who
special
Random Pics van de Dag #1475
special
Voorspel het weer voor het gehele jaar 2025!
special
Random Pics van de Dag #1474
special
VrijMiBabes #240 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.